9 x de leuke activiteiten met kinderen in de zomervakantie

Door Daphne aan de Stegge 4 juli 2018

Nog even en dan is het zover, de zomervakantie begint! Wij hebben de leukste activiteiten met kinderen voor je op een rijtje gezet:

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

Vakantieprogramma’s speeltuinen

jeugd viva zuiderspeeltuin enschede
Foto: Facebook Zuiderspeeltuin

Deze zomer is er weer van alles te doen bij de Enschedese speeltuinen. Het programma verschilt per speeltuin, maar er zijn waterglijbanen, springkussens, buikglijbanen en stormbanen. Uiteraard zijn er ook hele leuke activiteiten. Denk aan schminken, knutselen, voetbaltoernooien en jajaa zelfs sumoworstelen. Kortom genoeg toffe activiteiten voor de kids!

Hier zie je welke speeltuin bij jou in de buurt een speciaal zomerprogramma heeft.

De griezelige insectenshow

Posted by Mirella Ritzen on Tuesday, 19 June 2018

De Museumfabriek in Enschede verandert in de maanden juli en augustus in een echt insectenparadijs “de griezelige insectenshow”.
Tijdens deze show kun je sprinkhanen, bijen, kevers, mieren, kakkerlakken, wandelende takken en andere insecten van dichtbij bekijken. Ook zijn er diverse activiteiten voor de kids, zo kunnen ze een insect tekenen of een droominsect maken!

De Museumfabriek musea

Nu gesloten11:00 - 17:00

Het Rozendaal 11, Enschede

Bekijk meer:musea

Proeven bij Kaliber

kaliber-kunstenschool
Foto: Kaliber Kunstenschool

Bij Kaliber Kunstenschool kun je een proeverij doen. Je krijgt dan een korte cursus van 3 lessen met verschillende instrumenten. Zo kom je er snel achter welk instrument het beste bij je past. Ideaal voor als je graag een instrument wil spelen, maar nog geen idee hebt welke je moet kiezen.

Kaliber Kunstenschool dienstverlening

Willem Wilminkplein 1, Enschede

Bekijk meer:dienstverlening

Zomer kids festival

Een heus zomerfestival voor kids! Bij dit toffe festival op 14 juli kunnen kinderen meedoen aan allerlei sport en spel activiteiten bij Noaberhuus Glanerbrug, Schipholtstraat 45. Daarnaast kunnen ze meedoen aan oud-Hollandse spelletjes, een kleurwedstrijd of kinderbingo. Als ouder hoef je je ook niet te vervelen, er is een terras waar je heerlijk kunt genieten van een hapje, drankje en gezellige (live)muziek.

Pluktuin Inspiratiehoeve

Pluktuin Inspiratiehoeve Boekelo
Foto: Facebook Inspiratiehoeve

7 juli is het zover! Dan is de pluktuin van de Inspiratiehoeve weer geopend! Hoe leuk om samen met je dochter een bosje bloemen te plukken. En een verser boeketje krijg je niet.

Inspiratiehoeve entertainment

Nu gesloten09:00 - 19:00

Beldershoekweg 20, Boekelo

Bekijk meer:entertainment

Landelijke open Imkerijdag

imker
Foto: Tubantia

Op 15 juli kun je met je kids naar de landelijke Imkerijdag bij het Koetshuis in het Ledeboerpark. Reuze interessant om alles te horen over die kleine beestjes. Er zijn volop demonstraties en je mag uiteraard honing proeven.

Zomerfestival Andersom

Zomerfestival Andersom
Foto: Zomerfestival Andersom

Op 26 en 27 Augustus vindt de vierde editie van dit tegendraadse festival plaats bij het Wilminkplein. Een gezellig festival voor jong en oud. Er zijn diverse voorstellingen, theater in tentjes en caravans, drankjes, live muziek, dans en intieme voorstellingen. Een heerlijke dag voor het hele gezin!

Knutselworkshop Intratuin Enschede

Intratuin Enschede

Op woensdag 25 juli kunnen kinderen met behulp van karton, lintjes, gekke stickerogen en tillandsia een kwal maken met krultentakels. Er start een workshop om 13.30, 14.30 en 15.30 uur op deze dag.

Intratuin Enschede tuincentra

Nu gesloten09:00 - 17:30

Achterhofweg 22, Enschede

Bekijk meer:tuincentra

VIVA Vakantieactiviteiten Performance Factory

kinderen schminken
Foto: ANP

Van 6 tot en met 10 augustus zijn de VIVA Vakantieactiviteiten in de Performance Factory hal Oost. Denk hierbij aan schminken, haarvlechten, springkussens, boogschieten, skelters bouwen en voetballen. Voor elke dag zijn er nog extra workshops gepland waarvoor je je kan inschrijven, zoals: Taekwondo, Graffiti spuiten, skaten en bounzen.

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.