4 x Leuke uitjes voor kinderen in november

Door Rowena Jansen 1 november 2017

Het is alweer november, de klok is een uur terug gezet en het is weer vroeger licht! Dat betekent dat we extra lang van de dagen kunnen genieten. Maar welke activiteiten zijn er in november allemaal te doen voor kinderen? Wij hebben voor deze elfde maand de leukste uit tips voor kinderen op een rijtje gezet!

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Culturele zondag

Culturele zondag
Foto: Culturele zondag

Zondag 5 november 2017 is het weer culturele zondag. Dit betekent veel vermaak en activiteiten in het centrum van Enschede. Dit is er te doen voor kinderen:

  • Bij Stoet kunnen kinderen hun eigen flipperkast bouwen (en ermee spelen)
  • Bij Oekepoek kun je de sprookjesmachine testen en je eigen boekje maken met fantastische tekeningen onder leiding van Judith Hofman
  • In de bibliotheek bij de stand van Aveleijn Atelier Meera kun je een hartjes droogvilt sleutelhanger maken

Tina de musical


Op zaterdag 11 en zondag 12 november is er een echte meidendag! Samen met je zus, mama en oma kun je genieten van Tina de musical (vanaf 8 jaar). Het bekendste meidenblad Tina bestaat nu vijftig jaar en dat moet gevierd worden. Een musical vol meidenpret, liefdesverhalen en de allerleukste liedjes.

Deze middag wordt gegarandeerd een succes! Zaterdag begint de voorstelling om 20:00 uur en zondag om 14:30 uur. De tickets zijn verkrijgbaar bij het Wilminktheater en kosten € 29,50.

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede theaters

nu gesloten12:00 - 17:00

Wenninkgaarde 40-42, Enschede

Bekijk meer:theaters

Kidsworkshop Lichtpotje maken

Foto: Intratuin Enschede

Op woensdagmiddag 15 november kun je bij Intratuin om 13:30, 14:30 en 15:30 uur deelnemen aan de workshop lichtpotjes maken. Uit mooi papier kun je herfstbladeren knippen en ze mooi op het potje plakken. Zo maak je samen met andere kinderen een sfeervol lichtje voor in huis.

Intratuin verzorgt een glaasje ranja met iets lekkers en alle materialen. De kosten zijn €2,50 en je kunt je aanmelden bij de servicebalie of via de website.

Intratuin Enschede tuincentra

nu gesloten09:00 - 18:00

Achterhofweg 22, Enschede

Bekijk meer:tuincentra

Sinterklaasintocht

Sinterklaas intocht
Foto: Tubantia

Nu komt het wel heel dichtbij! Zitten je kinderen ook al allemaal in spanning af te wachten? Op zaterdag 18 november is het dan eindelijk zo ver. Sinterklaas en alle pieten komen per boot aan in de haven van Enschede rond 11:00 uur. Het zal één groot feest worden, Espana Musica verzorgt de muziek. En wij van Indebuurt Enschede zullen ook aanwezig zijn voor een uitgebreid verslag. Wie weet kom jij wel oog in oog te staan met Sinterklaas of krijg je heel veel pepernoten van de pieten.

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen