5 x doen dit weekend in Enschede

Door Jannike Huisman 27 oktober 2017

Er gaat geen weekend voorbij zonder dat er iets te doen is in Enschede. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je iets mist, want we hebben weer een fijn weekendoverzicht samengesteld. Of je nu zin hebt om te dansen in een halloweenoutfit, te gamen of een bijzondere wandeling in het bos te maken in het donker. Het kan allemaal in Enschede!

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Halloweenfeestjes

Halloween costume party
Foto: Rico Latino

Dit weekend zijn er verschillende halloweenactiviteiten te doen in Enschede, zo kun je bij ’t Bölke, Molly Malone, Rico Latino, het Mystiek Theater en Aspen Valley feest vieren in halloweenstijl. Ook kun je naar een horrormarathon of meedoen met een echte zombiewalk door de binnenstad van Enschede.

Sprookjestocht

Halloween pompoen weekend in Enschede
Foto: Unsplash

Ook de kids kunnen zich dit weekend prima vermaken rondom het thema Halloween. Zo wordt er in het bos op Hof Espelo een magische kindertocht georganiseerd. Kinderen van 6 tot 10 jaar kunnen een wandeling maken in het bos en komen onderweg vreemde spookjesfiguren tegen. De tocht is op zaterdag 28 oktober van 19:00 tot 20:00 uur. De start is bij het Koetshuis (Weerseloseweg 259, Enschede) en meedoen kost €2,50.

The Overkill Festival

The overkill

Het Overkill Festival is een 48 uur lang non-stop event voor gameliefhebbers. Het is een festival waarin videogames, films, kunst, technologie en wetenschap elkaar ontmoeten. Met het thema “aMAZing” kun je op The Overkill een selectie van games, films en interactieve kunstinstallaties uit het binnen- en buitenland vinden.

Het event is van vrijdag 27 oktober 18:00 uur tot zondag 18:00 in het oude ziekenhuis aan het Ariënsplein 1. Een ticket kost online €10 voor volwassenen en €6 voor studenten en kinderen.

Wandeling ‘Stil & Donker’

nacht van de nacht
Foto: Unsplash

Op zaterdagavond 28 oktober kun je op landgoed Hof Espelo een bijzondere wandeling maken. Tijdens de Nacht van de Nacht kun je de stilte en het donker van de nacht in het bos ervaren. Een unieke kans! Tijdens de wandeling is er onder andere aandacht voor het ervaren van stilte, het bos en het donker. De wandeling start vanaf de parkeerplaats van landgoed Hof Espelo (Weerseloseweg 259, Enschede). De kosten zijn €4,50.

Halloweenkermis

halloweenkermis

Dit weekend kun je nog één laatste keer in de Booster XXL gaan of oliebollen eten op de Halloweenkermis in het Volkspark. Op zaterdag is er om 20:00 uur een spannende tocht voor volwassenen (12+) door het park en op zondag 29 oktober is de spetterende afsluiting met vuurwerk om 21:00 uur.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen