Uittip: Big WAK Night

Door Jannike Huisman 30 mei 2018

De WAK is een evenement voor alle Enschedeërs die in zijn vrije tijd graag iets doet met muziek, dans, schilderen, fotografie en meer óf voor iedereen die daar van wil genieten! 

Tijdens de Week van de Amateurkunst zijn er wel 120 activiteiten met optredens, exposities, workshops en open repetities. De WAK is van 2 tot en met 10 juni en vind dit jaar voor de achtste keer plaats.

Big WAK Night

Een speciale avond is de Big WAK Night op woensdag 6 juni. Een avond lang wordt de binnenstad van Enschede omgetoverd tot één groot podium. Veel cafés en restaurants nodigen dan amateurverenigingen uit voor een spetterend optreden. Zo zijn er optredens van verschillende popkoren en muziekgroepen, zijn er dansshows en kun je mee doen met de repetitie van Music All.

Bekijk hier het hele programma.

Kunststraatje

Nieuw dit jaar tijdens de WAK is het kunststraatje in de Walstraat. Bij verschillende ondernemers in de straat kun je kunstwerken bewonderen. Zo is er bijvoorbeeld een workshop sieraden gieten bij Galerie Nouverture en kun je bij Het Lichtatelier een foto-expositie bewonderen over de industriële revolutie.

wak Adriënne

Podiumbeest Adriënne speelt haar grootste rol ooit: ‘Ik groeide op op het podium’

Als kind zong Adriënne van Weeghel al graag in een koor. Nadat ze verhuisde naar Enschede kw...
Jannike Huisman - Geplaatst op 23 mei 2018

Meer over

Doen Getipt