Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw tof concept in Enschede: bekijk openluchtfilms in de Sjikkertuin van Stanislaus Brewskovitch

Aangeboden door Concordia (Oude Markt) 16 april 2019

Ben jij een liefhebber van speciaalbier en kun je films met een ruw randje wel waarderen? Goed nieuws, want Concordia en Stanislaus Brewskovitch hebben de handen ineengeslagen voor een nieuw concept: ’15 minutes after sunset.’ 

15 minutes after sunset

Vanaf april tot en met oktober wordt er elke derde dinsdag van de maand een gave openluchtfilm vertoond in de sfeervolle Sjikkertuin van de brew pub. De aftrap is op dinsdag 23 april met de film Trainspotting en begint om 20.44 uur. Een kaartje kost slechts 5,- euro en is via deze link te bestellen. Via de Facebookpagina van Stanislaus Brewskovitch of de website van Concordia kun je in de gaten houden wat de volgende films zijn.

Unieke plek

“Het idee komt van twee kanten. Wij van Concordia vinden het heel tof om buiten onze eigen panden actief te zijn, door bijvoorbeeld openluchtfilms te vertonen. Daarnaast past het concept prima bij de kernwaarden van Stanislaus Brewskovitch. Samen, delen en genieten zit allemaal opgesloten in de slogan ‘share our pleasure in craft beer.’ Samen genieten van een mooie film, al dan niet met een speciaalbiertje, sluit hier perfect op aan,” zegt filmprogrammeur Mark Drenth.

Ruw randje

De films die getoond worden zullen allemaal een stoer, rafelig randje hebben. Mark heeft er bewust voor gekozen om af te trappen met Trainspotting, want na het zien van dit verhaal is zijn liefde voor films ontstaan. “Zoiets gaafs had ik nog nooit eerder gezien en veel scènes zijn mij bijgebleven. Je moet deze film echt zien!”

Bijpassend speciaalbier

De film speelt zich af in Edinburgh en daarom schenkt Stanislaus Brewskovitch die avond naast de andere bieren ook twee Schotse biertjes van Tempest Brewing uit Tweedbank. Deze brouwerij ligt zo’n 50 km onder Edinburgh. De Soma IPA (6,8%) is een tropisch fruitig biertje en won de prijs voor beste IPA op de Scottish Beer Awards in 2017. De Mexicake Imperial Stout (11,0%) is een dessert-geïnspireerd bier met cacao, vanille en chili.

trainspotting
Bron: Concordia

Meer over Concordia (Oude Markt) ontdekken?

Concordia (Oude Markt) entertainment

Oude Markt 15, Enschede

Bekijk meer:entertainment

adv.