Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieneke: ‘Zonder vrijwilligers kan het museum überhaupt niet bestaan’

Aangeboden door De Museumfabriek 11 maart 2019

Naast haar eigen bedrijf Het Vignet werkt de 33-jarige Nieneke ook als vrijwilliger bij De Museumfabriek. Zij is verantwoordelijk voor het grafisch ontwerpen van veel uitingen van het museum. “De Museumfabriek is een inspirerende plek. Je hoeft maar om je heen te kijken en de ideeën komen vanzelf.”

Totaal niet stoffig

Voor sommige mensen kan de drempel best hoog zijn om een museum te bezoeken, maar volgens Nieneke is dat nergens voor nodig. “Enschede heeft qua kunst en cultuur ontzettend veel te bieden. Er is voor ieder wat wils. Denk bijvoorbeeld aan Kunst in het Volkspark, de Culturele Zondag en de verschillende food festivals. Een bezoekje aan De Museumfabriek is allesbehalve stoffig, want het is juist een plek om zelf aan de slag te gaan,” zegt ze enthousiast.

workshops Nieneke_Museumfabriek_3
In De Makerspace kun je als bezoeker zelf aan de slag gaan

Rust en inspiratie

Voor haar werk als grafisch ontwerper en illustrator maakt Nieneke dankbaar gebruik van de rust die het museum uitstraalt. Hierdoor kan ze zich goed focussen. “Het creatieve proces komt bij mij op gang wanneer ik rustig zit of door het museum loop. Je hoeft maar om je heen te kijken en de ideeën komen vanzelf.”

Workshops

Nieneke is niet de enige persoon die geïnspireerd raakt door het museum. De creativiteit zie je namelijk ook terug tijdens de leuke workshops die georganiseerd worden bij De Museumfabriek. Zo heeft Nieneke afgelopen januari ook zelf een workshop georganiseerd en dit geeft haar veel voldoening. “Het is zo mooi om te zien hoe gefocust en creatief de kinderen tijdens zo’n workshop zijn. Na afloop kwam een vader naar me toe en vertelde me dat zijn zoontje van elf jaar eigenlijk helemaal niet van tekenen hield, maar dat dit hem helemaal gegrepen had. Een mooier compliment kan ik mij niet wensen!”


Meer over De Museumfabriek ontdekken?

De Museumfabriek musea

Gesloten11:00 - 17:00

Het Rozendaal 11, Enschede

Bekijk meer:musea

adv.