Mylene en Enola uit Enschede strijden om de titel Miss Teen en Miss Beauty of Overijssel 2019

Door Charmain Zwijnenberg 16 april 2019

Een tijdje geleden spraken we Ashley en Jade uit Enschede over hun deelname aan Miss Beauty of Overijssel 2019. Maar zij zijn niet de enige beauty’s uit Enschede die daaraan meedoen. Ook Mylene en Enola zitten in de finale van deze missverkiezing. 

De 22-jarige Mylene strijdt om de titel van Miss Beauty of Overijssel 2019 (18 tot 26 jaar), de 18-jarige Enola maakt kans om Miss Teen of Overijssel 2019 (15 tot 18 jaar) te worden.

Eerste reactie

Waren de meiden direct enthousiast toen ze gescout werden voor de verkiezing? “Ik wel,” vertelt Mylene. “Het leek me hartstikke leuk om mee te doen en dit allemaal mee te maken.” Enola was minder enthousiast. “Ik wilde er eerst niet aan beginnen. Dacht dat het niets voor mij zou zijn. Toch heb ik ja gezegd. Al had ik eerlijk gezegd geen rekening gehouden met al die trainingsdagen. Daar heb ik eigenlijk weinig tijd voor,” vertelt de 18-jarige die zeven dagen per week als ruiter op de manege te vinden is.

De castingdag verliep vlekkeloos bij de dames. Mylene: “Ik vond die dag heel erg meevallen. Alle rondes gingen goed.” Dat geldt ook voor Enola: “Ik ben zelfverzekerd en niet bang om iets te zeggen, dus die casting verliep prima.”

Hakken en make-up

Jurken, hakken en make-up spelen een rol in de missverkiezing. Iets waar de Enschedeërs aan gewend zijn? “Nee,” zegt Enola beslist. “Ik ben helemaal niet bezig met make-up en draag normaal ook geen hakken.” Ook Mylene geeft aan het liefst zonder make-up rond te lopen. Hakken draagt ze alleen tijdens het stappen.

Maar de Miss Beauty-verkiezing is méér dan hakken en make-up. “Alle missen zetten zich in voor goede doelen. Zoals de LINDA.foundation,” vertelt Mylene. Zelf verkoopt ze loten. “En ik ga langs winkels voor sponsoren. Alle opbrengsten gaan naar het goede doel.” Enola haalt geld op met haar grote hobby paardrijden. “Ik heb een wedstrijd georganiseerd voor het goede doel.”

De perfecte miss

We eindigen het interview met een ongegeneerd verkooppraatje. Waarom moeten de meiden deze verkiezing winnen? “Ik ben zelfverzekerd, heb doorzettingsvermogen en ben niet bang voor een praatje. En ik wil het gewoon graag!,” lacht Mylene. Enola vindt dat ze de perfect miss is omdat ze weet wat ze wil en zelfverzekerd is. “En ik laat een goede indruk achter,” voegt ze daaraan toe.

De finale van Miss Beauty of Overijssel 2019 vindt op 12 mei in het Theaterhotel in Almelo plaats.

Lees ook:

Ashley en Jade

Ashley (24) en Jade (21) zitten in de finale van Miss Beauty of Overijssel 2019

Ashley (24) en Jade (21) uit Enschede zitten in de finale van Miss Beauty of Overijssel 2019. En dat...
Danny Moes Mister International

Danny uit Enschede kan knapste man van de wereld worden

De 27-jarige Danny uit Enschede kan zomaar eens de knapste man van de wereld worden. Samen met negen...
Mister International Netherlands-finalist Mike

Mister International-finalist Mike: ‘Dit is de laatste stap om weer in mezelf te geloven’

De 19-jarige Mike uit Enschede zit in de finale van de Mister International Netherlands-verkiezing. ...

adv.