Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Back to nature: 5 x fijne natuurhuisjes in de buurt van Enschede

Door Charmain Zwijnenberg 31 mei 2020

Gaat je kampeervakantie in Frankrijk niet door vanwege de coronacrisis? Boek je toch een mini-retreat dicht bij huis? Kan gewoon! En wel midden in de bossen of uitkijkend over groene landerijen. Helemaal fijn als je zelf geen tuin hebt. In de buurt van Enschede staan ontelbaar veel leuke natuurhuisjes te huur. Batterijen opladen en weg van de dagelijkse sleur. Wij zetten er vijf voor je op een rij. 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Tussen de fluitende vogeltjes

Dit mooie natuurhuisje is een Bed & Breakfast voor twee personen in Boekelo. Het verblijf ligt aan een zandweg die overgaat in wandelpaden door de bossen en weilanden. ’s Nachts hoor je de uilen, overdag de spechten. Elke kamer beschikt over een eigen toilet en badkamer en is voorzien van badjassen, slippers en gratis toiletartikelen.

natuurhuisje boekelo
Foto: natuurhuisje.nl

Zoek het groen op

Dit sfeervolle verblijf is gelegen in het buitengebied van Lonneker. Je kunt er met vier personen vertoeven. Of je nu wilt wandelen, fietsen, mountainbiken of paardrijden; het kan allemaal in de omgeving van dit natuurhuisje.

natuurhuisje lonneker
Foto: natuurhuisje.nl

In een verbouwde schaapskooi

Hoe tof? In dit natuurhuisje overnacht je in een oude, maar modern verbouwde schaapskooi. Er is een aparte kinderslaapkamer aanwezig. Het verblijf ligt middenin de natuur van Twekkelo, dus je bent er echt even helemaal uit.

natuurhuisje schaapskooi
Foto: natuurhuisje.nl

Reeën spotten vanuit je tijdelijke huis

Deze B&B ligt op landgoed het Waarrecht, een onderdeel van het Buurserzand. Het is een authentiek huis gebouwd van hout uit eigen bos. In de ochtend geniet je van een heerlijk ontbijt met uitzicht op het bos en het heideveld en wie weet spot je dan zelfs een ree.

natuurhuisje buurserzand
Foto: natuurhuisje.nl

Iets verder weg

Wil je liever verder weg van huis? Dit huis – geen huisje, want je kunt er met zes man overnachten – ligt aan de rand van de Sallandse Heuvelrug. Een heerlijke plek om te wandelen. Het verblijf is van alle gemakken voorzien. Van vloerverwarming tot een Playstation. Genieten maar!

natuurhuisje holten
Foto: natuurhuisje.nl

Lees ook

3 x wandelingen die je kunt doen vanuit Enschede

Zin in een stevige wandeling? Je hoeft niet de auto te pakken, want vanuit Enschede kun je ook mooie...
balengebouw

7 x adembenemend mooie Instagramfoto’s van Enschede

We struinen vaak Instagram af op zoek naar mooie plaatjes van Enschede. En met succes! Er zijn genoe...
Fietsen natuur

Heerlijk fietsweer: 5 x fietsroutes vanuit Enschede

Het is heerlijk weer om een rondje te fietsen. Goed dat je in Enschede woont, want rondom de stad vi...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.