Uittip: Feestje in het Van Heekpark

Door Jannike Huisman 3 juli 2018

Het 100-jarige Van Heekpark wordt op zondag 8 juli omgetoverd in één groot cultureel festival. Zo zijn er vier podia met talloze muziek- en dansoptredens, diverse creatieve workshops, exposities, pop-up optredens én de kleinste bioscoop van Nederland.

Modelpoppetjes en viervoeters 

Leerlingen van de Kunstklas van het Stedelijk Lyceum Kottenpark gingen onlangs naar het 100-jarige Van Heekpark. Ze plaatsten kleine modelspoorbouwpoppetjes op diverse plekken en maakten daar foto’s van. Bij Tetem kregen ze Photoshop-les en het verrassende resultaat is te zien in het park.

Rondom het Hondenrenveld staat de expositie ’Viervoeters in het Park’ met foto’s en verhalen van baasjes en hun honden die regelmatig in het park lopen. Op diverse plekken in het park tonen kunstenaars hun werk: van glaskunst tot popfotografie.

Workshops

Je kunt ook zelf de handen uit de mouwen steken en meedoen aan creatieve workshops. Mooie letters maken leer je tijdens de workshop handlettering. Er zijn workshops dotpainting, Japanse origami, sieraden maken en snoepdieren knutselen. En bij diverse stands wordt geschilderd en getekend.

miller-the-tone-machine
Foto: Miller & The Tone Machine

Optredens

Door het hele park klinkt op 8 juli muziek. Van pop tot klassiek en van funk tot jazz. Dansgroep Chassé van de Universiteit en buikdansgroep Al Hayat treden op en singer songwriters van het Twents Songschrijversgilde. Daarnaast zijn er pop-up optredens van leerlingen van de Theatermakerij. De band Miller & The Tone Machine sluit de middag in het park af.

Kleinste bioscoop 

In het park is ook de kleinste bioscoop van Nederland te vinden. Concordia toont in deze ‘Bios voor Twee’ een toepasselijke Goshort film over een feestje met dieren in de hoofdrol. In de bosjes wordt een intieme plek gecreëerd voor meditatie en muziek door Sarah Grosman en Mari Nusa. Verder staat er een Gedichtenboom in het park met Meeneemgedichten van stadsdichter Margót Veldhuizen en theatermaakster Regine Hilhorst.

speurzuilen
Foto: Tubantia

Speurzuilenroute

Jong en oud kan meelopen met de Speurzuilenroute onder leiding van de enige echte meneer G.J. Van Heek. Door met een mobiele telefoon de zuilen te scannen komt het verhaal van het park tot leven. De start van de route is bij de eerste zuil op de speelplaats bij Schenkerij Wattez. De route duurt ca. een half uur en start op het hele uur.

Culturele zondag is op 8 juli tussen 12.00 en 18.00. Het hele programma vind je hier.

Meer over

Doen Getipt