Van fatbikes tot elektrisch rijden: kom het uitproberen bij dit toffe event

Aangeboden door Move East

Het is tijd om je groene hart op te halen! Oost NL, Provincie Overijssel en Provincie Gelderland organiseren namelijk hét duurzame mobiliteitsevent van Oost-Nederland: Move East. Dit event brengt de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam vervoer samen en biedt een inspirerend platform voor ondernemers en iedereen die geïnteresseerd is in duurzame mobiliteit. Nog leuker: de toegang is helemaal gratis!

Nog geen plannen op vrijdag 16 juni of zaterdag 17 juni? Nu wel! Move East vindt dan plaats op de Technology Base, Twente Airport in Enschede. Dit duurzame mobiliteitsevent is bedoeld voor iedereen die benieuwd is naar hoe duurzaam vervoer, over de weg en door de lucht, er morgen én overmorgen uitziet. Het programma belooft een mix van inspirerende sprekers en een terrein vol met de nieuwste snufjes op het gebied van E-Mobility. Vrijdag 16 juni is exclusief voor de zakelijke markt en zaterdag 17 juni is iedereen welkom.

Over land en door de lucht

Move East is een unieke kans om kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van elektrisch en duurzaam vervoer. Van personenvervoer, goederenvervoer tot aan het luchtverkeer. 

Peter van Houten, projectmanager van Oost NL, vertelt hoe het evenement tot stand is gekomen: “Het idee van Move East komt voort uit de ervaringen die we de afgelopen jaren hebben opgedaan in Oost-Nederland. Verschillende innovaties hebben grote impact gehad op het gebied van duurzame mobiliteit. De ontwikkelingen gaan razendsnel en dat willen we samen met de sector, overheden en onderwijs delen met de bezoekers. We bieden met dit evenement bedrijven een podium om hun innovaties te presenteren. Move East showt een scala aan auto’s, drones, brommers, fietsen en meer. Zelfs elektrisch vliegen is vertegenwoordigd! De Technology Base is daarvoor een geweldige locatie.”

Peter vervolgt: “Ook zullen er diverse studententeams van onder andere de HAN en Universiteit Twente aanwezig zijn die aan allerlei interessante duurzame ontwikkelingen werken. Denk bijvoorbeeld aan het verkorten van de laadtijd van elektrische auto’s. Of luister naar de verhalen van ANWB Medical Air Assistance die experimenteert met het vervoeren van organen en bloed tussen ziekenhuizen door middel van drones. Als dat nu goed gaat, hoe snel worden dan onze webshop-pakketjes per drone bezorgd?”

Lees verder onder de foto >

Inspirerende sprekers

Move East biedt naast een grote diversiteit aan exposanten een inspirerend programma. Dagvoorzitter ‘Mr. Electric’ Maarten Pompen geeft op 17 juni bijvoorbeeld een aantal informatiesessies over elektrisch rijden. Ook interviewt hij een aantal deelnemers en stelt hij ze kritische vragen. Bovendien komt Jeroen Komen spreken: hij vliegt met zijn eigen kleine vliegtuigje kriskras door Europa. Tijdens de vele uren in de lucht, ontwikkelt hij langzaam een andere kijk op de wereld en beseft hij dat vrijheid soms gebaat is bij regels en kaders. Je kunt ook komen luisteren bij ‘EV voor groentjes’, waar allerlei vragen aan bod komen voor de beginnende of toekomstige EV-rijder. De sprekers zullen hun ervaringen delen en inzicht geven in de ontwikkelingen die de toekomst van duurzame mobiliteit gaan bepalen.

Terrein vol snufjes

Op het terrein van Move East vind je de nieuwste snufjes op het gebied van elektrisch vervoer. Van de nieuwste modellen elektrische auto’s tot aan de laatste laadtechnologieën: het is er allemaal! Ook kun je er terecht voor advies en informatie over subsidies en regelingen voor elektrisch vervoer. Bovendien kun je zelf ervaren hoe het is om elektrisch te rijden. Op Technology Base staan elektrische auto’s, -bedrijfswagens, -scooters en e-bikes voor je klaar. Peter: “Stap op de nieuwste fatbike van Brekr, maak een rondje op de nieuwste CargoBike van Fulpra of bekijk de drone-demonstraties van Space53 en DroneTeam Twente.”

Mis het niet!

Ben je geïnteresseerd in duurzame mobiliteit en wil je alles weten over elektrisch vervoer? Dan mag je Move East niet missen! Op 16 juni is er een uitgebreid inhoudelijk programma, speciaal voor de zakelijke markt. Zaterdag 17 juni opent Move East voor iedereen haar deuren zodat alle bezoekers kennis kunnen maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit. Ook is het een mooie gelegenheid om te netwerken met andere professionals en experts. Bestel snel je gratis kaarten via de website. Hier bekijk je ook het complete programma.

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Tips! 8 x uitjes om te doen met Vaderdag in Enschede”

Tips! 8 x uitjes om te doen met Vaderdag in Enschede

Vaderdag Enschede
Ga naar “Voor in je agenda: de Vijvervrijdagen in Roombeek komen er weer aan”

Voor in je agenda: de Vijvervrijdagen in Roombeek komen er weer aan

vijvervrijdagen Enschede
Ga naar “Uittip: dit evenement strijkt binnenkort neer in het Volkspark”

Uittip: dit evenement strijkt binnenkort neer in het Volkspark

Kunst in het Volkspark 2019_17

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “McGregor polo € 9,95”

McGregor polo € 9,95

 • Action
 • Geldig t/m 7 juni 2023
Ga naar “Havaianas € 14,99”

Havaianas € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Kruidvat toiletpapier 3-laags van € 8,97 voor € 8”

Kruidvat toiletpapier 3-laags van € 8,97 voor € 8

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “op=op SOLO 4-laags toiletpapier 18 rollen. € 7,49”

op=op SOLO 4-laags toiletpapier 18 rollen. € 7,49

 • ALDI
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Dakraam-rolgordijn € 39,99”

Dakraam-rolgordijn € 39,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 11 juni 2023

Agenda

Ga naar “Dino Fabriek”

Dino Fabriek

 • Vliegveld Twenthe
 • Van 29 jul t/m 3 sep
dinopark
Ga naar “Dag van de bouw”

Dag van de bouw

 • 17 juni 2023
Ga naar “Viswedstrijd voor de jeugd”

Viswedstrijd voor de jeugd

 • 11 juni 2023
Viswedstijd Hengelsportwedstrijd VIOSViswedstijd Hengelsportwedstrijd VIOS
Ga naar “De Buurtcamping”

De Buurtcamping

 • Van 21 jul t/m 23 jul
de buurtcamping enschedede buurtcamping enschede
Ga naar “Midzomerwandeling met tuindiner”

Midzomerwandeling met tuindiner

 • 23 juni 2023
Landgoed van De Oale ZessprongLandgoed van De Oale Zessprong