Weekendtips: voetbalquiz, dansmiddag en meer

Door Charmain Zwijnenberg 11 januari 2019

Heb je nog geen plannen voor aankomend weekend? Geen probleem! Wij zetten een aantal leuke weekendtips in Enschede voor je op een rij. 

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Voetbalquiz

voetbalquiz café LP
Foto: Facebook De grote voetbalquiz

Zijn jij en je vrienden de grootste voetbalkenners van Enschede? Bewijs het maar! Op zondag 13 januari organiseert Café LP een voetbalquiz waarin je 100 voetbalvragen krijgt. Van de Champions League tot de Keuken Kampioen Divisie, van Ronaldo tot Berry van Aerle en van Shanice van der Sanden tot Juventus.

Hoewatwaar: De quiz vindt zondag 13 januari om 14.30 uur plaats bij Café LP aan de Klokkenpas 1. Je team mag uit maximaal vijf personen bestaan en de deelnamekosten zijn €50,- per team. Wel even van tevoren aanmelden. Dat kan hier.

Filmpje pakken

bioscoopfilm Ben is back
Foto: still uit trailer Ben is back

Na al die zoetsappige kerstfilms is het wel weer tijd voor een écht goede film. ‘Ben is back’ bijvoorbeeld. En nee die vind je niet op Netflix, wel bij Kinepolis. ‘Ben is back’ is een thriller/drama over liefde, drugs en familie. En de hoofdrol is voor Julia Roberts.

Ben (Lucas Hedges) is een charmante 19-jarige jongen, maar ligt door zijn drugsverslaving met zichzelf in de knoop. Wanneer hij tijdens de kerstdagen onverwachts uit de afkickkliniek terugkeert naar zijn familie, wordt hij door zijn moeder Holly (Julia Roberts) met open armen ontvangen. Haar liefde voor Ben is onvoorwaardelijk, maar ze leert al snel dat hij nog steeds een gevaar is voor zichzelf en voor haar gezin. Binnen een turbulente 24 uur doet Holly er alles aan om te voorkomen dat haar gezin uiteenvalt.

Hoewatwaar: ‘Ben is back’ is dit weekend bij Kinepolis te zien op vrijdag 11 januari om 19.05 uur, zaterdag 12 januari om 15.40 uur en 19.05 uur en zondag 13 januari om 13.30 uur en 19.05 uur. 

Sjabloneren kun je leren

workshop sjabloneren
Foto: Irma Bruggeman

Crea bea’s opgelet. Bij De Museumfabriek kan je op 13 januari een workshop sjabloneren volgen. Sjabloneren is een leuke en handige manier om patronen op stof aan te brengen. En het mooie is: je hoeft er helemaal geen tekentalent voor te hebben.

Je maakt de workshop zo creatief als je zelf wilt. Neem een kant en klaar ontwerp mee of teken, knip en plak tijdens de workshop zelf een sjabloon. Heb je je ontwerp af? Dan is het tijd voor het leukste onderdeel: het sjabloneren zelf. Versier een theedoek, tafellaken, kussensloop, lampenkap, je kleding, de kleding van je kids en misschien zelfs stiekem de kleding van je partner.

Hoewatwaar: De workshop is voor volwassenen en vindt zondag 13 januari van 10.30 tot 16.30 uur plaats in De Museumfabriek. Kosten zijn €50,-. 

Doe de Lindy Hop

Lindy Hop bij Café Extrablatt
Foto: Facebook Swing Sunday Tea Dance

Voetjes van de vloer! Maar dan op een zondagmiddag. Op 13 januari staat Café Extrablatt in het teken van de Socal Tea Dance. Ontmoet nieuwe mensen, luister naar jazzmuziek en… doe de Lindy Hop. Dat is een een swing-dans op snellere jazzmuziek die is overgewaaid uit Amerika. Geen ervaring met Lindy Hop? Geen probleem. Voordat het dansspektakel losbarst, heb je drie kwartier de tijd om de basisbewegingen leren.

Hoewatwaar: Op 13 januari bij Café Extrablatt aan de Langestraat 47-C. Beginners kunnen de dans van 15.00 tot 15.45 uur leren. Vervolgens kan je tot 19.00 uur je geleerde dancemoves in de praktijk brengen. Deelname is gratis, maar je moet wel een drankje bestellen.

lindy hop lizette gregor

Lizette en Gregor doen Lindy Hop: “Als je begint met dansen dan stijgen de endorfines meteen tot aan het plafond”

Waar de één graag salsa danst of op moderne muziek danst, dansen Lizette van Leemput (26) en Gregor ...
<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.