Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Haidy verhuisde voor de liefde naar Enschede: ‘Soms voel je gewoon gelijk een klik met iemand’

Door Rebecca de Graaf 18 augustus 2020

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor de liefde’ spreken we met import-Enschedeërs die hun vertrouwde woonplaats verlieten om bij hun grote liefde in Enschede te zijn. Dit is het verhaal van Haidy en Mike.

De 26-jarige Haidy had ons oproepje voor ‘Verhuisd voor de liefde‘ al vaker voorbij zien komen, maar durfde de stap niet te zetten om zich aan te melden. Nadat meerdere collega’s haar getagd hadden en wij als redactie lieten weten dat we haar graag zouden willen interviewen, meldde de Rotterdamse zich uiteindelijk toch aan. Een leuk liefdesverhaal heeft Haidy zeker, want zij leerde haar vriend Mike al op 13-jarige leeftijd kennen.

Blijvende indruk achtergelaten

Haidy en de inmiddels 28-jarige Mike hebben elkaar als tieners via het internet leren kennen. Ze hadden een tijdje leuk online contact, maar dit verwaterde toen ze beiden een relatie kregen. Toch moest Haidy nog regelmatig aan Mike denken. Toen ze in 2018 via Facebook zag dat hij naar hetzelfde festival zou gaan én hij inmiddels ook vrijgezel bleek te zijn, stuurde Haidy hem een berichtje.

“Soms voel je gewoon gelijk een klik met iemand”, legt Haidy uit. “Dat vertrouwde gevoel had ik ook bij Mike. Hij is een rustige en lieve jongen en dat past goed bij mij. De klik was wederzijds, want diezelfde avond had ik al een reactie terug en planden we een datum om elkaar in het echt te zien.”

Verkering gevraagd met oud en nieuw

De twee kunnen het supergoed met elkaar vinden en een officiële liefdesverklaring laat niet lang op zich wachten. “Mike vierde oud en nieuw bij mij in Rotterdam. We zijn samen naar de vuurwerkshow in de haven geweest en bij thuiskomst vroeg hij me verkering. Ik had die vraag op dat moment echt niet verwacht, maar natuurlijk wilde ik iets met hem beginnen.”

Hun relatie ontwikkelt zich in een sneltreinvaart. Ze zien elkaar zo vaak mogelijk, maar de lange reistijd begint hen toch tegen te staan. Doordat Mike een koopwoning heeft en Haidy zich gemakkelijk over kon laten plaatsen qua werk, besluiten ze om na vier maanden samen te gaan wonen in Enschede. Inmiddels richt het verliefde stel zich op de volgende mijlpaal: het stichten van een gezinnetje.

Tekst gaat verder onder foto

Mike en Haidy

Niet gemakkelijk, maar geen spijt

De Rotterdamse heeft altijd gedacht dat ze haar woonplaats nooit zou verlaten, maar daar bracht haar liefde voor Mike verandering in. “Als je iemand hebt ontmoet die zo veel voor jou betekent, dan maakt het niet uit waar de ander woont. Ik heb geen moment spijt gehad van mijn verhuizing naar het oosten, maar natuurlijk is het niet altijd even makkelijk geweest. Al mijn vrienden en familie wonen namelijk verder weg. Maar over het algemeen heb ik mijn draai hier goed kunnen vinden”, zegt Haidy opgewekt.

Zo is de import-Tukker erg blij dat Enschede wel echt een stad is en geen dorp. “Ik denk dat een dorp te saai voor mij zou zijn, maar in een stad zoals Enschede gebeurt er genoeg. Ik bedoel dit niet verkeerd, maar ik had verwacht dat het hier veel boerser zou zijn. Dat beeld klopt bij nader inzien helemaal niet.”

Wat is een kapoentje?

Een verschil dat wel goed naar voren komt, is dat Rotterdammers over het algemeen veel directer zijn. “Ik zeg al snel wat ik denk, terwijl de mensen hier niet gelijk hun mening uiten. Inmiddels weet ik wel iets beter wanneer ik mijn mond moet houden”, zegt ze lachend. Daarnaast vindt Haidy het ook leuk om de kennis van Rotterdamse uitdrukkingen bij Enschedeërs te testen. “Bijna niemand weet hier wat een kapoentje is. Ik dacht dat het een heel normaal woord was, want het betekent lieveheersbeestje. Maar blijkbaar is het iets dat voornamelijk in Rotterdam gebruikt wordt!”

Heb jij ook een bijzonder liefdesverhaal? Stuur dan een korte omschrijving met één of meerdere horizontale foto’s naar [email protected] en wie weet nemen we contact met jou op voor een telefonisch interview.

Lees ook

Bijlage 2. Lauren en Roy in Vietnam

Lauren is voor de liefde naar Enschede verhuisd: ‘Ik begin al een echte Tukker te worden’

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor ...
liefdesbankje enschede

Oproepje: we zoeken nieuwe interviewkandidaten voor ‘Verhuisd voor de liefde’

Sinds afgelopen februari kon je twee keer per week wegzwijmelen bij de liefdesverhalen van mensen di...
vincent verhuisd voor de liefde 1

Vincent verhuisde voor de liefde: ‘Voor iedere westerling is Enschede ongeveer het einde van de wereld’

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor ...

adv.