Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pak jij ieder vrij moment je mobiel erbij? Lees dan even verder!

Aangeboden door Concordia (Langestraat) 15 januari 2020

Grijp jij standaard naar je mobiel als je op iemand moet wachten, de tv-reclame begint of gelijk wanneer je wakker wordt? Met de komst van de mobiele telefoon weten we eigenlijk niet meer zo goed hoe we even helemaal niks moeten doen. Daar heeft Concordia iets op bedacht: kom tot rust in de Batterij.

Weten we tegenwoordig nog wel hoe we ons moeten vervelen? Gewoon even een momentje dat je je gedachten de vrije loop laat gaan zónder dat je met iets anders bezig bent. En dan graag zonder teveel prikkels van buitenaf, want anders word je toch weer afgeleid.

De Batterij: jouw punt om te ontladen en opladen

En waar vind je dan zo’n stilteplek om jezelf te ontladen? Gewoon in het centrum van Enschede, want hier wordt op vrijdag 24 januari de Batterij geopend! Deze plek middenin de expositieruimte van Concordia is bedoeld om je even terug te trekken en weer op te laden. Want in de drukte van de dag zou je bijna vergeten om een momentje voor jezelf pakken. Doelloos door je telefoon scrollen kan voor jou misschien ontspannend werken, maar je lichaam en geest komen hiermee niet tot rust.

Mindfulness

Gill Bollegraf is initiatiefnemer van de Batterij en in samenwerking met Concordia heeft het oplaadpunt in de binnenstad nu gestalte gekregen. Gill verzorgt trainingen en workshops in mindfulness en hiermee leert ze anderen bewust te maken van het hier en nu.

Je hoeft de kunst in de exposities niet per se in je oplaadmoment te betrekken, maar Gill Bollegraf weet zeker dat het meerwaarde biedt. “Kunst en meditatie vullen elkaar mooi aan. Vanuit rust ga je anders kijken. Je hebt minder de neiging meteen te benoemen of te oordelen.”

Hoofd leegmaken door middel van meditatie

En hoe gaat dat opladen dan precies in zijn werk? Heel gemakkelijk, je neemt gewoon plaats op één van de zitjes in de expositieruimte en zet de daarbij behorende koptelefoon op. Luister naar de meditatie die wordt afgespeeld en ervaar zelf wat dit met je doet. Je kunt kiezen uit drie verschillende opnames: variërend van 3 minuten tot 15 minuten. Wip dus even naar binnen bij Concordia en met een kwartiertje ben jij weer helemaal zen.

Gratis te bezoeken

Er zitten geen kosten aan verbonden om gebruik te mogen maken van de Batterij, maar een vrijwillige gift is altijd welkom. De Batterij is van dinsdag tot en met zondag overdag te bezoeken, dus er zit vast wel een geschikt moment voor je tussen.

Feestelijke opening

Elk kwartaal organiseert Gill op vrijdagmiddag van 16.30 uur tot 18.00 uur een mini-event met bewustwording, aandacht en meditatie als uitgangspunt: mediteren & dansen, een walk, talk & meditate tour door de lopende tentoonstelling, een talk door een inspirator en meer.

De eerste activiteit vindt plaats tijdens de feestelijk opening op 24 januari. Om 16.30 uur kun je meedoen met STOP BREATHE NOW – first we meditate, then we dance. Meer weten? Check dan deze link voor meer informatie over de Batterij.

Foto: Foto: Derk Habers
Kom tot rust in de Batterij. Foto: Derk Habers

Meer over Concordia (Langestraat) ontdekken?

Concordia (Langestraat) entertainment

Gesloten12:00 - 17:00

Langestraat 56, Enschede

Bekijk meer:entertainment

adv.