Dit is er allemaal te doen in juni in Enschede

Door Jannike Huisman 1 juni 2018

Een nieuwe maand is begonnen en dat betekent dat er weer nieuwe evenementen zijn waar wij ons op kunnen verheugen. Wij zetten er een paar voor je op een rij. Een beetje voorpret is immers nooit verkeerd.

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

WAK-week

wak Adriënne

De WAK is een evenement voor iedereen in Enschede die in zijn vrije tijd actief met kunst (muziek, dans, theater, zang, tekenen, schilderen, fotografie, film, etc.) bezig is én voor iedereen die daarvan wil genieten! Tijdens het het evenement zijn er wel 120 activiteiten met optredens, exposities, workshops en open repetities. De WAK is van 2 t/m 10 juni.

wak Adriënne

Podiumbeest Adriënne speelt haar grootste rol ooit: ‘Ik groeide op op het podium’

Als kind zong Adriënne van Weeghel al graag in een koor. Nadat ze verhuisde naar Enschede kwam ze te...

Stoffencircus

Stoffenmarkt
Foto: Tubantia

Op zondag 3 juni is er weer stoffenmarkt of het van Heekplein in Enschede. Het plein staat dan vol kramen met allerlei soorten stoffen. Laat je inspireren en doe ideeën op voor je volgende creatie.

Slootjesmiddag

Slootjesdag

Waterschorpioenen, kokerjuffers, bloedzuigers? Wil jij wel eens weten wat er leeft in het water bij jou in de buurt en hoe je er zelf achter kunt komen of het water schoon en gezond is? Een leuke middag op 9 juni voor kinderen met schepnetjes, emmers en natuurlijk veel waterbeestjes!

Waar? Bij de lange houten vlonder over de vijver die ligt tussen de bebouwing van Wesselerbrink-Zuid en de Groot Bruninkstraat.

Interview Hanneke

Hanneke krijgt pubers de vieze sloot in

Samen met de kids gaat Hanneke opzoek naar waterbeestjes of paddenstoelen in het bos. “Kleine kinder...

Kunst in het Volkspark

Foto: Enschede Promotie

Dit jaar is Kunst in het Volkspark voor de 25e keer in Enschede. Kom op 9 en 10 juni naar het park om te genieten van muziek en kunst in het park. Zaterdag 9 juni staat in het teken van musicals en om 20:00 uur is er een speciaal optreden. Op zondag is de expositie van kunstenaars, met muziek en culinaire verrassingen.

Twentse vrouwenloop

Twentse vrouwenloop
De moeder-dochter loop. Foto: Tubantia

Na een gezamenlijke warming-up kan er gekozen worden uit 5 of 10 km hardlopen, 6km wandelen of de moeder-dochterloop van 800 m. Op het terrein van de UT is een parcours uitgezet en daarnaast zijn er stands met leuke producten voor vrouwen.

Wiewatwaar? zondag 17 juni van 10:00 tot 00:00 uur, Universiteit Twente. Deelname kost €13.

Popfeesten Usselo

popfeesten usselo
Foto: Facebook Popfeesten Usselo

Van 21 tot en met 24 juni is er zomerfeest in Usselo. Het feestweekend is voor jong en oud en er zijn verschillende artiesten. Ook is er zeepvoetbal, beachvolleybal en buikschuiven. Hier vind je het hele programma.

Food Truck Festival Trek

Food Festival Trek

Foto: TrekHet Volkspark wordt van 22 t/m 24 juni omgetoverd tot één groot openluchtrestaurant. Maak een smakelijke ontdekkingsreis door het aanbod van streetfood. Neem plaats aan de Chef’s Table in één van de mobiele food trucks, proef verrassende ingrediënten of waag je aan de smaakvol bereide nieuwe gerechten. Natuurlijk kun je ook je dorst lessen bij de cocktailbar, de uitgebreide wijnbar met een heerlijk terras of de speciaalbier bus.

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.