Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Expositie voor en dóór kids: “Als ík het leuk vind, vinden andere kinderen dat vast ook’

Aangeboden door Concordia (Langestraat) 12 december 2019

Wie weten nou het beste wat kinderen leuk vinden? Juist, kinderen zelf. Daarom schakelde Concordia voor de kinderexpo ‘SAMEN!’ de hulp in van de Superrrkunstkids. Zes enthousiastelingen tussen 9 en 13 jaar vormden drie maanden lang een team en dachten mee over de kinderexpositie die vanaf 14 december bij Concordia te zien is. 

Superrrkunstkids

Jaarlijks organiseert Concordia een kunstexpositie waar kinderen tussen 4 en 12 jaar kunst leren ontdekken. Normaal gesproken zoekt beeldend kunstprogrammeur Petra de kunstenaars uit, kiest ze de te tonen kunstwerken en bedenkt ze waar en hoe ze geëxposeerd worden. Maar dit keer doet ze dat niet alleen. Ze heeft de hulp ingeroepen van Illya, Zoekan, Anna, Bas, Oscar en Carlijn, ook wel de Superrrkunstkids genoemd. Een expositie vóór en dóór kinderen dus.

Meeste stemmen gelden

De kids zijn enorm gemotiveerd. “Ik vind kunst vaak maar saai. Dus ik dacht: als ik nu gewoon zelf de kunstwerken uitkies, misschien vind ik het dan wel tien keer leuker,” vertelt Anna. “En als ík het mooi vind, vinden anderen kinderen het vast ook wel mooi.” Hoewel de kinderen het niet altijd met elkaar eens waren, kwamen ze er altijd samen uit. Illya: “We overlegden veel en als we er echt niet uitkwamen, dan hielden we ‘de meeste stemmen gelden’ aan.”

Kinderexpo SAMEN!

Samen

In de expositie SAMEN! gaat het erom samen naar kunst te kijken, samen te beleven en samen te maken. Want samen kunst ontdekken is natuurlijk veel leuker dan in je eentje. De expo is ingericht als een huis, met verschillende kamers zoals de slaapkamer, de voortuin, de game-zolder en het atelier. Elke kamer vraagt om een eigen kunstwerk. Dat kan een schilderij zijn, maar ook een video of een spel. Wat wil je zien in een keuken en welk kunstwerk past er in de slaapkamer?

In SAMEN! zie en beleef je welke kunstwerken de kunstkids hebben gekozen én kunnen kinderen zelf aan de slag in het atelier of tijdens een workshop. Door middel van een doe-plattegrond met info, puzzeltjes en opdrachten, wordt de expositie een heuse belevenis voor kinderen.

Housewarming

Bij een nieuw huis, hoort natuurlijk een housewarming! De feestelijke opening met frisdrank en poffertjes vindt plaats op zaterdag 14 december vanaf 15.00 uur bij Concordia aan de Langestraat. De expositie loopt tot en met 23 februari 2020 en is gratis te bezoeken. Kinderen en ouders zijn van harte welkom!


Meer over Concordia (Langestraat) ontdekken?

Concordia (Langestraat) entertainment

Geopend12:00 - 17:00

Langestraat 56, Enschede

Bekijk meer:entertainment

adv.