Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Burendag 2020: dit is er te doen in jouw buurt

Door Demi Zenderink 22 september 2020

Zaterdag 26 september is het weer Burendag in Nederland. Dit is de dag om eens gezellig kennis te maken met je nieuwe buren of er een leuke dag van te maken met de hele buurt. Benieuwd wat er allemaal te doen is dit jaar? Wij zetten wat leuke activiteiten voor je op een rijtje.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Oktoberfest

Het jaarlijkse Oktoberfest in München kan dit jaar helaas niet doorgaan, maar bewoners van de Otmanlanden hoeven niet te treuren. Voor vervanging is gezorgd. In het teken van Burendag wordt hier van 16.00 tot 21.00 uur een Oktoberfest georganiseerd. Is dat even mooi!

via GIPHY

Sjoelkampioenschap

Bij buurtvereniging Eendracht 2000 kunnen buren op vrijdag 25 september de strijd met elkaar aangaan om sjoelkampioen van het jaar te worden. Van 10.00 tot 14.00 uur zijn buurtbewoners van harte welkom aan de Hengelosestraat.

via GIPHY

Pubquiz

Sinds kort is het mogelijk om een optrekje op de kop te tikken in de Ambachtsschool aan de Boddenkampsingel. Mocht jij nou een van de gelukkigen zijn, dan is dit jaar met Burendag een pubquiz voor jou georganiseerd. Om 14.00 uur gaat de eerste quiz van start en je kunt tot 19.00 uur al je kennis de loop laten gaan.

via GIPHY

Burendag-festival

Gezien de situatie rondom corona zijn heel veel evenementen afgezegd, waaronder festivals. Om de festivalsfeer er toch een beetje in te houden is er zaterdag 26 september vanaf 16.00 uur een Burendag-festival georganiseerd voor bewoners van de Bergvennehoek.

via GIPHY

Bingo

Woon je in de buurt van de Othmar ten Catestraat en wil je het lekker rustig aan doen tijdens Burendag? Dan is de bingo wellicht iets om naar toe te gaan. Van 12.00 tot 18.00 uur kun je als buurtbewoner meedoen met de bingo op het plein en wie weet valt er nog wat te winnen.

via GIPHY

Groene vingers

Ook dit jaar zijn er in verschillende buurten activiteiten georganiseerd om de boel een beetje op te fleuren. Zo worden er geveltuintjes aangelegd in de Deliastraat, krijgen de tuinen in de Ruischenborchstraat een opknapbeurt en worden er bloemencirkels aangelegd voor de bijtjes in de straat Rietveldhof.

Hebben we jouw buurt niet genoemd, maar ben je wel nieuwsgierig naar wat er bij jouw te doen is? Kijk dan even op de website van Burendag 2020.

via GIPHY

Lees ook

close-up #31

Enschede in close-up #31: waar is deze foto gemaakt?

Waarschijnlijk denk jij Enschede behoorlijk goed te kennen, maar in hoeverre kijk je écht naar jouw ...
oude_ambachtsschool-04

Even binnengluren: zo ziet de oude Ambachtsschool er tegenwoordig uit

Grote ramen, lange gangen met granitovloeren en veel glas-in-lood: de oude Ambachtsschool aan de Bod...
macarons multivlaai

Deze macarons moet je proberen: ‘We verkopen er honderden per week’

Dat je bij MultiVlaai in Enschede heerlijke vlaaien kunt kopen, wist je hoogstwaarschijnlijk al. Maa...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.