Uitjes met de kinderen: dit kun je doen in de zomervakantie

Door Jannike Huisman 7 augustus 2018

Hoera, het is volop zomer in Nederland. Maar wat kun je doen met (kleine) kinderen in Enschede? We zetten een aantal leuke tips voor je op een rij.  

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Binnenste Buiten Bieb

binnenste-buiten-bieb-ivn-met-gids-en-telescoop

Ook in de zomerperiode worden er genoeg leuke activiteiten georganiseerd, dus je hoeft niet bang te zijn dat jouw kind zich hoeft te vervelen. Zo kun je iedere woensdagmiddag in augustus terecht bij de Binnenste Buiten Bieb in het Ledeboerpark. Vanuit een partytent, opgezet in het Ledeboerpark en gevuld met geselecteerde bieb-boeken, gaan de kinderen een spel met boeken doen. Zo keren ze de bieb binnenste buiten. Buiten lezen, buiten spelen, buiten ontdekken. Dit alles met een knipoog naar ‘natuur-educatie.’

binnenste-buiten-bieb-ivn-met-gids-en-telescoop

Met dit leuke uitje hoeft jouw kind zich niet te vervelen in de zomervakantie

Wat heerlijk, de zomervakantie is officieel van start gegaan! Ook in de zomerperiode worden er genoe...

Bibliotheek Centrum bibliotheken

Nu gesloten09:30 - 20:30

Pijpenstraat 15, Enschede

Bekijk meer:bibliotheken

Van Doorn & Doorn

Midden in de wijk de Roombeek ligt de sfeervolle horecazaak van Doorn & Doorn. Hier kun je terecht voor een gezond ontbijt, lunch of een heerlijk kopje koffie. Speciaal voor de kinderen uit de buurt organiseren ze deze zomer om de twee weken een leuke kinderactiviteit met iedere keer een ander thema. Al deze middagen zijn geschikt voor kinderen tussen de vier en twaalf jaar. Deelname kost vijf euro en je kunt reserveren via 053 230 8000.

Gedurende de zomer organiseert van Doorn & Doorn leuke kinderactiviteiten

Midden in de wijk de Roombeek ligt de sfeervolle horecazaak van Doorn & Doorn. Hier kun je terecht v...

van Doorn & Doorn restaurants en horeca

Nu gesloten10:00 - 18:00

Steenbeltweg 48, Enschede

Bekijk meer:restaurants en horeca

Jeugd ViVa 

jeugd viva zuiderspeeltuin enschede
Foto: Facebook Zuiderspeeltuin

In verschillende speeltuinen in Enschede kunnen kinderen zich deze zomervakantie uitleven met verschillende activiteiten. Zo kunnen ze bijvoorbeeld hutten bouwen, tafeltennissen of spelletjes spelen. Ook zijn er bij verschillende speeltuinen waterspelen met een waterglijbaan of een zwembad.

De dag begint om 10 uur en eindigt om 3 uur. Kinderen moeten zelf kun lunch meenemen. De kosten zijn 1 euro per dag per kind. Lijkt het je wat? Hier kun je zien waar de Jeugd ViVa is en welke activiteiten er zijn.

Plonsen in het water

kinderen water zwemmen
Foto: Pixabay

Niets is zo fijn als zwemmen in de zomervakantie. Lekker spetteren in het water of spelen met een bal of een grote opblaas krokodil. We hopen natuurlijk wel dat het zonnetje weer gaat schijnen en dat het lekker warm is. Je kunt in het buitenbad van Aquadrome zwemmen of in het natuurwater van Het Rutbeek. Daar heb je ook speciale speelweiden en speeltoestellen waar de kinderen zich prima kunnen vermaken.

LEGO-dagen

lego dagen museum buurtspoorweg boekelo

In de grote hal van Museum Buurtspoorweg in Boekelo kunnen de kinderen spelen en bouwen met LEGO, zo veel als ze willen! Ook zijn er verschillende bouwwerken te bewonderen en is er de langste Lego-knikkerbaan. Daarna kun je nog een ritje maken met de stoomtrein van Boekelo naar Haaksbergen en weer terug. De treinrit duurt ongeveer een uur.

Wanneer?

Het event is op 7, 8 en 9 augustus. Een kaartje voor het LEGO event kost 5 euro.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.