Uittips: MEGA vlooienmarkt, sterren kijken, feestje voor veertigplussers en meer

Door Charmain Zwijnenberg 15 maart 2019

Yes, het weekend staat weer voor de deur. En je hoeft je in elk geval niet te vervelen want er is weer heel veel leuks te doen in Enschede. Wij zetten de leukste weekendtips voor je op een rij. 

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Mega vlooienmarkt

vlooienmarkt
Foto: Facebook Mega Vlooienmarkt Vliegveld Twente

Wil je je garderobe pimpen of je interieur een boost geven zonder dat je je helemaal scheel betaalt? Neem dan zeker een kijkje op de mega vlooienmarkt op 16 en 17 maart. Struin lekker rond langs zo’n 300 kramen vol vintage, antiek en curiosa. Sla je slag!

Hoewatwaar: De markt vindt op zaterdag 16 en zondag 17 maart van 9.00 tot 16.00 uur plaats in Hangar 11 op Vliegveld Twenthe. De entreeprijs bedraagt €5,00 voor volwassenen, €2,50 voor jongeren tot 16 jaar, €4,00 voor 65+’ers en kinderen onder de 10 jaar mogen gratis naar binnen.


Meer over Vliegveld Twenthe ontdekken?

Vliegveld Twenthe entertainment

Nu openHele dag

Vliegveldweg 345, Enschede

Bekijk meer:entertainment

Open Dag bij MST

Nieuwe MST

Altijd al willen weten hoe het er achter de schermen van een ziekenhuis aan toe gaat? Bezoek dan de open dag bij het MST op 16 maart.

Medewerkers van het Enschedese ziekenhuis vertellen dan over hun werk en verzorgen een rondleiding en activiteiten op plekken waar normaal gesproken geen publiek komt. Zo mag je onder meer een kijkje nemen in het mortuarium, bij de energiecentrale, het museum en de afdeling Medische Technologie. Ook worden er spectaculaire settings nagebootst, zoals die te vinden zijn op de Spoedeisende Hulp, de Intensive Care, in de operatiekamer en in het Thoraxcentrum.

Hoewatwaar: Zaterdag 16 maart van 11.00 tot 15.00 uur bij het MST.


Meer over Medisch Spectrum Twente ontdekken?

Medisch Spectrum Twente ziekenhuizen

Nu openHele dag

Koningsplein 1, Enschede

Bekijk meer:ziekenhuizen

Sterren kijken bij de Museumfabriek

Vallende sterren bekijken
Foto: Unsplash

Dit weekend zijn de landelijke sterrenkijkdagen. Op verschillende locaties in Nederland kan je dan door een telescoop de sterrenhemel bewonderen. In Enschede kan dat bij de Museumfabriek. Voor de ingang van het museum staan vijf sterrenkijkers, in het museum zelf zijn lezingen en er zijn deskundigen waarmee je met vragen over het heelal terecht kunt.

Hoewatwaar: Vrijdag 15 en zaterdag 16 maart. De Museumfabriek is tijdens de sterrenkijkavonden open van 19.00 uur tot 22.00 uur. De entree is gratis.


Meer over De Museumfabriek ontdekken?

De Museumfabriek musea

Nu open11:00 - 17:00

Het Rozendaal 11, Enschede

Bekijk meer:musea

40UP

Posted by 40UP on Thursday, 15 November 2018

Veertigplussers opgelet! Dit feestje is voor jullie. Op 16 maart is 40UP in Enschede. Denk aan grote schermen met videoclips van lekkere muziek. Of je nu van Madness houdt, van Kings Of Leon, David Bowie, Tina Turner of 2 Unlimited. Zolang er een aanstekelijke beat inzit en een snufje soul, disco, pop, new wave of rock is de kans groot dat je het op 40UP gaat horen. En het mooie is dat je ook zelf je plaatje kunt aanvragen.

Hoewatwaar: Zaterdag 16 maart van 21.00 tot 03.00 uur bij Metropool Enschede. Kaarten kosten €15,00 en zijn hier te bestellen.


Meer over Poppodium Twente | Metropool ontdekken?

Poppodium Twente | Metropool muziek

Willem Wilminkplein 2, Enschede

Bekijk meer:muziek

Heldinnenexpo in bibliotheek

View this post on Instagram

Vandaag is het internationale vrouwendag en om te vieren dat we vrouw zijn is er door SIVE een evenement georganiseerd. Tijdens dit evenement is er onder andere een foto-expositie te zien van Twentse heldinnen met hun eigen verhaal om anderen te motiveren en te inspireren. Daisy Oosterbaan en Tessa Wiegerinck hebben deze expositie opgezet en kreeg ik de eer om tussen deze bijzondere vrouwen te mogen staan. ⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ——— #CHAYENNE #sensualphysicalfantasy #design #lingerie #fashion #boudoir #lingerieaddict #luxurylingerie #instalingerie #intimates #boudoirinspiration #sensual #internationalwomensday @sive_enschede @daisydoet @tessawiegerinck

A post shared by CHAYENNE (@chayennejosinaemot) on

Heb je de heldinnenexpositie in het Balengebouw op Internationale Vrouwendag gemist? Geen probleem. Vanaf vandaag heb je nog een kans! De expositie met foto’s van 13 Twentse heldinnen is van 15 tot en met 29 maart namelijk in de Enschedese bieb te zien.

Hoewatwaar: De opening van de expositie is vrijdag om 17.00 uur bij Bibliotheek Enschede, waarbij stadsdichter Jos Eertink een gedicht voordraagt dat speciaal voor de expositie is geschreven.

Daisy Oosterbaan

Daisy interviewde 13 vrouwen voor een heldinnenexpositie: ‘Ik ben niet heel feministisch’

Iedere vrouw kan een heldin zijn. Dat is de boodschap die de expositie in het Balengebouw op Interna...

Meer over Bibliotheek Centrum ontdekken?

Bibliotheek Centrum bibliotheken

Nu open09:30 - 20:30

Pijpenstraat 15, Enschede

Bekijk meer:bibliotheken

Workshop hangende veldtuin

Posted by Intratuin on Wednesday, 13 February 2019

Yay, de lente komt eraan! Het seizoen waarin alles groeit en bloeit. Bij Intratuin kan je een veldtuin maken. Zo’n tuintje bestaat uit bijen-en vlinderlokkende planten, dus daarmee maak je het vlinders en bijen nog meer naar hun zin in je tuin.

Hoewatwaar: De workshop wordt op zaterdag 16 maart om 10.30, 13.30 en 14.30 uur gegeven bij Intratuin Enschede. Kosten zijn €20,00 per persoon inclusief alle benodigdheden en een hapje en drankje. Schrijf je van te voren in bij de servicebalie in de winkel, telefonisch via 053-4314533 of online via www.intratuin.nl/enschede. 


Meer over Intratuin Enschede ontdekken?

Intratuin Enschede tuincentra

Nu open09:00 - 18:00

Achterhofweg 22, Enschede

Bekijk meer:tuincentra

 

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.