Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Genoeg te doen in Enschede! Dit zijn de evenementen in oktober

Door Romy Wesselink 1 oktober 2019

De eerste oktoberdag van dit jaar is behoorlijk somber door het druilerige weer. Maar dat mag de pret voor de rest van de maand niet drukken. Er is in Enschede namelijk altijd wat te beleven! Ook deze maand zit vol met leuke evenementen voor jong en oud, daarom voor jullie een overzichtelijk lijstje. 

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Sustainability Week

Van 4 t/m 11 oktober 2019 is het de Week van Duurzaamheid. Het thema van dit jaar is: Sustain our World, Design your Future. Op de campus van de UT en in het centrum van Enschede worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo zijn er vintagesales, exposities, lezingen en een Dutch Sustainable Fashion Week modeshow op de oude markt. Genoeg te doen dus!

Hoewatwaar? Van 4 t/m 11 oktober 2019 op de UT en in het centrum. Meer info en alle activiteiten rondom de Sustainability Week vind je hier.

Sustainability week
Foto: Facebook University of Twente

Military Boekelo

Ook dit jaar wordt de Military Boekelo weer georganiseerd. Hét evenement waar iedere paardenliefhebber bij wil zijn. Er zijn ieder jaar weer verschillende internationale topruiters die prachtige shows weggeven. Voor de jeugd is er dit jaar op 6 oktober een YouTube-event. Al je favoriete paardenvloggers zijn die dag aanwezig! Voor de niet-paardenliefhebber is er tijdens de Military ook genoeg te beleven. Zo is er een ware boulevard met mode, beauty, wellness en lifestyle.

Hoewatwaar? Van 10 t/m 13 oktober 2019 in Boekelo. Tickets en meer informatie zijn te vinden op de website.

Bockbier festivals

Oktober is de maand van de bockbieren. In Enschede wordt daar natúúrlijk ook aandacht aan besteed. Om het je makkelijk te maken hebben wij de bockbierfestivals in oktober voor je in een lijstje gezet.

bockbier

Oktober is bockbiermaand! Dit zijn de Enschedese bockbierfestivals

De bladeren vallen weer van de bomen, het kwik daalt en de hoeveelheid regen stijgt. Herfstachtig we...

Museumnacht Enschede

Museumnacht komt dit jaar voor het eerst naar Enschede! Verschillende culturele instellingen openen hun deuren voor een nachtelijk avontuur. Het gaat deze nacht alle kanten op, er is kunst, muziek, film, theater en er worden workshops gegeven. Tijdens de afterparty kan je tot in de late uurtjes dansen in het Rijksmuseum Twenthe. Ook in het kantoor van indebuurt Enschede en Tubantia wordt van alles georganiseerd. Zien we je daar?

Hoewatwaar? Op 12 oktober 2019 kan je van 19.00 uur tot 03.00 uur Enschede op een bijzondere manier ontdekken. Tickets à €15,- scoor je hier. Daar vind je ook meer informatie over de activiteiten en deelnemende plekken.

Museumnacht Enschede
Foto: Facebook Museumnacht Enschede

Meer over Rijksmuseum Twenthe ontdekken?

Rijksmuseum Twenthe musea

Vandaag gesloten

Lasondersingel 129-131, Enschede

Bekijk meer:musea

Halloween Kermis

In de herfstvakantie is het weer tijd voor de Halloween Kermis. Er zijn circa zestig attracties, van de traditionele zweefmolen tot aan griezelige halloweenattracties. Ook voor de kleinsten is er genoeg te beleven. Én aan de hongerige kermisklant is gedacht, er zijn namelijk meer dan voldoende etenswaren.

Hoewatwaar? Van 19 t/m 27 oktober 2019 is de kermis geopend van 13.00 uur tot 23.00 uur. De kermis vindt plaats in het Volkspark. Kortingsbonnen en informatie staan binnenkort op de website.

halloween kermis
Foto: Facebook Kermis Enschede

Meer over Kermis Enschede ontdekken?

Kermis Enschede vrijetijd en uitgaan

Volkspark, Enschede

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Regenboogdagen

Enschede is een regenboogstad. Er wordt tijdens deze week extra aandacht gegeven aan het vergroten van de sociale acceptatie en veiligheid van iedereen in de LHBTI+ community. Ook dit jaar worden er diverse activiteiten georganiseerd rondom de regenboogdagen. Zo is er een regenboogontbijt voor iedereen, wordt er voorgelezen in de Centrale Bibliotheek door Dragqueens en zijn er meerdere voorstellingen.

Hoewatwaar? De regenboogdagen zijn van 8 t/m 13 oktober 2019. Er worden op meerdere plekken activiteiten georganiseerd. Waar je moet zijn voor welke activiteit vind je hier.

regenboogkleuren stadhuis Enschede
Foto ter illustratie: Unsplash

Springkussen Festival

Voor de kids is er in oktober genoeg te doen in Enschede. Met ruim 1500 vierkante meter aan springkussens en een mega podium voor kinderoptredens belooft het weer een gezellig festijn te worden. Dit jaar is er als extraatje een echte kinderdisco en worden er ballonnen gemaakt. Aan de ouders is ook gedacht: er is voldoende eten en drinken op het cateringplein én de entree is voor 18+ gratis.

Hoewatwaar? Van 22 t/m 25 oktober 2019 vindt het Springkussen Festival plaats in Hangar 11 op Vliegveld Twenthe. De hangar is van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend . Het evenement is bedoeld voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. Entree kost €9,50, iedereen boven de 18 jaar mag gratis naar binnen. Tickets en info vind je op de website

Springkussen Festival
Foto: Facebook Springkussen Festival

Meer over Vliegveld Twenthe ontdekken?

Vliegveld Twenthe entertainment

Vliegveldweg 345, Enschede

Bekijk meer:entertainment

Sterrenjacht in De Museumfabriek

Er is een nieuwe expositie te bewonderen in de Museumfabriek. Oktober staat helemaal in het teken van de sterrenjacht. De oudste nog werkende sterrenprojector ter wereld staat in de museumhal. In een grote donkere koepel projecteert de projector sterren zoals ze in werkelijkheid bewegen. Iedere dag presenteren sterrendeskundigen shows. Zij kunnen je (bijna) alle geheimen van het heelal vertellen.

Hoewatwaar? Van 9  t/m 27 oktober 2019 is er sterrenjacht in De Museumfabriek. Voor een bezoek aan de koepel kan je hier reserveren. Kosten zijn €2,50 per persoon.

Sterrenjacht museumfabriek
Foto: Facebook De Museumfabriek

Meer over De Museumfabriek ontdekken?

De Museumfabriek

Vandaag gesloten

Het Rozendaal 11, Enschede

Lees ook

Kerstwinkel Rudloph pop-up

Een overzicht: deze zaken gingen open in september

Aan het einde van elke maand blikken we even terug: wat ging er allemaal open in Enschede? Zijn er o...
taco

Nog even in zomerse sferen! 10 x Zuid-Amerikaanse restaurants in Enschede

We moeten er toch echt aan geloven: het is herfst. Maar om nou massaal een ticket naar een zonnig oo...
herfstweer

Herfstweer! 4 x heerlijke gerechten waar we nu extra veel zin in hebben

Wanneer je na een lange werkdag helemaal verregend bent en met coupe windhoos het huis binnenstapt, ...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.