Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wilminktheater pakt groots uit met mega productie Amadeus

Aangeboden door Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede 3 oktober 2019

Het nieuwe theaterseizoen is nog maar net begonnen of we kunnen nu al genieten van een groots toneelspektakel met indrukwekkend decor, briljante acteurs en een fantastisch orkest. Amadeus is slechts in acht theaters te zien en het Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede is er één van! Lees hier waarom je deze voorstelling niet mag missen.

Amadeus komt naar Enschede

De voorstelling Amadeus is van woensdag 16 oktober tot en met zondag 20 oktober te zien in het Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede. Het verhaal gaat over misschien wel de grootste componist aller tijden: Wolfgang Amadeus Mozart. Naast de negen castleden staan sopraan Lucie Chartin, veertig koorleden en een live orkest op het toneel. Het indrukwekkend decor is ontworpen door Bernhard Hammer. Dit is dezelfde man die ook het decor van Soldaat van Oranje ontworpen heeft.

Een kijkje in het leven van Mozart

De stukken van Mozart zijn inmiddels wereldberoemd, maar eigenlijk is de Oostenrijker pas na zijn dood doorgebroken. Met Amadeus krijgt het publiek de kans om een kijkje te nemen in het leven van de componist. En hieruit blijkt dat hij eigenlijk niet zo’n heel leuk leven leidde. Mozart kreeg namelijk te maken met de ziekelijk jaloerse hofcomponist Antonio Salieri die hem het leven zuur probeerde te maken.

decor amadeus
Het prachtige decor is ontworpen door Bernhard Hammer

Veel humor

Ben jij bang dat muziektheater niet helemaal jouw ding is? Deze productie is juist heel laagdrempelig en zit boordevol humor. Wist je bijvoorbeeld dat Mozart eigenlijk een beetje een gek mannetje was? Hij was namelijk behoorlijk anaal georiënteerd en het onderwerp poepen was een van zijn favoriete gespreksonderwerpen. Acteur Sander Plukaard zet zijn rol als Mozart fantastisch neer.

200 outfits

Naast de humor en muzikaliteit hebben ook de kostuums een centrale rol in het stuk. Couturier Mattijs van Bergen ontwierp de kostuums voor Amadeus. En dan ben je met een rekje vol kleding niet klaar, want de couturier maakte maar liefst tweehonderd outfits in een halfjaar tijd!

amadeus_2

Eigentijds

Amadeus is vooral bekend van de film van regisseur Miloš Forman uit 1984. Maar Peter Shaffer schreef het als toneelstuk. Het werd in 1979 voor het eerst opgevoerd in het National Theatre in London. Een jaar later stond het stuk op Broadway waar het vier jaar lang te zien was. Ondanks dat Mozart in de achttiende eeuw leefde, is deze coproductie van de Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY naar het hier en nu gehaald.

Bestel kaarten

Kortom, redenen genoeg om deze voorstelling bij te wonen. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf €36,75 en je kunt je tickets eenvoudig bestellen via deze link. Het kaartje is inclusief garderobe, koffie/thee vooraf en een pauzedrankje.

Foto: Joris van Bennekom
Fotograaf: Joris van Bennekom
Credit: Joris van Bennekom

Meer over Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede ontdekken?

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede theaters

Gesloten12:00 - 17:00

Wenninkgaarde 40-42, Enschede

Bekijk meer:theaters

adv.