Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bijna herfstvakantie! Leuke uitjes met de kids

Door Romy Wesselink 17 oktober 2019

De herfstvakantie staat weer voor de deur. Alle kids zijn een weekje vrij, dus tijd om leuke dingen te gaan doen. Mocht je nog geen inspiratie hebben, dan helpen wij je graag een handje. Een lijstje vol met leuke uitjes tijdens de herfstvakantie!

Page 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Springkussenfestival

Van dinsdag 22 oktober tot en met vrijdag 25 oktober kunnen kinderen zich weer helemaal uitleven tijdens het Springkussen Festival bij Vliegveld Twenthe. Hangar 11 verandert vier dagen lang in één groot speelparadijs. Je kunt nu nog profiteren van korting op je kaartje. Ouders mogen gratis mee!

Hoewatwaar? Van 22 tot en met 25 oktober kun je naar het Springkussenfestival. Het festival vindt plaats in Hangar 11 bij Vliegveld Twenthe. Een kaartje kost in de voorverkoop €8,50 en bestel je hier.

springkussen-festival-herfst-16-132

Springkussen Festival 2019: boek nu je kaartje met korting!

Ben jij op zoek naar een geschikt uitje voor de herfstvakantie? Weer of geen weer, met een bezoek aa...

Meer over Vliegveld Twenthe ontdekken?

Vliegveld Twenthe entertainment

Vliegveldweg 345, Enschede

Bekijk meer:entertainment

Halloween kermis

Ook dit jaar is er tijdens de herfstvakantie weer een Halloween kermis in het Volkspark. Er worden weer leuke activiteiten georganiseerd, zoals een zombie walk en een vuurwerkshow. Het complete programma van de Halloween kermis 2019 vind je via onderstaande link.

Hoewatwaar? Van 19 tot en met 27 oktober is er Halloween kermis in het Volkspark. De kermis is dagelijks geopend van 13.00 uur tot 23.00 uur.

halloween-kermis17

Uittip voor de herfstvakantie: bezoek de Halloween kermis (als je durft)

De herfstvakantie staat weer voor de deur, dus tijd om eropuit te trekken! Een van de grootste publi...

Cinekid festival

Iedere herfstvakantie is het weer feest in Concordia. De locatie aan de Langestraat wordt omgetoverd tot een MediaLab. Hier vind je allerlei toffe technische snufjes, animaties, jeugdfilms en echte robots. Er draaien de hele vakantie mooie jeugdfilms en er worden verschillende workshops gehouden.

Hoewatwaar? Vanaf 19 oktober draaien er jeugdfilms, welke dat zijn zie je hier. Van 21 tot en met 25 oktober is het MediaLab geopend. Het programma met alle workshops vind je hier.

Cinekid festival
Foto: Concordia

Meer over Concordia (Langestraat) ontdekken?

Concordia (Langestraat) entertainment

Gesloten12:00 - 17:00

Langestraat 56, Enschede

Bekijk meer:entertainment

Dragonheart – middeleeuws weekend

Dragonheart organiseert weer een middeleeuws weekend in de herfstvakantie. Er is van alles te beleven voor de kids: ze kunnen onder andere zwaardvechten met echte ridders en boogschieten (tegen een kleine vergoeding). Aan de hapjes en drankjes wordt ook gedacht. Daarnaast is de grootste ridderwinkel van Europa open en je kunt in de ‘Groene Kamer’ meer dan 200 opgezette dieren bekijken.

Hoewatwaar? Zaterdag 26 oktober en zondag 27 oktober ben je van 11.00 uur tot 17.00 welkom op het Dragonheart-terrein. De toegang is gratis, voor enkele activiteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd. Het terrein bevindt zich aan de Buurserstraat 372 A. Meer info vind je op de website.Meer over Dragonheart ontdekken?

Dragonheart entertainment

Gesloten12:00 - 17:00

Stroinksweg 90, Enschede

Bekijk meer:entertainment

Animatiespelletjes maken

Kom samen met je kind of kleinkind naar de Bibliotheek Enschede om animatiespelletjes te maken. Spelenderwijs leer je op de computer animaties maken door te slepen met blokjes. Leerzaam voor jou en voor je (klein)kind!

