Enschede bruist: naar deze grote evenementen kijken we uit

Door Charmain Zwijnenberg 19 februari 2019

Dat er in Enschede genoeg te beleven valt hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Helemaal in de lente- en zomermaanden staan er weer genoeg toffe feestjes op de planning. Wij maakten een lijst met evenementen in Enschede die je dit jaar echt niet mag missen. 

<< < Pagina 1 / 19 >
⟵ swipe swipe ⟶

Nog niet alle evenementen en bijbehorende data zijn bekend, maar we vullen deze lijst aan zodra we meer weten.

Enschede Marathon

afgesloten wegen Enschedese marathon
Foto: Enschede Promotie

Voor de sportievelingen onder ons: op 14 april vindt de oudste marathon van Nederland weer plaats. Zie je jezelf nog niet in een sportpakje bij de start staan? Aanmoedigen mag ook! Het is die dag hartstikke gezellig in de binnenstad van Enschede.

Kermis

halloweenkermis

Natuurlijk kun je je dit jaar ook weer misselijk eten in suikerspinnen én misselijk draaien in attracties op de kermis! De Paaskermis vindt van 13 t/m 22 april plaats. En de Halloweenkermis is van 19 tot en met 27 oktober.

Koningsfestival

koningsdag-2018-enschede-6

 

De Enschedese binnenstad kleurt oranje op 26 en 27 april! De verjaardag van de koning wordt op 26 april in de avond goed gevierd op de Oude Markt, in de Walstraat en op het Ei van Ko. En overdag is er een programma voor jong en oud in de stad.

Kingsnight Festival Enschede

koningsnacht-enschede
Foto: Facebook Koningsfestival Enschede

Bij Universiteit Twente kan je de verjaardag van onze Willem vieren tijdens Kingsnight Festival Enschede op 26 april. De campus verandert dan in een groot festivalterrein. En dit is de line-up.

Hardfest

hardfest
Foto: Facebook Hardfest

Gaat het koningsfeestje in de binnenstad je niet hard genoeg? Dan ga je op 27 april toch gewoon naar Hardfest. Helemaal losgaan op hardstyle en hardcore sounds op het UT-terrein.

Bevrijdingsdag Enschede

Weekend bevrijdingsdag
Foto: ANP

Vrijheid moet je vieren! En het universiteitsterrein leent zich perfect voor een mooie feestje op 5 mei. Met toffe optredens op verschillende podia en hopelijk een zonnetje.

Dutch Craft Beer Festival 2019

bier
Foto: Unsplash

Lekkere speciaalbiertjes, fijne muziek en goed eten. Dit jaar vindt de vijfde editie van het Dutch Craft Beer Festival plaats op 11 mei bij Metropool. 

Stoer Voer

stoer-voer

Foodtruckfestivals zijn hip! Stoer Voer focust zich op eerlijk, duurzaam, innovatief en lokaal Twents eten én drinken. Het festijn vindt op 25 en 26 mei plaats in het Van Heekpark.

Green Vibrations

Posted by Green Vibrations Festival on Friday, 20 July 2018

Het avontuurlijkste festival van Twente! Dit feestje vindt op Hemelvaartdag (30 mei) plaats het terrein van Universiteit Twente.Het festival heeft vier area’s waar je kunt feesten, genieten, chillen en drankjes kunt drinken. Qua muziek is er voor ieder wat wils: techno, psy-trance, reggae, rock, pop, indie, house, drum n bass, trap, dub step en future.

Freshtival

Freshtival Bucketlist
Foto: Tubantia

Tijdens het pinksterweekend, op 8 en 9 juni, verandert Het Rutbeek in een bont, kleurrijk festival waar je het feestbeest in jezelf kunt loslaten. Wij zijn natuurlijk super benieuwd welke artiesten dit jaar komen optreden. 

Kunst in het Volkspark

kunst-in-het-volkspark
Foto: Facebook Kunst in het Volkpark

Het Volkspark hangt op 9 juni weer vol kunst tijdens Kunst in het Volkspark. Geniet van de mooiste kunstwerken en van fijne muziek.

Festival TREK

Food Festival Trek
Foto: Trek

Yes, nog een foodtruckfestival! Ook dit jaar staat het Volkspark weer volledig in het teken van foodtrucks met lekkere hapjes en drankjes, live muziek en theater. Festival TREK vindt op 14, 15 en 16 juni plaats.

Het grootste terras van Nederland

het grootste terras van nederland
Foto: Unsplash

Vliegveld Twenthe wordt op 23 juni weer omgebouwd tot ‘Het grootste terras van Nederland’. Een dag die draait om genieten: van eten, drinken en muziek. Er zijn optredens van onder meer Glennis Grace, Ruth Jacott, Trijntje Oosterhuis, Joël Borelli en Xander de Buisonjé.

Grolsch Summer Sounds

grolsch summer sounds enschede
Foto: Enschede Promotie

Ga je niet op vakantie deze zomer? Helemaal niet zo erg als je in Enschede woont. In juli en augustus staan er namelijk vijf Grolsch Summer Sounds-feestjes op de planning. Met elke avond een ander muziekgenre.

Noteer alvast in je agenda:

  • Donderdag 18 juli: Bölke Open Air
  • Zaterdag 20 juli: Remember the time
  • Donderdag 25 juli: Rico Latino Salsanight, dit jaar omgedoopt tot Rico XL
  • Donderdag 1 augustus: Vrieler NL
  • Donderdag 15 augustus: Enschede Rocks

Dinopark

Posted by Dinopark Twente Airport on Thursday, 22 November 2018

Van 13 tot en met 25 augustus wordt Vliegveld Twenthe omgetoverd tot een heus Dinopark, met zo’n zestig bewegende replica’s van dinosaurussen.

Extra leuk: je kunt ook tussen de dino’s overnachten op de camping. Je slaapt dan in je eigen tent in de buitenlucht op de vliegbasis. Tickets zijn al te bestellen.

Proef Eet

Proef Eet 2017

Van 30 augustus tot en met 1 september kun je weer genieten van alle lekkere hapjes van de Proef Eet. Verschillende restaurants laten hun culinaire kookkunsten zien. Ben je nog nooit geweest? Dit zijn dé redenen waarom je het festival dit jaar toch echt moet bezoeken.

Tuckerville

Foto: Set Vexy

Posted by Tuckerville on Sunday, 2 September 2018

Op 7 september kan je het festivalseizoen afsluiten met Tuckerville! Een sfeervol, warm en ongedwongen festival op het Rutbeek, waar popmuziek met folk-, roots- en Americana-invloeden door de speakers klinkt.

En een deel van de line-up is ook al bekend:

Tuckerville Ilse de Lange

Deze artiesten staan op Tuckerville 2019

Oké, je moet nog even geduld hebben, want de volgende Tuckerville-editie vindt pas op 7 september 20...

Military Boekelo – Enschede

Tim Lips en Eclips. Foto: Mark Spoelstra Fotografie

Posted by Military Boekelo – Enschede on Sunday, 14 October 2018

Hét paardentopsportevenement van Nederland vindt dit jaar van 10 tot en met 13 oktober plaats.

Heel leuk hoor al die feestjes…

…maar het duurt allemaal nog wel even.

De voorjaarsvakantie daarentegen, die staat voor de deur! En dit kun je allemaal doen:

uitjes voorjaarsvakantie

Voorjaarsvakantie 2019: 7 x leuke uitjes in Enschede onder een tientje

Van zaterdag 16 februari tot en met zondag 24 februari is het voorjaarsvakantie in regio noord. Ben ...
<< < Pagina 1 / 19 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.