Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zomervakantie 2020: de leukste uittips zodat jouw kind zich niet hoeft te vervelen

Door Rebecca de Graaf 6 juli 2020

De zomervakantie van 2020 zal waarschijnlijk iets anders verlopen dan je een paar maanden geleden gepland had. Maar ook als je gewoon in Enschede blijft, zijn er nog genoeg leuke dingen te doen. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet wat je samen met je kinderen in en rondom Enschede kan doen deze zomer.

Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶

De magie van het vliegen

De Museumfabriek wordt deze zomervakantie De Vliegfabriek. Zo wordt het geheim van vliegen ontrafeld en maak je kennis met het allereerste gemotoriseerde vliegtuig. Daarnaast leer je waarom vogels wél kunnen vliegen en de mens niet. En zoals veel mensen al weten bezoek je De Museumfabriek niet alleen om dingen te bekijken, maar ga je ook zelf aan de slag in de Makerspace.

vliegen

Uittip voor de zomervakantie: ontdek de magie van het vliegen in De Vliegfabriek

Yes, de zomervakantie is officieel van start gegaan! Heb je nog geen concrete plannen gemaakt en ben...

Meer over De Museumfabriek ontdekken?

De Museumfabriek musea

Gesloten11:00 - 17:00

Het Rozendaal 11, Enschede

Bekijk meer:musea

Gratis proefspringen

Beschikt jouw zoon of dochter over oneindig veel energie? Laat ze dan spelen tijdens de gratis proefspringdagen van PartyMaatje.nl. Via de evenementenkalender op hun Facebookpagina kun je precies zien wanneer deze dagen gepland staan.

partymaaytje_proefspringdagen_springkussens

Tip voor de thuisblijvers: hier kun je gratis proefspringen

Ben jij op zoek naar een leuk uitje met je kinderen voor de zomerperiode? Dan hebben we een fijne ti...

Meer over PartyMaatje.nl ontdekken?

PartyMaatje.nl entertainment

Oldenzaalsestraat 779, Enschede

Bekijk meer:entertainment

Op vakantie naar de planeet Mars

In de zomervakantie verzorgt Concordia een workshop bij 19 speeltuinen in Enschede tijdens de jaarlijks terugkerende Jeugd ViVa. Tussen 7 juli en 14 augustus kunnen kinderen vanaf 7 jaar meedoen met de workshop Op naar Mars. Hier zijn geen kosten aan verbonden, de workshop is op inloop. Klik hier voor het overzicht van de exacte data en de deelnemende speeltuinen.

zomervakantie 2020_Op naar Mars_concordia
Foto: Concordia

Meer over Concordia (Langestraat) ontdekken?

Concordia (Langestraat) entertainment

Gesloten10:00 - 18:00

Langestraat 56, Enschede

Bekijk meer:entertainment

Goud en edelstenen zoeken

Het ene moment heb je alleen nog maar zand en water in jouw schaal, maar dan begint er opeens iets te schitteren! Jawel, je hebt een prachtige edelsteen gevonden. Bij Adventure Twente, nabij Het Rutbeek, kun je als gezin op zoek gaan naar goud en edelstenen. Deze activiteit duurt ongeveer 2 uur en je betaalt €15,- voor een Gold Bucket.

goud zoeken
Foto: Facebook Adventure Twente

Ritje met een oude stoomtrein

Tussen Boekelo en Haaksbergen rijdt de oude stoomtrein. Normaal gesproken kun je zowel in Boekelo als in Haaksbergen opstappen, maar vanwege de coronamaatregelen is het momenteel alleen mogelijk om Haaksbergen als beginpunt te nemen. Een kaartje kost €9,75 per persoon (kinderen tussen 4 en 11 jaar €6,75) en dit bedrag is inclusief een bezoekje aan het Museum Buurtspoorweg.

museum-buurtspoorweg
Foto: Facebook Museum Buurtspoorweg

Meer over Museum Buurtspoorweg ontdekken?

