Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Heel knap gedaan! Deze Enschedeërs vielen samen ruim 1500 kg af

Door Rebecca de Graaf 7 januari 2020
Vorige week plaatsen we een oproepje om je voor- en nafoto te plaatsen wanneer je flink wat kilo’s bent kwijtgeraakt. En wat een fantastische resultaten hebben wij mogen ontvangen! Kijk maar eens mee naar de volgende Enschedeërs. Je moet soms twee keer kijken, want je herkent ze haast niet terug!
Page 1/30
⟵ swipe swipe ⟶

Vincent

Vorig jaar april is Vincent begonnen met afvallen en het resultaat is verbluffend. “Ik woog 158.6 kg en inmiddels weeg ik 87.3 kg. De knop ging om en alles viel op z’n plek. Ik heb me nog nooit zo lekker gevoeld.”
afvallen Vincent

Mirjam

Mirjam is 28 jaar en ze is met behulp van een gastric bypass enorm afgevallen. Ook zij mag enorm trots zijn op het resultaat. “Ik ben vanaf oktober 2018 tot nu 61.6 kilo kwijt. Voel me een heel ander mens, zowel van binnen als van buiten.”

afvallen Mirjam

Caitlyn

Ook de 18-jarige Caitlyn heeft de knop omgezet en is inmiddels 35 kg afgevallen. “Toen ik jonger was worstelde ik al met mijn gewicht. Mijn moeder zette me altijd op diëten, maar niks werkte omdat ik er zelf nooit voor wou gaan. Ik vond eten te lekker! Maar ik vond mezelf er ook echt veel te dik uitzien. Op een dag was ik er helemaal klaar mee en ging ik er vol motivatie voor! Dat heeft me gebracht waar ik nu ben. Je moet het zelf heel graag willen, anders is het gedoemd te mislukken.”

afvallen Caitlyn

Jennifer

Wat een verschil! Jennifer heeft in september 2017 een maagverkleining gehad. “Ik woog toen 140 kg en inmiddels weeg ik nog maar 84 kg.”

fvallen jennifer

Janine

Janine is inmiddels 36 kg afgevallen en ziet er stralend uit. “Ik ben mijn eetpatroon gaan veranderen door simpelweg de schijf van vijf te hanteren. Dit heb ik gedaan in combinatie met het programma genaamd gezellig slank. Door veel sporten en doorzettingsvermogen en door steun van mijn familie is dit gelukt.”

afvallen Janine

Kurt

Kurt is in drie maanden tijd zonder professionele begeleiding of een operatie 25 kg afgevallen. “Ik ben gewoon begonnen met iedere dag minstens 10.000 stappen te zetten en door twee keer per week te gaan zwemmen. Dit heb ik samen gedaan met mijn steun en toeverlaat en tevens beste vriendin Sietske Berfelo. Zij heeft zich opgeofferd om elke dag met me mee te gaan. Op deze manier ben je niet alleen en ga je ook geen gekke dingen doen qua eten. Want dit kun je natuurlijk niet maken als iemand zoveel vrije tijd voor je opoffert.”

“Verder ben ik gestopt met het eten van koolhydraten. Dus ik eet momenteel enkel vlees en groenten. Daar mag je echter zoveel van eten dat ik echt nooit een moment honger heb geleden. Op zaterdag mag dan weer alles, tenminste wat je nog kan eten, want je raakt steeds sneller vol. Dit zorgt er dan weer voor dat je het vol kan blijven houden, want je wil ook wel eens een patatje of Chinees natuurlijk. Ik ga trouwens nog 15 kg door dan ben ik 40 kg afgevallen en van 130 naar 90 kg gegaan.”

afvallen kurt

Monique

Monique is door middel van een medische ingreep enorm afgevallen. “In 2019 heb ik de beslissing genomen om een mini gastric bypass te doen en inmiddels ben ik 53 kg afgevallen. De mensen denken ‘daar heb je er weer één,’ maar ook voor mij is het elke dag weer een strijd. En ja, ik heb ervoor gekozen en ik heb geen spijt. Ik ben supertrots op mezelf.”

