Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Maand van de amateurkunst: 7 x toffe events in Enschede

Aangeboden door iktoon 2 juni 2019

Van 1 tot en met 9 juni vindt de Week van de Amateurkunst (WAK) weer plaats in Enschede. Maar wist je dat de WAK eigenlijk onderdeel is van iktoon: de máánd van de amateurkunst? Dat betekent dat kunstenaars en creatievelingen de hele maand juni hun creatieve hobby tonen. En dat zijn er veel in onze stad. Wij zetten een aantal leuke evenementen voor je op een rij.

Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

WAK Nacht in de Enschedese binnenstad

WAK Nacht
Foto ter illustratie: Unspash

Op woensdag 5 juni vindt net als voorgaande jaren WAK Nacht plaats in Enschede. Van 18.30 tot 22.30 uur vormt de Enschedese binnenstad één groot podium voor creatief talent. Veel cafés en restaurants, maar ook de Jacobuskerk nodigen dan amateurverenigingen uit voor een spetterend optreden. Benieuwd wie er allemaal meedoen? Bekijk hier het programma.

Expositie met toffe illustraties van Enschede

PattyPeppe
Foto: website WAK Enschede

Kunstenares PattyPeppe portretteert haar woonplaats Enschede en andere steden in een magische wereld van kleuren en iconen. Haar illustraties zijn in het MST (tot 26 juni) en bij ONS Eten & Drinken (tot 30 juni) te bewonderen.

Workshop Creatief Schrijven

Workshop Creatief Schrijven
Foto ter illustratie: Unsplash

Deze is voor de schrijfliefhebbers onder ons. Op maandag 3 juni van 19.00 tot 22.00 uur kan je de workshop Creatief Schrijven van Job Creyghton volgen. In deze workshop leer je de basis voor het schrijven van een kort verhaal (inhoud, stijl, structuur) met extra aandacht voor pakkende dialogen. De workshop duurt 3 uur en deelname is gratis. Je kunt je hier aanmelden. De locatie wordt nog bekendgemaakt, maar is in elk geval in de binnenstad van Enschede.

Buikdansshow in het Volkspark

Op 9 juni staat het Volkspark weer in het teken van kunst. Tijdens Kunst in het Volkspark geniet je van prachtige kunstwerken, maar ook van toffe muzikale optredens en dansvoorstellingen. Zo is er een buikdans- en bollywoodshow van dansgroep Raks Oriëntal van dansschool Al Hayat Dance. Meedansen mag!

Dag van de Jazzamateur

Dag van de Jazzamateur
Foto ter illustratie: Unsplash

Op vrijdag 7 juni is de Dag van de Jazzamateur. Tien talentvolle jazzcombo’s treden die dag op in Jazzpodium de Tor en bij lunchcafé Stoet. Je kunt de optredens gratis bijwonen. Benieuwd wie er allemaal op het podium staan? Op deze site vind je alle namen.

Auditie voor de Nederlandse Reisopera

Nederlandse Reisopera
Foto: Marco Borggreve

Heb je altijd al mee willen spelen in een operavoorstelling? Dan is dit je kans. De Nederlandse Reisopera zoekt namelijk vier figuranten (twee mannen en twee vrouwen) voor de producties Il barbiere di Siviglia en Jevgeni Onjegin. Op woensdag 5 juni kan je auditie komen doen in de Performance Factory. Wie weet ga jij wel mee op tournee! Hier lees je meer informatie.

Open auditie voor talentenklas Muziek

Talentenklas muziek
Foto ter illustratie: Unsplash

Ben je een muzikant in hart en nieren en wil je je instrument nóg beter leren beheersen? Dan kan je auditie doen voor de talentklas Muziek van Kaliber Kunstenschool. In deze klas krijg je extra muzieklessen, kan je deelnemen aan toffe workshops en masterclasses en kan je jouw muzikale talenten laten horen tijdens optredens en wedstrijden. Deze talentenklas is voor jongeren tussen de 10 en 21 jaar. De auditie vindt op vrijdag 14 juni plaats op het Willem Wilminkplein 1. De exacte tijd en locatie ontvang je na je aanmelding. Je kunt je hier aanmelden.

Nog meer kunstactiviteiten

iktoon

Dit was nog maar een heel klein deel van alle activiteiten en events die er in juni in Enschede plaatsvinden. Op de website van iktoon en WAK Enschede vind je een overzicht van alle activiteiten in onze stad.

Over iktoon

Vanaf 1 juni gaat de vierde editie van ‘iktoon – kunst voor iedereen’ van start. Met zo’n 80.000 deelnemende kunstenaars, 3500 evenementen en 210.000 bezoekers is iktoon de grootste kunstmanifestatie van Nederland. Verspreid over circa 130 gemeenten tonen verenigingen en amateurkunstenaars wat ze in huis hebben en activeren ze buurtgenoten om mee te doen. Van workshops en open repetities tot voorstellingen en kunstmarkten, iedereen kan meedoen. Dit jaar staat de maand van de amateurkunst dan ook in het teken van inclusie. Want kunst en cultuur dragen bij en versterken de sociale veerkracht van mensen en moeten dan ook voor iedereen toegankelijk zijn.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door iktoon. Meer over iktoon ontdekken?

Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.