Pinksteren 2018: dit is er te doen in Enschede

Door Jannike Huisman 16 mei 2018

Pinksteren staat weer voor de deur: op 20 en 21 mei om precies te zijn. Tweede Pinksterdag is voorlopig weer even de laatste vrije dag die je zomaar krijgt. Extra van genieten dus! Volgens ons gaat dat geen probleem worden, want er is tijdens Pinksteren een heleboel leuks te doen in Enschede. Kijk maar mee!

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Mout Bierfestival

Mout bierfestival mei

Van 18 tot en met 21 mei is er een gloednieuw festival in het Volkspark in Enschede. De eerst editie van het Mout Bierfestival belooft een feestje te worden. Tijdens dit vierdaagse festival draait het allemaal om bier en natuurlijk is er ook muziek.

Mout bierfestival mei

Leuk nieuws: er komt een nieuw festival in het Volkspark

Laat het festivalseizoen maar komen! Van 18 tot en met 21 mei is er een gloednieuw festival in het V...

Freshtival

Freshtival
Foto: Facebook Freshtival

Het grote moment is bijna daar! Nog enkele weken en dan viert Freshtival Weekend haar 10-jarig bestaan op 19 en 20 mei in Het Ruthbeek. Freshtival begon 10 jaar geleden met slechts drieduizend bezoekers en dit jaar worden er in het weekend ruim veertigduizend partygangers verwacht! Zorg ervoor dat je deze jubileum editie niet mist want het gaat een onvergetelijke ervaring worden!

Freshtival Bucketlist

Wij kijken er naar uit! Dit is de line-up van Freshtival

Hebben we er al zin in? De tiende editie van Freshtival komt er aan! Wat kun je verwachten? Grote na...

Kunstenlandschap

kunstenlandschap
Foto: Tubantia

Tijdens dit kunstevenement kun je van 19 mei tot en met 21 mei exposities rondom Lonneker en Roombeek bekijken. Saai? Nee hoor, want naast kunstwerken zijn er ook verrassende installaties en optredens te zien. De route is geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Op zondag is er nog aansluitend een diner op het plein en ’s avonds is er een openluchtfilm op het dorpsplein te zien.

Muziek in de straten

Muziek in de straten
Foto: Enschede Promotie

Muziek in de Straten is vooral een muzikale belevenis. De binnenstad van Enschede wordt van 19 mei tot 3 juni omgetoverd tot podium voor diverse muzikale acts. Overal is muziek en kunst te bewonderen. Winkelen in Enschede is nog nooit zo leuk geweest.

Middeleeuws weekend

Middeleeuws weekend Dragonheart
Foto: Facebook Dragonheart

Haal je zwaard en harnas maar tevoorschijn, want op zaterdag 19 en zondag 20 augustus is er bij Dragonheart een middeleeuws weekend. Tussen 11:00 en 17:00 uur kun je als publiek kijken hoe het er in de Middeleeuwen aan toe ging. Er is een kamp met tenten, wapengekletter en oude ambachten. Kinderen kunnen er ook zwaardvechten.

Dragonheart entertainment

Vandaag gesloten

Stroinksweg 90, Enschede

Bekijk meer:entertainment

PinksterPretMarkt Roombeek

Posted by Roombeek Verbindt on Sunday, 4 June 2017

Op Tweede Pinksterdag (21 mei) is de gezellige jaarlijkse PinksterPretMarkt. Breng je kleedje mee of kom gewoon gezellig kijken en spelen. Er zijn vijf springkussen en de kids kunnen er knutselen en schminken.

Waar? Park Steenbeltweg, Enschede.

Open Boerderijdag

Posted by Campina on Monday, 16 April 2018

Dit jaar doet Maatschap Pasman-Aalpol uit Enschede op 21 mei mee met de Open Boerderijdagen van Campina. Kom met het hele gezin een kijkje nemen in het echte boerenleven! De familie opent hun staldeuren tussen 10:00 en 16:00 uur en toegang is gratis. Zo kan jong en oud zien én beleven waar de melk van Campina vandaan komt! Op de boerderij is van alles te doen, zoals een rondleiding op de boerderij, een boerenstormbaan, melkbusheffen, skippy-koe racen, proeven bij de Zuivelbar.

Waar? Haaksbergerstraat 1006, Enschede

Open ateliers

open-ateliers-boekelo

Niet alleen in Lonneker kun je met Pinksteren kunst bekijken, ook in Boekelo stellen een aantal kunstenaars hun atelier open ter bezichtiging.

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.