Onontdekte parel: er komt een heel tof festival aan in Enschede

Aangeboden door The Overkill

Foto: The Overkill

Ben je gek op gamen, kunst, films en muziek? Dan kun jij van 28 oktober tot en met 4 november je hart ophalen tijdens het festival The Overkill in Enschede. Eén ding is zeker: op dit festival zul je je niet snel gaan vervelen want er is van álles te zien, ruiken, proeven, voelen en horen.

The Overkill begon in 2011 als een festival voor indie games. Dat zijn computerspellen gemaakt door kleine, creatieve bedrijven. Inmiddels is het deze elfde editie uitgegroeid tot een groot festival die internationaal bezoekers trekt. Met naast games ook films, muziek, kunst, lezingen, voorstellingen en interactieve installaties.

Thema: genezing

Het thema van The Overkill dit jaar is genezing (‘Heal Royale’): bij hoe we de wereld weer een beetje beter kunnen maken, want er is nogal wat aan de hand. In veel games heb je iets van een genezer/healer, bijvoorbeeld drankjes om sterk van te worden of een persoon die je moet bezoeken om weer op krachten te komen. Healen op een speelse manier dus.

Ook via workshops, muziek en lezingen komen thema’s als modern wxtches, spiritualiteit en de kracht van de natuur in relatie met digitale cultuur voorbij. Er is (digitale) kunst, films, muziek, workshops en natuurlijk indiegames, waarbij interactiviteit en interacties met elkaar centraal staan.

Voor wie?

The Overkill is er eigenlijk voor iedereen. Of je nou de nieuwste toffe games wilt uitproberen van kleine startups, je verbazen over de Dungeons and Dragons-voorstelling door Queer arcana of gave films wilt kijken in de bioscoop van het event: je bent van harte welkom!

Volgens Niels, van de organisatie, komen hier echt allemaal verschillende mensen op af: van yuppen tot filosofiestudenten en van kunstenaars tot gamers. Hier mag je zijn wie je bent, zonder vooroordelen.

Hoopvol

The Overkill nodigt je uit om met elkaar in gesprek te gaan over de shit van de wereld en hoe we daar samen mee om kunnen gaan. Het gaat er niet om dat alle problemen worden opgelost. Door met elkaar in gesprek te gaan creëer je samen, hoopt de organisatie, nieuwe energie.

Het is moeilijk om in een paar woorden te vatten wat je kunt verwachten van The Overkill. Een ding is zeker: op dit festival zul je je niet snel gaan vervelen want er is van alles te zien, ruiken, proeven, voelen en horen.

Afterparty

Supertof: op de openingsavond op 28 oktober is er een gave afterparty genaamd Sensomnia. Deze multi sensory rave spreekt al je zintuigen aan met smaakervaringen, licht, geur, muziek en zelfs gebarentaaldans. Voor iedereen gaaf om mee te maken, maar vooral tof voor doven en slechthorenden.

Je hoeft trouwens niet naar het festival te gaan om een ticket te kopen voor de afterparty, die zijn namelijk voor iedereen beschikbaar. Tickets voor Sensomnia zijn 10 euro en de rave is in Metropool aan het Willem Wilminkplein 2 van 23.00 tot 04.00 uur.

Tickets

The Overkill vindt plaats in het gebouw van Sickhouse aan het Stationsplein 1 in Enschede. Sickhouse is een onderzoeksplatform dat door middel van games, film, exposities en meer een maatschappelijke rol wil spelen. De bar van Sickhouse is ook het hele festival geopend voor goede koffie en lekkere cocktails.

Je kunt een weekendkaartje kopen voor 30 euro, een ticket voor het hele festival voor 50 euro. Voor studenten kost een weekendticket 25 euro en een festivalticket 40 euro. Alle informatie vind je op de website van The Overkill.

The Overkill

Stationsplein 1a, 7511 JD Enschede

Meer informatie

The Overkill

Stationsplein 1a, 7511 JD Enschede

Meer informatie

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Weekend! Biertjes drinken, gamen op een festival en meer uitjes in Enschede”

Weekend! Biertjes drinken, gamen op een festival en meer uitjes in Enschede

Grolsch-bier-Marc-Janssen-Kinetasting-Enschede-4
Ga naar “Deze Sinterklaasshows in Monkey Town wil je niet missen (én maak kans op gratis entreetickets!)”

Deze Sinterklaasshows in Monkey Town wil je niet missen (én maak kans op gratis entreetickets!)

Aangeboden door Monkey Town Enschede

Monkey Town Sinterklaas
Ga naar “Leerkracht zijn is een prachtig beroep: dit is waarom”

Leerkracht zijn is een prachtig beroep: dit is waarom

Aangeboden door Durf in het Onderwijs

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Hollandse aardappelen van € 3,69 voor € 1,99”

Hollandse aardappelen van € 3,69 voor € 1,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 29 november 2022
Ga naar “McGregor horloge voor € 6,95”

McGregor horloge voor € 6,95

 • Action
 • Geldig t/m 29 november 2022
Ga naar “Page toiletpapier van € 5,99 voor € 2,99”

Page toiletpapier van € 5,99 voor € 2,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 29 november 2022
Ga naar “Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46”

Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Operator betonmolen”

Operator betonmolen

 • Olympia
 • Fulltime