All you need is love: 5 x oproepjes van flirts in de trein van of naar Enschede

Een boekje lezen, koffie drinken of een lekker potje flirten. Wat doe jij in de trein? Deze vijf treinreizigers zijn op zoek naar hun flirt die ze ergens in het traject van of naar Enschede uit het oog verloren. De verhalen komen van de website Treinflirt, waarop treinreizigers anoniem contact kunnen leggen met hun potentiële lovers.

‘Ik durfde geen gesprek aan te knopen’

Ook Sander is op zoek naar zijn treinflirt. Hij zat op zondag 2 oktober in de trein van Enschede naar Den Haag. Op station Utrecht Centraal verloren ze elkaar uit het oog.

“Het was de trein die op zondagavond om circa 22.23 uur aankwam in Utrecht uit de richting van Enschede. Ikzelf stapte in Apeldoorn in en jij zat helemaal in het voorste deel van de trein in de eerste bank rechts (in de rijrichting van de trein gezien) naast het raam. Naast het gangpad zat in eerste instantie een oudere dame met een boek. Ik stond naast jullie bank omdat er geen plek meer was. Het was heel druk in de trein.”

In Amersfoort stapte de oudere dame uit en kon Sander naast zijn flirt zitten. “Uit verlegenheid durfde ik geen gesprek aan te knopen met je. Pas toen je uitstapte in Utrecht merkte ik hoe vriendelijk je bent. Je wenste me een fijne avond en toen had ik spijt dat ik niet op zijn minst mijn telefoonnummer aan je had gegeven. Jij had blond haar en het viel me op dat je met je handen bezig was, maar ik weet niet waarom (wellicht had je het koud?). Ik meen dat je een rozekleurige broek aan had maar dat weet ik niet honderd procent zeker.”

Sander wil haar graag eens spreken. “Je lijkt me een superaardige dame. Over mijzelf: ik had een geel t-shirt aan (en geen jas – ik had mijn zwarte jas in mijn beige tas). Ik ben 47 jaar, veel mensen schatten mij veel jonger (circa 35) en woon in Den Haag. Hoop dat je dit leest en mij ook wil leren kennen.”

Lees het bericht en reageer hier.

Foto: indebuurt Enschede

‘Ik durfde niet met je te praten’

De schrijver van dit bericht – ‘L’ – zat op donderdag 27 oktober in de trein van Hilversum naar Enschede. “We zagen elkaar op station Hilversum en hadden daar al oogcontact. Later in de trein naar Enschede en zelfs daarna nog in de trein naar Bad Bentheim weer. Ik durfde niet goed tegen je te praten maar heb daar nu wel spijt van. Ik hoop je zo alsnog te vinden!”

Lees het bericht en reageer hier.

staking NS Enschede
Foto: indebuurt Enschede

‘We hadden een supergoede klik’

Op dinsdag 6 september werd er geflirt in de trein van Enschede naar Zwolle. Nick: “Ze kwam bij me zitten vanaf station Wierden. Na enige tijd begonnen we te praten en hadden we een supergoede klik. Na die tijd hebben we zelfs nog gepraat in de rij voor de poortjes. Helaas heb ik toen niet om haar contactgegevens gevraagd en nu mega spijt.” Nick herinnert zich dat zijn flirt de opleiding ruimtelijk vormgever – of iets dat erop lijkt – volgt.

Lees het bericht en reageer hier.

keolis trein naar zwolle
Foto: indebuurt Enschede

‘We keken elkaar aan en lachten’

Op maandag 1 augustus spotte Stijn een leuk iemand op het perron in Leiden. Hij stapte daar samen met zijn flirt in de trein naar Enschede.