Hoewatwaar? Op 21 oktober van 14.00 uur tot 16.00 uur kun je naar de Bibliotheek Enschede komen om animatiespelletjes te maken. Kosten voor leden van de Bibliotheek of Seniorweb bedragen €10,- per persoon. Niet-leden betalen €12,- per persoon. Aanmelden kan via de mail.

computer game
Foto ter illustratie: Unsplash

Meer over Bibliotheek Centrum ontdekken?

Bibliotheek Centrum bibliotheken

Vandaag gesloten

Pijpenstraat 15, Enschede

Bekijk meer:bibliotheken

Virtual Reality

De Bibliotheek Enschede organiseert nog meer in de herfstvakantie: een toffe workshop waar je je eigen VR-wereld gaat bouwen. Er is een workshop voor kinderen tussen de 8 en 10 jaar en voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar. Met een VR-bril op je neus reis je naar een wereld die je zelf kan bedenken!

Hoewatwaar? Zaterdag 26 oktober vinden er in de Bibliotheek twee workshops plaats. Workshop voor kinderen van 8 tot 10 jaar duurt van 11.00 uur tot 12.30 uur. Die voor kinderen van 10 tot 12 jaar duurt van 13.00 uur tot 14.30 uur. Deelname is gratis. Meer informatie vind je hier.

Virtual Reality Bibliotheek Enschede
Foto: Bibliotheek Enschede

Halloweenpompoen maken

Tijdens de herfstvakantie kun je bij ‘t Pompoenhöfke je eigen Halloweenpompoen maken. De hele schuur is ingericht in Halloweensferen. Het enige dat jij hoeft te doen is €1,50 meenemen voor je deelname en een pompoen kopen. Alle attributen voor het uitsnijden worden voor je geregeld. Voor de kids is begeleiding van een volwassene wel zo prettig!

Hoewatwaar? Van 21 tot en met 25 oktober kun je iedere middag vanaf 14.00 uur terecht bij ’t Pompoenhöfke. Meer informatie over ’t Pompoenhöfke vind je op hun website. Reserveren is niet nodig.

Pompoen snijden Pompoenhöfke
Foto: Facebook Het Pompoenhöfke

Meer over ’t Pompoenhöfke ontdekken?

’t Pompoenhöfke groenteboeren

Gesloten13:30 - 18:00

Lutje Bruninkweg 25, Enschede

Bekijk meer:groenteboeren

Nacht van de Nacht

Ga met je kinderen tussen de 6 en 10 jaar op pad in het donkere bos. Tijdens de tocht zijn er leuke en spannende opdrachten die je samen kunt doen. Hoor je bijvoorbeeld eigenlijk beter als het donker is? Je ontdekt het allemaal zelf tijdens de tocht!

Hoewatwaar? Je kunt starten met de tocht bij het bezoekerscentrum Hof Espelo tussen 19.00 uur en 20.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Je bent ongeveer een uurtje bezig met de tocht. Deelname kost €2,50 per persoon. Meer informatie vind je hier.

Nacht van de Nacht Hof Espelo
Foto: Facebook Bezoekerscentrum Hof Espelo

Meer over Koetshuis Hof Espelo ontdekken?

Koetshuis Hof Espelo parken

Gesloten12:00 - 16:00

Weerseloseweg 259, Enschede

Bekijk meer:parken

Tekenen met Jan Doodle

Het oude Tele2-pand in De Klanderij heeft op 23 oktober een nieuwe bestemming voor één dag. Met behulp van Maurice van Lier – ook wel Jan Doodle genoemd – kunnen kinderen die dag lekker doodlen (tekenen). De met papier beplakte voorkant van het pand dient als canvas. Maurice wil kinderen hiermee inspireren en creatief zelfvertrouwen geven.

Hoewatwaar: woensdag 23 oktober van 11.00 tot 17.00 uur in De Klanderij (het pand naast Sissyboy).

Jan Doodle
Foto: indebuurt Enschede

Lees ook

Weer of geen weer! 6 x leuke to-do’s tijdens de herfstvakantie

De tijd van buiten barbecueën, zonnen op het Rutbeek en terrasjes pakken op de Oude Markt is voorbij...
pompoen soep

Lekker snoepen van pompoen! Hier in Enschede kan het

Of het nou in de vorm van een taart, latte of soep is: wij zijn gek op pompoen! Gelukkig zijn er in ...
twente schuttingen overkapping_1

5 x waarom een houten overkapping tijdens de herfst optimaal genieten is

Toedeloe zomerse temperaturen, hallo prachtige herfstdagen! Het kwik mag de komende maanden dan wel ...
Page 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.