Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tof! Ontwerp en maak zelf je eigen stof bij De Tijdelijke Textieldrukkerij

Aangeboden door De Museumfabriek 3 oktober 2018

De textielindustrie heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van Enschede. Hoe wordt textiel eigenlijk bedrukt? Ontdek het zelf door je eigen textiel te bedenken, ontwerpen en te maken bij De Tijdelijke Textieldrukkerij.

De Museumfabriek

De Museumfabriek is geen traditioneel museum waar je alleen naar een tentoonstelling gaat kijken, maar het is juist een plek om zelf aan de slag te gaan. De Tijdelijke Textieldrukkerij is hier een prachtig voorbeeld van. Het is een tentoonstelling én textielwerkplaats in één. Je kunt deze gloednieuwe tentoonstelling van 6 oktober 2018 tot en met 30 juni 2019 bezoeken.

de museumfabriek

Meedoen in De Makerspace

In de textielwerkplaats kun je zelf met verschillende bedrukkingstechnieken aan de slag gaan. Denk aan eeuwenoude technieken, zoals stempelen, batik en Staphorster stipwerk. Daarnaast mag je ook hypermoderne technieken uitproberen, zoals 3D-printers, lasercutters, foamcutters en folie- en vinylsnijders. De komende tijd worden er verschillende workshops georganiseerd en een overzicht vind je hier.

Open Huis op 6 en 7 oktober

In het weekend van 6 en 7 oktober houdt De Museumfabriek Open Huis. In dit weekend wordt niet alleen de opening van De Tijdelijke Textieldrukkerij gevierd, maar ook de opening van het BankGiro Loterij Auditorium, De Makerspace en de Museumkantine.

De Mobiele Zeefdrukkerij

Ook Nynke en Iris van De Mobiele Zeefdrukkerij zijn aanwezig bij de Open Huis. Op zondag 7 oktober kun je bij hen je eigen zeefdruk maken. “Bezoekers mogen hun eigen kleding bedrukken met behulp van de zeefdruk. Ze kunnen ervoor kiezen om zelf iets van huis mee te nemen, zoals een t-shirt of theedoek. Daarnaast hebben wij ook tasjes, theedoeken en shirts ter beschikking,” legt Nynke uit.

de-mobiele-zeefdrukkerij-5
Foto: De Mobiele Zeefdrukkerij

In de mobiele zeefdrukkerij liggen verschillende materialen, kleuren textielverf en patronen. Er is zelfs een mobiele paskamer aanwezig waarin je je kunt omkleden. Draag je op deze dag toevallig een effen shirtje dat wel een gave bedrukking kan gebruiken? Dan krijg je van Nynke en Iris een leenshirt. Zodra de verf droog is, mag je je nieuwste creatie weer aantrekken.

Wanneer je zelf iets meeneemt om te bedrukken, dan is deze workshop helemaal gratis. Wil je gebruik maken van de aanwezige materialen van De Mobiele Zeefdrukkerij, dan betaal je 5,- euro. Lees het gehele programma van de Open Huis op 6 en 7 oktober hier.


Meer over De Museumfabriek ontdekken?

De Museumfabriek musea

Vandaag gesloten

Het Rozendaal 11, Enschede

Bekijk meer:musea

adv.