afvallen monique

Maike

Ook Maike heeft een maagverkleining gehad en ze heeft geen spijt van haar beslissing. “Het is nu twee jaar na mijn maagverkleining en ik ben 71 kg afgevallen. Het was de beste keuze ooit, ook al was het niet altijd even makkelijk. Na jaren diëten, veel afvallen, meer aankomen nu eindelijk stabiel en goed voedingspatroon. Zo happy! Kan weer sporten, mezelf zijn. ”

afvallen maike

Hans

Hans ging maar liefst van 243 kg naar 93 kg! Iemand reageert het volgende onder zijn foto: “Had je nooit weer herkend hoor!!! Wat een prestatie.”

afvallen hans

Yvonne

Yvonne is nog zo’n topper die je haast niet meer herkent. “Ik heb na een jarenlange strijd gekozen voor een mini gastric bypass en ondertussen ben ik ruim 50 kg lichter.”

afvallen yvonne

Sariva

Op deze foto was Sariva 74 kg afgevallen, maar inmiddels is ze al 90 kg kwijt. “Ik woog ooit 160 kg en nu nog maar 70 kg. Hoe heb ik dit gedaan? Nou, gewoon in jezelf geloven, support van mijn lieve vrouw, meerdere kleine porties per dag eten en veel smoothies drinken.”

afvallen sariva

Nathalie

Wat een transformatie! “In januari 2019 begonnen, oktober 2019 m’n streefgewicht gehaald. Ik ben 45 kg afgevallen. Ik heb geen maagverkleining of iets dergelijks gehad, maar ben puur door wilskracht en discipline afgevallen.”

afvallen Nathalie

Polly

Polly stond de vorige keer ook in ons overzicht en destijds liet hij al weten dat hij in 2019 verder zou gaan met afvallen. En dat heeft de Enschedeër ook gedaan: “Still going strong!”

afvallen polly

Ellen

Net zoals Polly is Ellen ook een oude bekende. “Vorig jaar januari stond ik hier ook al bij met -30 kg, afgelopen jaar is het mij gelukt om nog 5 kg af te vallen. Ik sta nu (helaas) stil. Ik ben afgevallen door een gezondere levensstijl aan te nemen en bijna dagelijks te wandelen.”

afvallen ellen

Janneke

Petje af voor Janneke. Ook zij is tientallen kilo’s afgevallen. “In maart 2016 heb ik een gastric bypass en sindsdien ben ik 67 kg lichter en twee kindjes rijker. Na veel afvalpogingen en gezondheid die achteruit ging, is dit een goede keuze geweest. Maar zeker geen makkelijke!”

afvallen janneke

Sanne

Sanne heeft vier jaar geleden haar maag laten verkleinen en is ruim 55 kg afgevallen. “Na een leven te diëten, elke dag sporten, blijven hangen en nog meer ellende uiteindelijk gekozen voor een mini gastric bypass. Mijn lichaam was er aan toe, de hart- en vaatziekten stonden letterlijk voor de deur en ik had de keuze of ze binnen laten of het op een andere wijze gaan bevechten. So I did.”

“27 september 2016 ben ik geopereerd en ik heb heel veel aanpassingen moeten maken op m’n leven. De meeste mensen denken dat het ‘the easy way is’ en dat we hebben vals gespeeld met afvallen. Nou laat me je dit vertellen; dit leven is harder dan de keuzes moeten maken om wel of niet iets ongezonds te eten/drinken. Mijn leven is nu wel ruim 55 kilo lichter, maar ik ben dagelijkse hypovallen, dumpingen, eetschema’s en noodoplossingen rijker.”

“Nu bijna vier jaar later en ruim 55 kg zou ik het nog steeds met alle wetenschap dezelfde keuze maken. Ik voel me gezonder, fitter, ik heb geen last meer van m’n enkels en knieën, omdat die bezweken onder een zwaar gewicht. Ik rij weer volop paard en kan hardlopen. Ik ren zelfs m’n zoon van 10 er nog uit bij wedstrijdjes. Ondanks de vele aanpassingen die ik heb gedaan heb ik een fijn leven er voor terug gekregen.”

afvallen sanne

Nienke

Knap gedaan Nienke! Ze heeft haar eetpatroon omgegooid en is meer gaan sporten. “Na vijf jaar ben ik al 50 kg afgevallen en ik heb nog maar een paar kilo’s te gaan!”

Nienke

Yvette

Deze topper is inmiddels al 50 kg lichter! Goed bezig Yvette!

afvallen yvette

Sven

Micko stuurde deze foto van Sven in: “Toppertje bro die -55 kg!”

afvallen Sven

Wendy

Ook bij deze foto van Wendy kun je bijna niet geloven dat dit dezelfde persoon is. “Ik ben bijna 90 kg afgevallen door een maagverkleining. Nu begeleid ik zelf mensen bij het afvallen.”

afvallen wendy

Elise

En de lijst van knappe mensen gaat gewoon nog even door! Zo is Elise ruim 30 kg afgevallen. “Ik heb eigenlijk gewoon de grootste koolhydraten voor vijf à zes dagen per week opzij gezet en vervangers gebruikt. Dus in plaats van spaghetti gebruik ik courgetteslierten en in plaats van rijst gebruik ik broccolirijst of bloemkoolrijst. Verder drink ik minstens 2 liter water per dag en ik eet iedere dag fruit. Af en toe neem ik nog een koekje, chips of een snoepje, maar haast niet meer. Na een tijd heb je die behoefte ook niet meer. Snoep of een koekje vind ik al gauw veel te zoet om überhaupt nog te willen eten.”

afvallen Elise

Pedro

Pedro is bijna in gewicht gehalveerd. Hij woog ooit meer dan 180 kg en inmiddels geeft de weegschaal 96 kg aan. “Dit heb ik gedaan door middel van voedselschema’s en veel sporten bij Funda Deniz.”

afvallen pedro

Carin stuurde deze foto in. “Inmiddels is hij al meer dan 60 kg kwijt door minder te eten en door veel groente in zuur te eten.”

afvallen

Monique

Na een jarenlange strijd heeft Monique voor een mini gastric bypass gekozen. “Ik ben 64 kg afgevallen en het was de beste keuze ooit.”

afvallen monique 2

Kim

“Ik ben ruim 45 kg afgevallen nadat ik afgelopen mei een mini gastric bypass heb gekregen. Zoals velen ook al zeggen: het is niet alleen de operatie die het doet, maar het is uiteindelijk ook een aanpassing van je levensstijl. Dit was voor mij een hele goede duw in de juiste richting, want in het verleden meerdere afvalpogingen gedaan en uiteindelijk alle kilo’s weer terug gekregen die ik afgevallen was. Dit was voor mij de juiste keus!”

afvallen Kim

Jessie

In februari 2019 onderging Jessie een gastric bypass en ze is al bijna 45 kg kwijt. Daar mag je heel trots op zijn!

afvallen jessie

Sandra

Jannet stuurde deze foto van Sandra in. “-18 kg in drie maanden. Ondersteuning met easyslim.nu Enschede. Echt een topper!”

afvallen sandra

Richèlle

Richèlle is ook met behulp van een maagverkleining enorm afgevallen. “Never again. Ben nu wel blij met mijn paar kilo extra. 64 kg was ooit een dieptepunt en zoiets zou ik nooit meer willen.”

afvallen richelle

Solmaz

“Na de bevalling van mijn tweede kindje wist ik het meteen: nu is het tijd voor mij om mijn lichaam aandacht te geven. Toen begon ik mijn lifestyle te veranderen door meer te bewegen en bewuster om te gaan met voeding. Dit deed ik met behulp van nuttige tips van mijn personal trainer Kyle Millard. Hij heeft me laten inzien dat het eigenlijk heel makkelijk is. Inmiddels ben ik 25 kg kwijt en voel ik me fitter en sterker dan voor mijn zwangerschap. Ik ga nog even door!”

afvallen Solmaz

Allemaal kanjers!

Lieve mensen, jullie zijn stuk voor stuk allemaal kanjers! Ontzettend stoer van je om een voor- en nafoto en je verhaal te delen. We hopen dat dit lijstje vele anderen nét dat steuntje in de rug zal bieden om ook de knop om te zetten voor een gezondere levensstijl.

via GIPHY

Page 1/30
⟵ swipe swipe ⟶

adv.