Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verhuisd voor de liefde: Liset pakte minstens vier keer haar koffer weer in, maar bleef toch

Door Romy Wesselink 15 februari 2020

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze nieuwe rubriek ‘Verhuisd voor de liefde’ spreken we met import-Enschedeërs die hun vertrouwde woonplaats verlieten om bij hun grote liefde in Enschede te zijn. Vandaag vertelt Liset haar liefdesverhaal.

Verliefd worden op een Enschedeër, dat overkwam ook Liset. Geboren in de Zaanstreek en helemaal op haar plek in Haarlem. Maar toen kwam die leuke vent om de hoek kijken. En die werd helaas niet zo gelukkig in Haarlem. Dus wat doe je dan? Juist. Liset pakte haar spullen en verhuisde voor grote liefde Boyd naar Enschede.

Verboden liefde

“Een vriendin van mij was smoorverliefd op een jongen uit haar klas. Ze stelde hem voor, ik vond hem een aardige vent en dat was het. Wel zagen we elkaar vaak, want we hadden veel gezamenlijke vrienden. Er was echt een klik en konden fijn praten. Not done natuurlijk, want mijn vriendin was nog steeds verliefd.”

Tequila

Die klik veranderde langzamerhand in vlinders. Dat begon met een krabbel via Hyves, daarna met afspraakjes. “We zouden met zijn drieën naar het strand gaan, maar de andere vriend zegde af. Wij bleven dus met zijn tweeën over. Dat werd een gezellige middag met lekker veel wijn. Dat hij niet meer naar huis kon rijden was duidelijk. Dus hij bleef slapen. Maar netjes op de bank hoor”, zegt Liset lachend.

Tekst gaat verder onder de foto

Liset en Boyd, ongeveer 10 jaar geleden. Foto: Liset

Niet meer weg

Als bedankje voor de slaapplek besloot Boyd te koken. En eigenlijk is hij daarna niet meer weggegaan. “Maar door ons werk waren we toch aan Haarlem en Enschede gebonden. Ik ben stewardess, dus kon niet zomaar naar Enschede vertrekken. Daarom probeerden we het eerst in Haarlem. Dat was geen succes. Ik heb nog nooit iemand zó snel zó ongelukkig zien worden.”

Import-Tukker

De wereld overvliegen, landen op Schiphol en snel in de auto naar Enschede. Dat klinkt erg vermoeiend, en dat bleek het ook te zijn. “Ik was zielsgelukkig als ik afslag 25 op de borden zag staan. Maar dit heen en weer reizen was natuurlijk onmogelijk voor mij. Dus hakten we de knoop door. Ik zegde mijn baan op en verhuisde naar Enschede.”

‘Even een kop koffie drinken bij mijn moeder zat er niet meer in’

Heimwee

Dit alles gebeurde al weer negen jaar geleden. Inmiddels mogen we Liset al wel een echte Enschedeër noemen dus. “Eerst had ik veel heimwee. Ik heb minstens vier keer mijn koffers ingepakt om weer te vertrekken. Ik miste mijn familie in de buurt. Even een kop koffie drinken bij mijn moeder zat er niet meer in, dat was wennen.”

Op mijn plek

En nu? “Nu ben ik in Enschede wel op mijn plek. Vooral door onze dochter Jill. Enschede is een fijne plek voor haar om op te groeien. Het is wat landelijker, dichtbij de rust. Hoewel ik Haarlem nog wel eens mis, is Enschede nu mijn thuis. Terug naar Haarlem is nu niet ter sprake.”

Anne & Rik

Verhuisd voor de liefde: Anne ontmoette haar vriend op een ‘supersmerige camping’ in Spanje

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze nieuwe rubriek 'Verhuis...
claudia en pim

Enschedeërs Claudia en Pim schelen 30 jaar: ‘Het was liefde op het eerste gezicht’

Het is jullie vast niet ontgaan: Bridget Maasland (45) en André Hazes (25) hebben het wel érg gezell...
liefdesbankje

Dé plek voor een typisch Enschedese foto: het liefdesbankje

Het bekendste bankje van Enschede: het liefdesbankje. Menig toerist, pas getrouwd stel of Enschedeër...

adv.