Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Winter Wonderland in Enschede: dit is er te doen

Door Romy Wesselink 4 december 2019

Enschede maakt de decembermaand ook dit jaar weer extra bijzonder. Onze stad wordt van 7 december tot en met 5 januari weer omgetoverd tot Winter Wonderland. Een prachtig verlichte binnenstad, mega ijsbaan op de Oude Markt en een echte Stadsherberg. Wat er nog meer te doen is? Dat lees je hier.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

IJsbaan

Met het hele gezin schaatsen midden in het centrum, hoe leuk is dat! Ook dit jaar staat de ijsbaan op de Oude Markt er weer. Klaar met schaatsen en even lekker opwarmen? In het schaatscafé staat er warme chocomelk voor de kids en glühwein voor de ouders klaar.

De entree voor de ijsbaan is €4,-, schaatsen huur je voor €2,-. Je kunt iedere dag schaatsen van 10.00 uur tot 21.00 uur. Tijdens de feestdagen zijn er aangepaste openingstijden.

winter schaatsen winter wonderland

Kerstshoppen

Bij kerst horen natuurlijk ook kerstmarkten. En gelukkig voor alle liefhebbers worden die in Enschede ook georganiseerd. We verzamelden ze voor jullie in dit handige lijstje.

Kerstmarkt in Enschede winter wonderland

Stadsherberg

De Burgerzaal van het stadhuis wordt van vrijdag 20 december tot en met maandag 23 december omgetoverd tot de Stadsherberg. Luister naar live muziek, kijk een korte film of volg een workshop. Ook is er iedere dag om 16.00 uur een soepverhaal. Een stadsgenoot vertelt zijn of haar verhaal en iedereen in de herberg krijgt een gratis kom soep.

Natuurlijk kun je ook lekker aan de bar hangen met een glas glühwein of speciaal gebrouwen Stadsherbergbiertje. De herberg is dagelijks geopend van 13.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag kun je tot 21.00 uur in de Burgerzaal doorbrengen.

Stadsherberg Enschede winter wonderland
Foto: Culturele Zondag Enschede

Levende kerststal

Op de trappen voor de Jacobuskerk strijkt dit jaar een levende kerststal neer. Maria, Jozef, de kerstengel en natuurlijk het kindeke Jezus. De engel en het kerstkoortje zingen de mooiste liedjes, de herders leren hoe je moet communiceren met schapen en je kunt natuurlijk komen kroamschudd’n bij Maria. De kerststal wordt gebracht door acteurs van de Theatermakerij samen met de dieren van Kinderboerderij Noord uit Enschede.

Verlichting

De hele binnenstad wordt tijdens Winter Wonderland weer prachtig verlicht. Het Twentse Ros staat bij het Ei van Ko voor het stadhuis. De Langestraat wordt omgetoverd tot de Long Lane of Love, compleet met hartjesverlichting en een mistletoe. Ook het Stationsplein kan niet achterblijven. Daar staat voor het derde jaar op rij een prachtig ijspaleis. Kortom: een wandeling door de binnenstad van Enschede is zeker de moeite waard!

Winter wonderland kerstversiering

Lees ook

extra koopavonden

Extra koopavonden voor kerst in Enschede!

Túúrlijk begin je dit jaar op tijd met het kopen van kerstcadeautjes. Zei iedereen, deed (bijna) nie...
kerstboom

Kerstboom kopen! 5 x verkooppunten in Enschede

De kerstballen liggen al klaar en de lampjes halen we vast uit de knoop. Nu de kerstboom nog! Volgen...
oliver!

Van ballet tot cabaret: deze kerstvoorstellingen in Enschede moet je zien

Bij het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede staan kerstvoorstellingen in alle soorten en maten ...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.