Deze 5 evenementen wil je dit weekend niet missen in Enschede

Door Jannike Huisman 29 juni 2018

Bijna weekend! Trek er op uit en ga wat leuks doen! Nog geen plannen? We helpen je een handje op weg met deze tips. Fijn weekend!

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Balkon Concertroute

balkonfestival
Foto: balkonfestival

Op 1 juli 2018 kun je meewandelen langs een aantal muzikale balkonverrassingen. En je mag een kijkje nemen in een bijzondere binnentuin met mooie balkonnetjes. Met muziek! Iedereen kan meelopen met deze gratis route die van 13.00 tot 14.35 uur duurt. Aanmelden is niet nodig. De start is bij de synagoge.

Langste Vlooienmarkt

langste-vlooienmarkt
Foto: Facebook DonEvents

Op zondag 1 juli wordt op Vliegveld Twenthe de langste vlooienmarkt van Nederland gehouden. Er staan zo’n 350 deelnemers op de 1 kilometer lange markt. De toegang voor volwassenen is €5 en de markt is van 9:00 tot 16:00 uur.

Urban City Run

Posted by Urban City Run 053 on Wednesday, 23 May 2018

Tijdens de Urban City Run op zondag 1 juli 2018 ontdek je Enschede op een nieuwe manier. Geen afgesloten rechte wegen, maar een verkenningsloop van ongeveer 5 kilometer door en langs leuke straatjes, gebouwen en theaters. De run start om 10:30 uur bij de Performance Factory. Je kunt je inschrijven tot en met zondag 10 juni 2018 of tot het maximum aantal van 500 deelnemers bereikt is.

Lightbattle X

Lightbattle
Foto: Concordia

Vanaf 30 juni staat de kunstinstallatie Lightbattle X twee weken lang op de Oude Markt. Je kunt plaats nemen op één van de vier fietsen die licht en geluid activeren en je tegenstander verslaan. Voorbijgangers levert dat een mooie show op.

Zandmandala

zandmandala
Foto: wereldvredesvlamtwente.nl

Op donderdag 28 juni begonnen zeven Tibetaanse monniken aan een zandmandala in Prismare, waarbij je kunt kijken. Op vrijdagavond 29 juni verzorgen de monniken een chantconcert en op zaterdag 30 juni wordt de mandala afgemaakt en daarna teruggegeven aan de aarde. Hier vind je meer informatie over de tijden.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.