Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uittip voor de zomervakantie: ontdek de magie van het vliegen in De Vliegfabriek

Aangeboden door De Museumfabriek 4 juli 2020

Yes, de zomervakantie is officieel van start gegaan! Heb je nog geen concrete plannen gemaakt en ben je op zoek naar een leuk familie-uitje in Enschede? Breng dan een bezoek aan De Vliegfabriek. De nieuwste tentoonstelling van De Museumfabriek is zowel bij mooi weer (hoera, airco!) en op regenachtige dagen te bezoeken.

Droom jij ook weleens dat je kunt vliegen? Doe je dit dan à la Superman of maak je zwemmende bewegingen in de lucht? Wat het antwoord ook is, vliegen is iets dat de mensheid al eeuwenlang bezighoudt.

De Vliegfabriek

Van dinsdag 4 juli tot en met zondag 30 augustus staat De Museumfabriek in het teken van vliegen. In De Vliegfabriek wordt aan de hand van vogels en vliegmachines – zoals een vliegtuig, luchtballon, drone en zeppelin – het geheim van het vliegen ontrafeld. Het publiek ontdekt hoe een vliegtuig in de lucht kan blijven, maakt kennis met het allereerste gemotoriseerde vliegtuig en leert waarom vogels wél kunnen vliegen en de mens niet.

DMF_vliegfabriek_social_fb
Kom tussen 4 juli en 30 augustus naar De Vliegfabriek

Het eerste gemotoriseerde vliegtuig ter wereld

Kun jij je uit de geschiedenisboeken de gebroeders Wright nog herinneren? In 1903 lukte de twee Amerikaanse broers het om als eerste ter wereld een gemotoriseerd vliegtuig te ontwikkelen. Echt ver kwamen ze niet (bijna 300 meter), maar met hun uitvinding werd wel de basis voor de vliegtuigbranche gelegd.

Nu kun je natuurlijk online op zoek gaan naar beelden van dit vliegtuig, maar in De Vliegfabriek is de echte Wright Flyer te zien! Het vliegtuig heeft een spanwijdte van ruim 12 meter en van dit model zijn er wereldwijd nog maar een paar exemplaren te bewonderen.

Maak je eigen zeppelin

Zoals veel mensen al weten bezoek je De Museumfabriek niet alleen om dingen te bekijken, maar ga je ook zelf aan de slag in de Makerspace. De jongste kinderen leren bijvoorbeeld hoe je een vliegtuigje kunt vouwen of een vliegende superheld maakt. Oudere kinderen kunnen bewegende robot-insecten bouwen en gave zeppelins maken. Uiteraard mogen alle zelfgemaakte vliegmachines meegenomen worden naar huis.

zeppelin
Maak je eigen zeppelin in de Makerspace. Foto: Annabel Jeuring

Een jaar lang naar het museum voor slechts €24,-

Bij De Museumfabriek en Rijksmuseum Twenthe worden het hele jaar door verschillende tentoonstellingen en exposities gehouden. Wanneer je bijvoorbeeld voor iedere schoolvakantie een leuk uitje wilt plannen, kan een Familiekaart financieel erg aantrekkelijk zijn. Want voor slechts €24,- kun je een jaar lang beide musea met je gezin bezoeken. Dit bedrag heb je er als familie dus al na één bezoek uit! De Familiekaart is geldig voor maximaal twee volwassenen en drie kinderen.

Reserveer je tickets alvast online

Ben jij nieuwsgierig geworden naar De Vliegfabriek? Via deze link bestel je alvast online je tickets. Uiteraard is het ook mogelijk om een kaartje bij De Museumfabriek zelf te kopen. Houd de website in de gaten voor het overzicht van alle activiteiten, het programma en de workshops.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Museumfabriek. Meer over De Museumfabriek ontdekken?

De Museumfabriek

Gesloten11:00 - 17:00

Het Rozendaal 11, Enschede

adv.