“Ik had je al heel kort op het perron gezien. Ik had een crèmekleurig/wit shirt aan met een gekleurde opdruk, een donkere broek, een bril, een gele rugzak en ik zat in de trein beneden in een vierzits. Plotseling zat je tegenover me. Je had felgroene kleding aan, mooie ogen en heel veel sproeten. Je had een grijze rugzak – volgens mij een Eastpak – bij je, met bovenop een haarclip. We keken elkaar aan en lachten. We hebben elkaar een paar keer aangekeken en gelachen. Ik verving mijn oordopjes door een boek en potlood om misschien met je te kunnen praten. Toen ben ik zo dom geweest om te gaan bellen in plaats van een gesprek met jou te beginnen. Niet wetende dat je er al op Schiphol uit moest. Toen je stond te wachten op de treindeuren hebben we elkaar nog lang aangekeken. Ik zou je graag willen leren kennen!”

Lees het bericht en reageer hier

station Enschede
Foto: indebuurt Enschede

‘Je blijft in mijn gedachten’

Wietze zoekt een jongen met wie hij op zaterdag 3 september oogcontact had in de trein van Schiphol naar Enschede.

OMG. Wat was het fijn om stiekem naar jou te kijken en oogcontact te maken. Ik baal ontzettend dat we geen gegevens hebben uitgewisseld. Jij (jongen met donker haar, een korte broek en t-shirt, hippe regendichte rugzak, vooruitreizend) las een boek over schematherapie en droeg zwarte ‘in ears’. Ik (jongen met donker haar en eveneens een korte broek en t-shirt, achteruitreizend) las in mijn e-book. Rond 14.15 uur stapte je uit in Almelo. Je blijft in mijn gedachten, heel bijzonder. Ik hoop dan ook dat ik je kan vinden! X”

Lees het bericht en reageer hier.

station Enschede
Foto: indebuurt Enschede

Psst, heb je dit al gezien?

Meer in deze categorie

Enschedeërs

Ga naar “Leuk volgens local Imke: ‘In deze Enschedese bar hangt een fijne, creatieve sfeer’”

Leuk volgens local Imke: ‘In deze Enschedese bar hangt een fijne, creatieve sfeer’

Imke Assink, leuk volgens local
Ga naar “5 x creatieve Enschedeërs op een rij”

5 x creatieve Enschedeërs op een rij

Heather Cosplay
Ga naar “Deze 9 meiden uit Enschede zitten in de finale van Miss Beauty of Overijssel 2023”

Deze 9 meiden uit Enschede zitten in de finale van Miss Beauty of Overijssel 2023

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99”

Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “JUMBO BOERENKOOL, HUTSPOT, ANDIJVIE, ZUURKOOL OF KRUIMIGE AARDAPPELEN 1+1 gratis”

JUMBO BOERENKOOL, HUTSPOT, ANDIJVIE, ZUURKOOL OF KRUIMIGE AARDAPPELEN 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Uniekaas geraspte kaas € 1,99”

Uniekaas geraspte kaas € 1,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “HAMBURGER À LA MINUTE OF NEW YORK, VARKENSSCHNITZEL GEPANEERD, KIP KROKANT SCHNITZELS, FILETLAPJES, GRILLBURGER, SLAVINK VARKEN OF LEKKER VEGGIE VEGAN NUGGETS 1+1 gratis”

HAMBURGER À LA MINUTE OF NEW YORK, VARKENSSCHNITZEL GEPANEERD, KIP KROKANT SCHNITZELS, FILETLAPJES, GRILLBURGER, SLAVINK VARKEN OF LEKKER VEGGIE VEGAN NUGGETS 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Alpro van € 2,89 voor € 0,99”

Alpro van € 2,89 voor € 0,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 7 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Zorgassistent in Enschede gezocht!”

Zorgassistent in Enschede gezocht!

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Commercieel medewerker binnendienst”

Commercieel medewerker binnendienst

 • Randstad
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Mega Vlooienmarkt”

Mega Vlooienmarkt

 • Vliegveld Twenthe
 • Van 4 feb t/m 5 feb
vlooienmarkt
Ga naar “Paaskermis”

Paaskermis

 • Volkspark Enschede
 • Van 8 apr t/m 17 apr
Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023
Ga naar “Piano Bar bij Fellini”

Piano Bar bij Fellini

 • Fellini
 • 10 februari 2023
fellini_poster_social mediafellini_poster_social media
Ga naar “Enschede Marathon”

Enschede Marathon

 • 16 april 2023
Enschede Marathon 2