Museum Buurtspoorweg musea

Vandaag gesloten

Stationstraat 3, Haaksbergen

Bekijk meer:musea

Maisdoolhof

Aan de Meijersgaardenweg 5 in Buurse bevindt zich een maisdoolhof. In het maisveld zijn twee speurtochten uitgezet – eentje voor peuters/kleuters en eentje voor tieners – dus het is een leuk uitje voor het hele gezin. Maisdoolhof Buurse is vanaf 11 juli dagelijks geopend tussen 10.00 uur en 17.00 uur en entree bedraagt €4,- per persoon. Kinderen tot 2 jaar zijn gratis.

Maisdoolhof Buurse
Foto: Facebook Maisdoolhof Buurse

Geocaching met de kickbike

Ben jij op zoek naar een uitje dat sportief is, waarbij je op zoek moet gaan naar QR-codes én je mooie plekjes van Twente ziet? Dan is geocaching met de kickbike wel iets voor jou! Deze activiteit wordt aangeboden door Actief Twente in Beuningen en kost €22,50 per persoon.

kickbike actief twente
Foto: Facebook Actief Twente

Fruitboerderij sprokkeltocht

Landwinkel ’t Duvelshöfke bevindt zich tussen Enschede en Oldenzaal. Hier kun je niet alleen lokale producten kopen, maar je kunt bijvoorbeeld ook de fruitboerderij sprokkeltocht volgen. Je wordt op pad gestuurd met een routekaart en onderweg sta je stil bij al het lekkers dat de natuur te bieden heeft. Ook is er op de route een mand verstopt met allemaal lekkernijen. Kosten: €7,50 per persoon en voor kinderen wordt €5,- gerekend.

blauwe bessen plukken
Foto ter illustratie. Bron: Unsplash

Big Insects

Wat leuk! Big Insects gaat dit jaar alsnog door. Niet bij Vliegveld Twenthe zoals eerder gepland stond, maar Natura Docet Wonderryck in Denekamp. Het reguliere tarief voor Big Insects is €12,50, maar via Uitjeskrant.nl kun je jouw tickets met €1,50 korting bestellen.

big insects
Foto: Facebook Big Insects

Zandsculpturen bekijken

Op ongeveer een half uurtje rijden van Enschede bevindt zich Kasteel Warmelo in Diepenheim. In de prachtig aangelegde tuinen van dit kasteel kun je 23 zandsculpturen bekijken. Het kasteel is van dinsdag tot en met zondag tussen 10.30 uur en 16.30 uur geopend. Een kaartje voor volwassenen kost €7,50 en voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar betaal je €2,50.

zandsculpturen diepenheim
Foto: Facebook Kasteel Warmelo

Op de boerderij

Hoeveel eet en drinkt een koe per dag? Hoe ziet een melkrobot eruit? Kom erachter tijdens een van de rondleidingen op de boerderij. De komende weken worden er op verschillende boerderijen rondom Enschede rondleidingen gegeven. Zo’n rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur en kost €2,50 per persoon. Via deze Facebookpagina kom je uit bij de deelnemende boerderijen.

rondleiding boerderij
Foto: Facebook Rondleidingen op de boerderij

Klimmen, tokkelen en abseilen in de steengroeve

Dit uitje is geschikt voor gezinnen met iets oudere kinderen, want voor deze activiteit moet je minimaal 1.40 meter zijn. Ook is het handig als je geen hoogtevrees hebt. Verscholen in de bossen van het Bentheimer Wald liggen enkele oude steengroeves en via Adventure King ga je deze steengroeves verkennen. In totaal ga je twee uur lang klimmen, abseilen en tokkelen. Het kost €27,50 per persoon en de groep dient uit minimaal tien personen te bestaan.

abseilen steengroeve
Foto: Adventure King

Lees ook

Prinseschool

Schoolvakanties 2020 – 2021 in Enschede: dit zijn de data

Ben je al voorzichtig vakantieplannen voor volgend jaar aan het maken? Dan is het wel handig om te w...
Bas Los Suenos Enschede

Uit eten bij Los Sueños: het Spaanse vakantiegevoel in eigen stad

Authentieke Spaanse tapas, zomerse klanken die het restaurant vullen en op verzoek een Spaans spreke...
buitenzwembad

Buitenzwembaden in en rondom Enschede: hier kun je een frisse duik nemen

Het kwik gaat de komende dagen richting de 30 graden, dus een verfrissende duik is meer dan welkom. ...
Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.