Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coco volgt coronaproof lessen bij Kaliber: ‘Fijn dat we weer samen muziek kunnen maken’

Aangeboden door Kaliber Kunstenschool 25 november 2020

Heb je altijd al een muziekinstrument willen bespelen of op het podium willen staan? Bij Kaliber Kunstenschool worden momenteel alle muzieklessen en cursussen coronaproof aangeboden. Wij vroegen Coco Wolters naar haar ervaring met de coronaproof lessen bij Kaliber Kunstenschool en haar passie voor zang en muziek.

“We werken volgens de richtlijnen en onze locaties zijn daar ook helemaal op ingericht”, vertelt Djuna ter Beke van Kaliber. “Zo hebben we onder meer speciale looproutes en er zijn aanpassingen in de lokalen aangebracht zoals spatschermen en reinigingsmiddelen.”

Coco heeft wekelijks drie kwartier zangles en twintig minuten gitaarles bij Kaliber Kunstenschool. Ze is heel blij dat de lessen weer door kunnen gaan. “Zingen en muziek maken is toch wat ik het liefste doe en ik miste het echte contact. Door de schermen kunnen we weer op een veilige manier dicht bij elkaar zitten en samen muziek maken. We volgen alle richtlijnen en op deze manier kunnen alle lessen veilig doorgaan.”

Passie voor muziek

De passie voor muziek begon bij Coco op jonge leeftijd. “Als klein meisje wilde ik altijd al graag zingen en optreden. Sinds een jaar of zes volg ik zanglessen en als 8-jarige begon ik met musicallessen.” Coco deed meerdere keren mee aan The Voice of Almelo. Tijdens de editie van 2019 werd ze derde met haar vertolking van ‘It’s raining men’ van Weather Girls. Emma Boertien won deze editie.

Veel kansen

Sinds enkele jaren maakt Coco ook een andere droom waar: gitaar spelen. “Toen ik in de brugklas zat, kreeg ik met kerst van mijn ouders een gitaar. Vanaf dat moment ben ik bij Kaliber ook gitaarlessen gaan volgen. Ik heb heel veel geleerd, daar krijg je bij Kaliber ook alle kansen voor. Als je bijvoorbeeld aangeeft dat je graag in een bandje wil spelen, wordt dat voor je geregeld. Ook de Talentenklas, waar ik deel van uitmaak, geeft me heel veel kansen. Je kunt onder meer workshops volgen en je kunt meedoen aan optredens.”

In een bandje spelen

Haar grootste wens is om weer in een bandje te spelen. Eerder deed ze met een band van haar school, het Erasmus in Almelo, mee aan de Open Podium in Schouwburg Hengelo. “We hebben toen ook de finale behaald”, vertelt ze enthousiast. “Het leukste is toch wel om naar een optreden toe te werken. Helaas is het nu niet meer verantwoord om in een kleine studio met elkaar te oefenen, maar in een band spelen is wat ik het liefste doe. Het is vooral heel leerzaam, je moet echt samenwerken en kunt niet je eigen ding doen.”

Het oefenen doet ze nu vooral thuis op haar kamer. “Ik zit het liefst boven, zodat niemand me hoort als het even niet lekker loopt. Maar mijn moeder vindt het juist fijn om mij te horen zingen en heeft het liefst dat ik beneden zing en gitaar speel.” Coco hoopt dat ze na haar vwo-examen door kan gaan in de muziek. “Ik ben er nog niet helemaal uit, maar zou wel graag naar het conservatorium willen.”

Ook muzikaal bezig zijn?

Heb je altijd al een muziekinstrument willen bespelen of op het podium willen staan? Bij Kaliber kun je terecht voor coronaproof lessen muziek, zang, dans, theater, beeldende kunst en nieuwe kunstvormen. Daarnaast kun je er terecht voor diverse workshops, kennismakingslessen en cursussen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Je kunt ook een gratis proefles volgen. Nu de horeca dicht is en we nog maar weinig leuks kunnen doen, is dit misschien wel juist het goede moment om aan iets nieuws te beginnen!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Kaliber Kunstenschool. Meer over Kaliber Kunstenschool ontdekken?

Kaliber Kunstenschool

Willem Wilminkplein 1, Enschede

adv.