Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weer of geen weer! 6 x leuke to-do’s tijdens de herfstvakantie

Aangeboden door Provincie Overijssel 18 oktober 2019

De tijd van buiten barbecueën, zonnen op het Rutbeek en terrasjes pakken op de Oude Markt is voorbij. Maar er zijn genoeg manieren waarop je ook in de herfst kunt genieten van het buitenleven, zowel bij huis als dicht in de omgeving van Enschede. 

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Halloween kermis

De Halloween kermis staat van zaterdag 19 oktober tot en met zondag 27 oktober in Enschede. De kermis is iedere dag geopend van 13.00 uur tot 23.00 uur, dus je hebt genoeg tijd om een ritje te maken in de Mega Booster of in de zweefmolen. Een bezoekje aan de kermis is natuurlijk extra leuk wanneer het donker is, want dan zijn alle lichtjes goed zichtbaar.

halloweenkermis
Foto: indebuurt Enschede

Boswandeling met picknick

aamsveen
Foto: indebuurt Enschede

Ga er lekker op uit en combineer een mooie wandeling eens met een gezellige picknick. In een paar tellen heb je je picknickmand ingepakt en kun je genieten van je spelende kinderen op een picknickbankje in het bos of op een kleedje in de speeltuin. Neem een extra jasje of fleecedekentje mee als het fris is en vergeet die warme choco niet!

In Enschede kun je altijd een ommetje maken bij Hof Espelo. Wil je echt de paden op en de lanen in? Op een klein kwartiertje rijden van Enschede ligt het Aamsveen. Hier vind je prachtige wandelroutes, zowel lange als korte afstanden. In het artikel hieronder vind je meer wandelinspiratie.

Abraham Ledeboerpark

3 x locaties voor een fijne zondagwandeling

Wij houden van wandelen. Heerlijk in alle rust natuur snuiven. En welke dag is daar nou meer geschik...

Herfsttafel maken

Beeld ter illustratie via Pixabay

Een herfsttafel brengt sfeer in je huis, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Tijdens die boswandeling kom je waarschijnlijk allerlei moois tegen. Ga dus goed voorbereid op pad en neem een linnen tasje mee om al die schatten in te bewaren, dan heb je thuis in mum van tijd een herfsttafel in elkaar gezet.

Hoe maak je een herfsttafel? Neem een (houten) dienblad of ander soort schaal en stal al die prachtig gekleurde bladeren, bloemen, kastanjes en bessen uit. Maak het af met een geurkaars (kaneel ruikt lekker herfstig) en tadaa!

Tip: kijk ook eens wat je dichtbij huis vindt, de groene berm om de hoek zit vol natuurgeheimen.

Vuurtje maken

Beeld ter illustratie via Pixabay

Wil je nog wat langer genieten van dat gezellige loungeset in de tuin? Voor de frisse herfstdagen is een vuurschaal of -korf een uitkomst! Tip: die (tamme) kastanjes die je nog over hebt van de herfsttafel, kun je meteen poffen op het vuur.

Heb je een late kampeervakantie geboekt? Op sommige kampeerplekken zijn centrale vuurplaatsen ingericht of kun je vuurpotten en korven huren. Samen knus en warmpjes bij het vuur, dat is pas gezellig!

Dierenhotel maken

Beeld ter illustratie via Pixabay

Nu het wat kouder begint te worden kunnen de dieren wel wat extra hulp gebruiken. Maak een schuilplekje voor de egels (ze liggen graag in warme schuurtjes) of een vogelhuisje voor de vogels die in jouw tuin wonen. Je hoeft heus niet per se met hout en gereedschap aan de slag om een leuk vogelhuisje te maken. Wist je al dat je van oude regenlaarzen of lampenkappen een vogelhuisje in elkaar kunt knutselen? Een lege wijnfles kun je (omgekeerd) gebruiken voor boven de vogelvoederplank. Deel je jouw creaties met ons?

Buiten sporten

Beeld ter illustratie via Pixabay

Winderige dagen zijn het perfecte moment om die vlieger tevoorschijn te halen (of aan te schaffen). Zoek een plek zonder bomen (anders ben je die mooie vlieger snel kwijt). Het grote veld in het H.J. van Heekpark is bijvoorbeeld erg geschikt.

Sportief aangelegd? Natuurlijk kun je een rondje door het park rennen, maar bij Waterski Twente op Het Rutbeek heb je een toffe wakeboard- en waterskibaan. Ook Awa Outdoor organiseert veel leuke uitjes (onder andere helikopter dropping, mountainbike clinics en survival hikes), zowel geschikt voor mooie dagen als typisch druilerige herfstdagen.

Mooi Leven

herfst volkspark
Foto: indebuurt Enschede

Hoe vier jij de herfst in Enschede? Wij horen graag jouw tips en trics. En houd de Facebookpagina van Mooi Leven in de gaten voor meer buitentips, toffe uitjes en leuke winacties.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Provincie Overijssel. Meer over Provincie Overijssel ontdekken?

Provincie Overijssel dienstverlening

Vandaag gesloten

Luttenbergstraat 2, Zwolle

Bekijk meer:dienstverlening
Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.