Leuk voor in het weekend: pluk je eigen bosbessen

Door Jannike Huisman 28 juli 2017

Het plukseizoen is deze week begonnen! En dat betekent smullen van de bosbessen, tenminste… je moet er wel wat voor doen.

Bij pluktuin La Française kun je zoveel bosbessen plukken als je wilt. Op een groot stuk grond staan veel bosbesstruiken van ongeveer twee meter hoog. Omdat het struiken zijn kunnen zowel jong als oud de bessen plukken. De bosbes die in deze pluktuin staan zijn Amerikaanse bosbessen. Dit is een grote en zoete bes. Ook worden er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Hierdoor is het puur natuur!

Hoe werkt het?

Wanneer je binnen komt krijg je een eigen emmertje waar je de bosbessen in kunt doen. Het maakt niet uit hoever je de emmer vult. Bij het winkeltje kun je de bessen laten wegen en je betaalt per kilo. Voor 1 of 2 kilo betaal je 6 euro per kilo, maar pluk je meer dan wordt de prijs lager, namelijk 5,50 euro per kilo. En heb je meer dan 5 kilo bessen, dan betaal je maar 5 euro per kilo. Je kunt ook pinnen.

Even pauzeren

Ben je moe geworden van het plukken? Dan kun je even uitrusten met een kopje koffie of thee en een lekker stukje bosbessengebak. In het winkeltje kun je ook jam en ander fruit kopen.

Waar en wanneer?

De pluktuin ligt aan de Kwekkeboomweg 155, in Enschede. Je kunt hier terecht op maandag t/m zaterdag tussen 9:00 en 16:00 uur. Op zondag 30 juli is de pluktuin ook geopend van 10:00 tot 16:00 uur. De pluktuin ligt iets buiten de stad, daarom kun je het ook prima combineren met een rondje Enschede op de fiets of een dagje aan De Rutbeek.

Zoek je nog een vakantiebaantje? Bij de pluktuin zoeken ze nog jonge plukkers die deze zomer kunnen helpen om alle bosbessen te plukken!

Meer over

Doen Getipt

adv.