Hier wil je bij zijn: Toffe optredens in gewone huiskamers in Enschede

Door Jannike Huisman 7 december 2017

Muziek bij de Buren is een tof evenement waarbij artiesten optreden in huiskamers door heel de stad. Op zondag 10 december kun je genieten van deze huiskamerconcerten in Enschede. 

Op zondagmiddag 10 december treden lokale muzikanten op in gewone huiskamers in Enschede. Met onder andere jazz, klassiek, singer-songwriters en rock. Door de intieme setting van de huiskamer ontstaat persoonlijk contact tussen de muzikant, de huiseigenaar en de bezoekers.

Mooi initiatief

Ook Tom Meier ontvangt dit weekend een band in zijn studio achter het huis aan de Roomweg 266. “Ik vind het een leuk initiatief en ik wilde graag m’n studio openstellen voor m’n buren. Vorig jaar ook aangemeld en toen ging het helaas niet door, dit jaar gelukkig wel.” Tom wil graag de muziek ondersteunen in Enschede. “Veel jonge bands komen in de horeca niet meer aan de bak, maar ze moeten toch live-ervaring opdoen. Dit soort concepten lenen zich daar prima voor.”

Rondje door Enschede

Aankomende zondag geeft de metalband So Long Witness drie optredens in zijn studio. “Dat had ik niet helemaal verwacht,” vertelt Tom. “Het past niet helemaal in een huiskamerconcept, maar mijn studio is ook net iets anders. Het wordt trouwens het eerste optreden van de band en ze zijn heel enthousiast.” Tom verwacht dat het een leuke dag gaat worden. “Ik hoop dat mensen op de fiets gaan stappen en een rondje door Enschede doen.”

Muziek de buren
Foto: Tubantia

Het programma:

Opening: van 12.00 tot 13.00 uur in de Javastraat, in en rondom het Wilminkhuis.

Tussen 13:00 en 17:00 zijn er diverse optredens in bijna alle wijken in Enschede, zoals Hogeland, Wesselerbrink, Stadsveld, Roombeek of de Bothoven. Bekijk hier het hele programma per wijk of muziekstijl.

Om 17:00 – 22:00: Afterparty in Atak Café

De entree is op alle locaties gratis.

Muziek bij de buren

Huiskamerfestival

Muziek bij de Buren mag zich inmiddels hét huiskamerfestival van Nederland noemen. Vorig jaar vonden er namelijk 1287 optredens plaats in 429 huiskamers verspreid over acht Nederlandse steden. Het evenement wordt dit jaar in 14 verschillende steden in Nederland gehouden, zoals Arnhem, Deventer, Hengelo, Ede en Leeuwarden. En dit weekend dus ook in Enschede.

Kijk voor meer informatie op de website of op Facebook.

Meer over

Doen Getipt