Uittip: Feest mee met oranje in Enschede

Door Jannike Huisman 1 augustus 2017

Hoera! Enschede kleurt oranje! De OranjeLeeuwinnen spelen op donderdag 3 augustus de wedstrijd tegen Engeland. Feest je mee?

De kaarten voor de halve finale en de finale zijn helaas al uitverkocht, maar gelukkig kun je ons team ook in de fanzone aanmoedigen. Maar mocht je kaartjes hebben voor het stadion, dan kun je met een Oranje fanwalk naar het stadion lopen.

Fanwalk


De fanwalk is een feestelijke Oranjestoet van de fanzone in de stad naar het stadion.  De Oranjebus gaat voorop en alle fans kunnen er achteraan lopen. De fanwalk begint om 17:45 uur. Het belooft een gezellige boel te worden. De route is 4,5 kilometer lang en duurt ongeveer een uur. Liever met de bus? Vanuit de binnenstad rijden er voor de wedstrijd ook pendelbussen naar het stadion. Of je kunt met de fiets of de auto komen. Kijk hier waar je kunt parkeren.

De Fanzone

Tijdens het toernooi kun je bij Eetcafé CP terecht op de Oude Markt, dit is het WEURO fancafé. Hier kun je alle wedstijden volgen. Maar deze week kun je op 3 en 6 augustus ook terecht in de feestelijke fanzone op het Wilminkplein en het Stationsplein. In de fanzone wordt de wedstrijd om 20:45 uur uitgezonden op grote schermen. Je kunt dus gezellig met je vrienden of je gezin naar de wedstrijd kijken. Om 18:00 uur kun je de wedstrijd tussen Denemarken en Oostenrijk zien.

Kicky mascotte vrouwenvoetbal EK 2017
Foto: WEURO 2017

Activiteiten

Naast het bekijken van de wedstrijden zijn er ook nog allerlei activiteiten. Er zijn bijvoorbeeld demonstraties, er is muziek en je kunt een drankje drinken. Ook zijn er verschillende activiteiten voor kinderen, zoals voetballen, spandoeken maken of dansen met Kicky de mascotte. De fanzone is vanaf 12:00 uur geopend.

De finale

Op zondag 6 augustus is de finale van het EK vrouwenvoetbal en we hopen natuurlijk dat Nederland in de finale zit. Hup hup, zet hem op!

Meer over

Doen Getipt

adv.