Deze 7 dingen in Enschede zijn helemaal gratis

Door Jannike Huisman 10 januari 2018

Wie wordt er niet blij van het woord ‘gratis’? Hebben wij Enschedeërs even geluk dat er in onze stad genoeg te doen is voor noppes, nada, niets! We zetten de allerleukste dingen voor je op een rijtje. 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Gratis naar festivals

feestjes evenementen koningsdag
Foto: Enschede Promotie

Als je in Enschede woont, hoef je echt je geld niet uit te geven aan dure festivaltickets. Een paar keer per jaar kun je hier namelijk gewoon gratis naar straattheater en optredens van bekende bands kijken. Wat dacht je van de Grolsch Summer Sounds, Muziek in de Straten of het Koningsfestival?

Schitterende parken

Je kunt in Enschede gewoon simpel een frisse neus halen in één van onze prachtige parken. Wat dacht je van het Lederboerpark, het Volkspark, het Van Heekpark of de omgeving van Rutbeek. Hier kun je diertjes spotten en genieten van de natuur: want dat is helemaal voor niks!

Lezen in de bieb

Bibliotheek Enschede

Even op zoek naar stilte of verdieping? In de Bibliotheek in Enschede lees je gratis allerlei tijdschriften en kranten of lees je je kids leuke boeken voor. Ook de WIFI in de bibliotheek is gratis. En wist je dat kinderen tot en met 17 he-le-maal voor nop lid zijn van de bieb?

Bibliotheek Centrum bibliotheken

Nu open09:30 - 20:30

Pijpenstraat 15, Enschede

Bekijk meer:bibliotheken

Gratis je fiets parkeren in de bewaakte stalling

Gratis fietsenstalling Enschede

Als je geen risico wilt lopen dat jouw stalen ros wordt gestolen door fietsendieven in de binnenstad, dan kun je hem parkeren in een gratis bewaakte fietsenstalling. Aan het Wilminkplein, bij het Van Heekplein of op Kruispunt De Graaff.

Altijd leuk, gratis naar de kinderboerderij

Kinderboerderij Enschede

De meesten kennen het wel, een bezoekje aan de kinderboerderij in Noord, bij het Wooldrikspark of bij het Wesselerbrinkpark. Gezellig naar de dieren kijken of spelen in de speeltuin. Je kunt je hier prima een aantal uurtjes vermaken. Voor niks uiteraard.

Kinderboerderij Noord kinderboerderijen

Nu gesloten08:00 - 16:30

Vanekerbeekweg 15, Enschede

Bekijk meer:kinderboerderijen

Gratis spullen

cultureel vulpunt tankstation

Gratis spullen! Die vind je bij de weggeefwinkel bij het Tankstation. Leuk om eens te snuffelen. Je kunt ook zelf spullen brengen die je niet meer nodig hebt.

Tankstation Enschede restaurants en horeca

Nu open18:00 - 22:00

Deuringerstraat 28, Enschede

Bekijk meer:restaurants en horeca

Bezoekje aan de Lonneker Molen

lonneker-molen

De molen in Lonneker kun je in de winter op woensdagmiddag en op zaterdag bezoeken. Ook heb je hier leuke evenementen, zoals de nieuwjaarsborrel of de nationale molendagen. Vooral het Oogstfeest in september is erg leuk!

Lonneker Molen bezienswaardigheden

Nu gesloten13:30 - 16:30

Lonnekermolenweg 80, Enschede (Lonneker)

Bekijk meer:bezienswaardigheden
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen