Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uniek festival op bijzondere locaties: Museumnacht Enschede

Door Romy Wesselink 9 oktober 2019

Zaterdag 12 oktober is het tijd voor de eerste editie van Museumnacht Enschede. Een festival dat vette acts en bijzondere plekken combineert. Hoe tof is het om te kunnen zeggen dat jij tot diep in de nacht stond te dansen in het Rijksmuseum?

Museumnacht Enschede

Museumnacht suf? Zeker niet. Het bijzondere festival trekt in Amsterdam jaarlijks al meer dan 30.000 bezoekers. Extra leuk dus dat het speciale evenement eindelijk naar Enschede komt! Want hoe vet: lekker met je biertje in de hand langs kunstwerken in het Rijksmuseum wandelen en cocktails drinken uit een maatcilinder bij het borrellab in de Museumfabriek.

Om je een klein voorproefje te geven lichten we een deel van het programma voor je uit:

Rijksmuseum Twenthe

Hier kom je aan het eind van de avond natuurlijk voor de afterparty. Maar daarvoor is er ook al genoeg te beleven. Ben je bijvoorbeeld benieuwd waar kunstwerken blijven als ze niet worden tentoongesteld? Dat zie je tijdens ‘tochten door de krochten.’ Dorstig geworden? Cocktails en mocktails staan voor je klaar in de Gobelinzaal.

De Museumfabriek

Aan één ding gaat het je in De Museumfabriek in ieder geval niet ontbreken: borrels. Want niet alleen Stanislaus Brewskovitch staat hier met een pop-up bar, er is ook een heus BorrelLLAB! Kies zelf de ingrediënten en laat een drankje bereiden door de professoren. Kom je met je lief? Sla dan de zevende verdieping niet over. Tuur daar romantisch samen door de sterrenwacht naar een prachtige sterrenhemel!

Concordia

Langestraat 56

Lekker gamen! Kan ook gewoon tijdens de Museumnacht. In Concordia staat een interactieve installatie vol minigames. Je verzamelt samen met je medespeler bananen (jawel) om de Monkey Planet raket te lanceren. Geen gamer maar modeliefhebber? Kledingstukken van de wereldberoemde ontwerper Yves Saint Laurant flaneren over de catwalk deze avond.

Oude Markt 15

Voor de nodige dosis muziek kun je hier zeker terecht. De Enschedese Chris Egbers laat je akoestische indiepop horen. Met inspiratiebronnen als John Mayer en Kurt Vile beloofd dat een genot voor de oren te worden! Fjaler laat je een totaal andere kant van muziek beleven. Met zijn analoge synthesizers laat hij je meegaan in minimalistische melodieën en opzwepende electronic music.

Tekst gaat verder onder de foto.

Museumnacht Enschede Balengebouw
Dansen op de krant in het Balengebouw. Foto: Tubantia

Balengebouw (redactie van indebuurt en Tubantia)

Altijd al willen weten van achter welk bureau de indebuurt redactie haar artikelen maakt? Dat gaat niet lukken. Onze werkplekken moeten namelijk plaats maken voor een dansvloer! Niet slecht toch? VierbijVier laat je dansen op de krant. Geen losse heupjes maar ambieer je wel een carrière als nieuwslezer? Onderin het Balengebouw zit 1Twente. Zij gaan in hun studio kijken of jij geschikt bent als nieuwslezer!

Wilminktheater

Op deze locatie ben je vast al eens geweest. Maar ook onder het toneel, in de donkere ruimtes en in de loading docks? Daar waarschijnlijk niet! Een goede reden dus om het Wilminktheater te bezoeken tijdens de Museumnacht. Je krijgt een écht kijkje achter de schermen.

En de rest

Dit is natuurlijk maar een greep uit alles wat er te doen is tijdens Museumnacht Enschede. Benieuwd naar het hele programma? Neem dan een kijkje op de website. Enthousiast? Koop dan hier je ticket en wie weet zien we je zaterdag!

Redactie indebuurt en Tubantia

Museumnacht Enschede: dansen op de redactie van indebuurt en Tubantia

Voor het eerst dit jaar in Enschede: Museumnacht. Zaterdag 12 oktober 2019 is het zover. De hele avo...

Meer over

Doen

adv.