Culinair genieten op grote hoogte: het Smakenrad komt terug naar Enschede en is hoger en mooier dan ooit

Aangeboden door Het Smakenrad

Foto: Het Smakenrad

Van vrijdag 9 december tot en met zondag 8 januari 2022 kun je heerlijk ontbijten, lunchen, borrelen en genieten van een daghap of driegangen diner en dat in een privégondel van een zeventig (!) meter hoog reuzenrad. Het adembenemende uitzicht over Enschede, dat krijg je er he-le-maal gratis bij. Boek alvast een tafeltje.

Ook wanneer je alleen een kop koffie of thee komt drinken mag je mee naar boven. “Zo’n prachtig uitzicht willen we niemand onthouden”, zegt directeur en eigenaar Bram Verleg. “We bieden verschillende arrangementen aan. Zo kun je elke ochtend instappen voor ons koffiearrangement, waarbij we zoete lekkernijen serveren. Da’s een half uur lang genieten. Een geweldige manier om je dag te beginnen!” Hier kun je reserveren.

Voor elk wat wils

Het Smakenrad serveert naast ontbijt en lunch verschillende twee-, of driegangendiners. Er zijn borrelarrangementen inclusief hapjes, studentenavonden met een betaalbaar dagmenu voor iedereen en korting voor studenten. Naast een menukaart voor de kleintjes heeft dit bijzondere restaurant een uitgebreide wijnkaart en zelf voor een goede cocktail draaien ze bij Het Smakenrad hun hand niet om. Nieuw dit jaar is de high wine, heerlijke hartigheden met een karafje wijn!

Lees verder onder de foto >

Foto: Het Smakenrad

Je eigen privérestaurantje

“Enschede krijgt een primeur”, zegt Bram. “We komen met een gloednieuw rad naar het Volkspark. Dit reuzenrad is ruim twintig meter hoger dan Het Smakenrad waarmee we hier in 2021 stonden. Dit nieuwe rad heeft 45 winddichte, heerlijk verwarmde privégondels. Die zijn stuk voor stuk gezellig ingericht en je kunt er met twee tot vijf personen aan tafel. Je hebt hier als het ware je eigen luxe privérestaurantje.”

Culinaire beleving

Bram bedacht Het Smakenrad in 2020 toen hij zocht naar een creatief en uniek en coronaproof uitje. “Het was destijds meteen een groot succes en dat is het nóg. We merken we dat mensen het geweldig vinden om high in the sky met vrienden en familie te genieten van een bijzondere, culinaire beleving. Ik snap dat helemaal, want het is echt een onbeschrijflijke ervaring om in zo’n gondel te zitten.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Het Smakenrad

Kerstdiner with a view

Ben je op zoek naar een bijzondere locatie voor je kerstdiner? Laat je dan in de watten leggen en boek een driegangen-kerstarrangement op kerstavond, of eerste- of tweede kerstdag bij Het Smakenrad. Je wordt ontvangen met bubbels en hapjes in een gondel geheel in kerstsfeer. Dat wordt gegarandeerd bijzondere avond. Een met een gouden randje! Reserveer alvast jullie gondel.

Daarnaast zijn er speciale kerstarrangementen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Christmas Coffee & Sweets of een Christmas high tea? Het kan allemaal!

Lees verder onder de foto >

Foto: Het Smakenrad

Warme chocomelk

Blijf je liever met beide benen op de grond? Ook dan is een bezoek aan Het Smakenrad de moeite waard. Beneden in de sfeervol verlichte, verwarmde ontvangstruimte met gezellige zitjes kun je een warme chocolademelk bestellen. Of wat anders lekkers. “We hebben ook dit jaar weer een geweldige lichtshow in en om het rad én we staan pal naast het wintercircus”, zegt Bram. “Precies de sfeer die je zoekt tijdens de feestmaand, toch?”

Smakenrad Enschede

Het Smakenrad Enschede is geopend vanaf vrijdag 9 december tot en zondag 8 januari van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 22.45 uur. Lunchen, borrelen of dineren? Alle tickets zijn online te boeken. De data en prijzen voor de verschillende arrangementen én informatie over de programmering vind je op de site van het Smakenrad.

Het Smakenrad

Parkweg , 7513 CN Enschede

Nu gesloten

Meer informatie

Het Smakenrad

Parkweg , 7513 CN Enschede

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Weekend! Biertjes drinken, gamen op een festival en meer uitjes in Enschede”

Weekend! Biertjes drinken, gamen op een festival en meer uitjes in Enschede

Grolsch-bier-Marc-Janssen-Kinetasting-Enschede-4
Ga naar “Deze Sinterklaasshows in Monkey Town wil je niet missen (én maak kans op gratis entreetickets!)”

Deze Sinterklaasshows in Monkey Town wil je niet missen (én maak kans op gratis entreetickets!)

Aangeboden door Monkey Town Enschede

Monkey Town Sinterklaas
Ga naar “Leerkracht zijn is een prachtig beroep: dit is waarom”

Leerkracht zijn is een prachtig beroep: dit is waarom

Aangeboden door Durf in het Onderwijs

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Hollandse aardappelen van € 3,69 voor € 1,99”

Hollandse aardappelen van € 3,69 voor € 1,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 29 november 2022
Ga naar “McGregor horloge voor € 6,95”

McGregor horloge voor € 6,95

 • Action
 • Geldig t/m 29 november 2022
Ga naar “Page toiletpapier van € 5,99 voor € 2,99”

Page toiletpapier van € 5,99 voor € 2,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 29 november 2022
Ga naar “Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46”

Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Pendelchauffeur”

Pendelchauffeur

 • H.H. Huuskes BV
 • Fulltime
Ga naar “Operator betonmolen”

Operator betonmolen

 • Olympia
 • Fulltime