Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Te schattig! Marike heeft een tafel met speciale attributen voor eekhoorntjes

Door Demi Zenderink 28 oktober 2020

Al enige tijd heeft Marike Gerritsen uit Enschede veel eekhoorntjes in haar tuin rondlopen. Ze kon het, heel begrijpelijk natuurlijk, niet laten om wat leuks voor haar gasten te doen. Ze maakte een speciale tafel waarop ze onder andere lekkernijen voor de knagers achterlaat.

Het begon dus allemaal met een paar eekhoorns in de tuin. Marike kreeg interesse en wilde alles weten over de kleine knaagdieren. “Ik struinde allerlei websites, Facebook- en Instagrampagina’s af die maar iets met eekhoorns te maken hadden. Op die manier kwam ik terecht bij Geert Weggen.”

Geert Weggen is een fotograaf die onder andere eekhoorntjes vastlegt in combinatie met bijzondere attributen. “Ik dacht wat hij kan, kan ik ook”, vertelt Marike lachend. Eerst kwam er een tafel, maar die kon beter volgens de Enschedese. ”Ik ging aan de slag met zand en planten en inmiddels heeft elk seizoen zijn eigen inrichting.”

Foto: Marike Gerritsen

Leuke thema’s

Inspiratie haalt Marike veelal uit wat er op het moment speelt. “Nu heb ik bijvoorbeeld een herfstthema met bladeren, pompoenen en plantjes. Maar ook met kerst ga ik op zoek naar leuke attributen. Zo heb ik wel eens een klein kerstboompje gehad of een mini slee. Van die foto’s kan ik dan weer een leuke kerstkaart maken.”

Ook vrienden en collega’s hebben zo nu en dan wat leuks voor Marike. “Een collega kwam laatst aanzetten met een heel klein keukentje met pannetjes. Die pannetjes vul ik dan bijvoorbeeld weer met nootjes, waardoor je superleuke beelden krijgt.”

Fotograferen

Naast het maken en het inrichten van de tafel, houdt Marike zich dus ook veel bezig met fotograferen. “Ik sta vaak op tijd op en heb inmiddels al redelijk in de gaten wanneer mijn bezoekers komen opdagen.” Ze heeft op dit moment drie nestjes in de tuin, waarvoor altijd wel wat lekkers klaarligt.

Je zal vast wel denken dat fotograferen bijna onmogelijk is met de snelheid van die beestjes, maar niets is minder waar. “Zolang je zelf ook gewoon rustig blijft, zullen de eekhoorntjes niet snel schrikken. Ik zorg er wel voor dat ze niet aan mij gaan wennen, het zijn per slot van rekening wilde dieren.”

eekhoorn
Foto: Marike Gerritsen

Niet alle tuinen zijn geschikt

Zo’n tafel is natuurlijk hartstikke leuk, maar komt niet in elke tuin tot zijn recht. “Via een tak over de weg komen de eekhoorntjes terecht in mijn tuin. Zelf heb ik daar bomen staan waar ze veel in zitten. Een tuin met weinig groen is minder aantrekkelijk voor de eekhoorntjes.”

Mocht je een geschikte tuin hebben of wil je gewoon wat voer neerleggen voor de eekhoorntjes, dan heeft Marike nog een tip. “Als je wat lekkers voor ze wil achterlaten in de tuin, let dan wel goed op met wat je ze geeft. Brood en amandelen zijn bijvoorbeeld heel slecht, maar met wat hazelnoten of walnoten maak je ze al heel blij.”

Foto: Marike Gerritsen
Foto: Marike Gerritsen
Foto: Marike Gerritsen
Foto: Marike Gerritsen
Foto: Marike Gerritsen
Foto: Marike Gerritsen
Foto: Marike Gerritsen
Foto: Marike Gerritsen

Lees ook:

pompoen_snijden

Van Tinker Bell tot It: Melvin maakt de mooiste creaties van pompoenen

Bewegende skeletten, pompoenen met bijzondere figuren of spoken, niets is te gek voor de 22-jarige M...
zonsondergang

Magisch mooie plaatjes van de zonsondergang in Enschede

Voor een adembenemende zonsondergang hoef je echt niet het vliegtuig naar een zonnig eiland te pakke...
oldenzaalsestraat

Aan de bak in eigen stad: 7 x uiteenlopende vacatures in Enschede

Ben jij op zoek naar een leuke baan in Enschede? Blader dan snel door dit lijstje. Begeleider i...

Meer over

Enschedeërs

adv.