Een frisse start: begin 2019 met een nieuwjaarsduik

Door Charmain Zwijnenberg 28 december 2018

Wil je het nieuwe jaar met een ijskoude duik beginnen? In Enschede wordt helaas geen officiële nieuwjaarsduik georganiseerd, maar rondom Enschede wel. Mét Unox-muts op je hoofd en een portie dampende snert na. Durf jij het aan? 

Hulsbeek

Op 1 januari 2019 kun je bij het Hulsbeek in Oldenzaal het koude water induiken. De duik begint om 13.00 uur. Zorg dat je op tijd aanwezig bent om je in te schrijven én een duikmuts op te halen! Na de nieuwjaarsduik kun je lekker warm worden in een hottub of onder een warme douche. Uiteraard is er ook erwtensoep en warme dranken.

Koop van te voren een ticket voor de nieuwsjaarduik € 5 (early bird) of € 7,50 (reguliere prijs) op de dag zelf. De opbrengst van de duik gaat naar het goede doel.

Weideplas

Iets verder weg ligt de Weideplas in Borne waar ook een nieuwjaarsduik georganiseerd wordt. Extra leuk, je mag hier ook verkleed het water in. Je kunt je daarna opwarmen met chocolademelk, een oliebol en een kop snert. De duik begint om 12.30 uur. De kosten zijn €1, en gaan naar de Voedselbank.

Hier vind je alle overige plaatsen voor een nieuwjaarsduik.

adv.