Leuk! Kinderboerderij De Wesseler organiseert Sint Maartenfeest

Door Annelynn Kooistra 7 november 2018

”Elf november is de dag dat mijn lichtje branden mag…” Kinderboerderij de Wesseler houdt het lichtjesfeest Sint Maarten in ere en organiseert voor alle kinderen een gezellige optocht door de wijk.

Op vrijdag 9 november zijn alle kinderen van 4 tot 12 jaar welkom in kinderboerderij de Wesseler. Voor Sint Maarten heb je een lampion nodig, dus die gaan de kinderen zelf maken van pompoenen en andere materialen. Extra leuk: de mooiste of origineelste lampion (volgens de jury) wint een prijs.

Sint Maartenoptocht

Daarna lopen de kinderen met hun lampionnen en onder begeleiding van een dweilorkest in een optocht door de wijk en langs de seniorencentra. Supergezellig!

Wat kost dat?

Deelname is helemaal gratis en elk kind krijgt een leuke traktatie. Alle kids van 4 tot 12 jaar zijn welkom, de kleintjes van 4 tot 6 jaar alleen onder begeleiding. Waxinelichtjes voor in de lampion is gratis, alleen de lampjes met batterij kosten twee euro.

Over Sint Maarten

Het van oorsprong Katholieke feest ter ere van bisschop Sint Maarten wordt ieder jaar in Nederland gevierd op 11 november. Kinderen maken lampions waarmee ze langs de deuren gaan. Ze zingen liedjes en als beloning krijgen ze wat snoepjes om mee naar huis te nemen.


Meer over Kinderboerderij De Wesseler ontdekken?

Kinderboerderij De Wesseler kinderboerderijen

Nu gesloten08:00 - 16:30

Wesselerweg 15A, Enschede

Bekijk meer:kinderboerderijen

Meer over

Doen Getipt

adv.