7 redenen waarom je naar Proef Eet moet gaan

Door Jannike Huisman 30 augustus 2017

Nog een paar nachtjes slapen en dan staan in de binnenstad van Enschede drie dagen lang (1 t/m 3 september) eetkraampjes voor Proef Eet. Het is alweer de 32e editie van het food festival. Wij geven je zeven redenen waarom je echt naar Proef Eet in Enschede moet.

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Gezellig

Proef Eet gezin
Foto: Enschede promotie

Proef Eet is gewoon super gezellig om met je vriend, gezin of vrienden heen te gaan. Iedereen kan zelf kiezen wat hij lekker vindt en je kunt het samen opeten.

Je kiest zelf hoeveel je uitgeeft

Geld munten euro's
Foto: Pixabay

Tijdens het eetfestival Proef Eet bepaal je zelf hoeveel je uitgeeft. De hapjes en drankjes betaal je met de speciale Proef Eet munt, de Duyt. Eén Duyt is €1,25. Je kunt de Duyten bij kassa’s op verschillende plekken in de binnenstad krijgen.

 Voorproefje

Twentsche Foodhal logo
Foto: Proefeet.nl

Op het Ei van Ko staan verschillende kraampjes van de Twentsche Foodhal. Hier kun je alvast een voorproefje nemen van de tentjes die straks kunt bezoeken. De Foodhal gaat aan het einde van het jaar open.

Bierplein

Een bericht gedeeld door Rio (@ms_rio666) op

Naast al het eten is er ook een echt bierplein. Je kunt hier naar hartenlust bier proeven van Enschedese brouwerijen. Je vindt het bierplein op het Jacobusplein.

Diner voor twee

Proef Eet diner voor twee
Foto: Enschede promotie

Zoals elk jaar kun jij ook je stem uitbrengen voor je favoriete restaurant. Niet alleen leuk voor het restaurant, maar ook voor jezelf. Als je een stem uitbrengt, maak je namelijk kans op een diner voor twee bij een restaurant naar keuze.

Leuk voor kinderen

Proef Eet kinderen
Foto: Enschede promotie

Ook voor de kinderen is Proef Eet heel gezellig. Er is veel keus voor eten en er zijn ook verschillende kinderactiviteiten. Die worden georganiseerd door de Twentenannies op de Klokkenplas. Kinderen kunnen daar zelf smoothies maken, zich laten schminken of springen op de springkussens.

Super lekker

En natuurlijk niet te vergeten, het eten is super lekker! Dat is al reden genoeg om te gaan 😀

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.