Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Heerlijk fietsweer: 5 x fietsroutes vanuit Enschede

Door Rebecca de Graaf 22 april 2019

Het is heerlijk weer om een rondje te fietsen. Goed dat je in Enschede woont, want rondom de stad vind je genoeg bijzondere plekken op fietsafstand van je huis. We maakten een kleine selectie uit het grote aanbod.  

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Lonneker Molen

Rondje fietsen

Deze route brengt je naar de kinderboerderij in Enschede-Noord, het Sterrenbos en de Lonneker Molen. Een leuk rondje met de kinderen. Bij de kinderboerderij kun je dieren knuffelen en bekijken. Neem onderweg een pauze in het Sterrenbos, waar je heerlijk een rondje kunt wandelen. En in Lonneker vind je de molen die je op woensdag, donderdag, zaterdag en zondagmiddag kunt bezoeken.

Buurserzand

v

Op ongeveer 40 minuten fietsen (12,8 km) vind je het mooie natuurgebied Buurserzand. Deze route neemt je mee langs het Wesselerbrinkpark en het Rutbeek waar je ook kunt genieten van de natuur. In het Buurserzand zelf kun je rondfietsen of een wandeling maken in het bos of door de heidevelden. Je kunt een kijkje nemen bij de oude boerderij De Bommelas of genieten van het uitzicht bij Rietschot of de Steenhaarweg. Of wat dacht je van een picknick bij het Buursemeertje aan de Langenbergweg?

Rondje Enschede

Rondje fietsen

In Enschede zelf kun je ook prima een rondje fietsen. Deze route van ongeveer 50 minuten brengt je langs verschillende parken in Enschede. De eerste stop is bij het Abraham Ledeboerpark. Onderweg kom je ook nog langs het van Heekpark, waar je eventueel doorheen kunt fietsen. Daarna kun je naar de Museum Fabriek fietsen waar je een tentoonstelling kunt bezoeken. De route gaat verder naar het Wooldrikspark waar je een kinderboerderij en een theehuis vindt. Hier kun je pauzeren met een lekker kopje thee en een gebakje. Daarna fiets je langs het Cromhoffpark naar de eindbestemming: het Volkspark.

Lutterzand

Rondje fietsen

Op een uurtje fietsen sta je in het Lutterzand, een prachtig natuurgebied met zandverstuivingen, dennenbossen en heideveldjes. Je kunt hier pootjebaden in de Dinkel en rondwandelen in de natuur. Bij restaurant Paviljoen Lutterzand kun je een drankje drinken of een hapje eten.

Een enkeltje Boekelo

Rondje fietsen

Binnen 30 minuten fietsen ben je in Boekelo waar je het Museum Buurtspoorweg vindt. Hier kun je op verschillende dagen een ritje maken met de stoomtrein. Daarna kun je nog door naar de Inspiratie Hoeve voor een zelf geplukt bosje bloemen, een kopje thee of een picknick.

Nog meer over fietsen

Profile Broeksema Enschede

Edwin: ‘Toen ik dit idee aan mijn vrouw voorstelde, vroeg ze of ik gek geworden was’

"Ben je nou helemaal gek geworden?" Dat was de eerste reactie van Edwin's vrouw toen hij thuiskwam m...
Reekers Tweewielers Enschede 2

Welke elektrische fiets past het beste bij jou? Ontdek het tijdens de E-bike Testdagen van Reekers Tweewielers

E-bikes zijn er in veel verschillende soorten en maten. Juist doordat er zoveel mogelijkheden zijn, ...
bewaakte fietsenstalling station

In deze bewaakte fietsenstallingen in Enschede laat je je tweewieler veilig achter

Enschede is hard op weg om in 2020 een echte fietsstad te worden. Ook wij pakken voor elke afspraak ...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.