7 x dingen om te doen met je date in Enschede

Door Jannike Huisman 2 november 2017

YES je hebt een date! Maar wat moet je nou toch gaan dóen met zijn tweeën?! Daar hoef je voorlopig dus niet meer over na te denken, want dat deden wij alvast voor je. Kan jij je concentreren op die vlinders of op een escape route 😉

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Op sleeptouw

Enschede Oude Markt binnenstad
Foto: Enschede Promotie

Niet is leuker dan samen de toerist uithangen in je eigen stad. Jij kent als local natuurlijk de leukste plekken in Enschede, dus neem je date mee op sleeptouw. Inspiratie nodig? kijk even hier of slenter gewoon samen door de straatjes in de binnenstad, plof neer onder een boom in een van onze parken of zoek een knus plekje op de Oude Markt. Klinkt goed hè? p.s. Als het nou écht niet klikt, kun je altijd nog allebei een andere weg terug naar huis nemen…

Breek het ijs en ga salsadansen

rico-latino
Foto: Facebook Rico Latino

Iets voor de allereerste keer doen, is voor iederéén spannend en moeilijk. En daarom is het juist zo leuk om het samen te doen! Wat dacht je van een lesje salsadansen? Bij Rico Latino is er elke donderdag en zondag een social dance. Het geeft niet als je op elkaars tenen gaat staan: dat breekt juist het ijs. En wie weet springt de vonk wel over als je samen de dansvloer over zwiert…

Rico Latino dansscholen

nu openHele dag

De Heurne 19b, Enschede

Bekijk meer:dansscholen

Escape room

Als het je eerste date is, is dit de perfecte manier om te checken met wie je eigenlijk te maken hebt. Je samen op laten sluiten in een escape room zorgt er niet alleen voor dat je goed samen moet werken. Je ziet ook meteen of de ander om kan gaan met spanning, stress en hoe slim en handig hij of zij is. Trouwens ook bést een goede relatietest als je al honderd jaar bij elkaar bent!

Gezellig avondje Jazz

Niets is romantischer dan Jazzmuziek. Geniet van een avondje Jazz bij Jazzpodium de Tor en trek een leuke outfit aan. Elke vrijdagavond is er een optreden.

Jazzpodium De Tor muziek

Walstraat 21, Enschede

Bekijk meer:muziek

Doe een high gin

High gin Bluff Enschede

Een glas alcohol kan nog weleens helpen om die eerste ongemakkelijke minuten te doorbreken. Doe daarom een high gin, of kijk eens naar deze mogelijkheden. Wedden dat het gesprek na een paar slokken alweer op gang komt?

Samen een hapje eten

Mazza Enschede

Het eerste drankje overleefd? Goodjob! Door naar de volgende ronde. Liefde gaat door de maag dus samen een hapje eten is zo’n slecht idee nog niet. Zorg wel dat je zeker bent van je zaak. Dineren met de verkeerde is zonde van je tijd en geld. Kies dus de juiste date en het juiste restaurant. Tips vind je hier.

Urban street art bekijken

streetart enschede

Op allerlei verschillende plekken hebben kunstenaars en prachtige, kleurrijke schilderijtjes achter gelaten die je echt even moet zien. Daarbij is het natuurlijk heel gezellig om met z’n tweeën (misschien hand in hand) de stad te verkennen en deze fijne street art te ontdekken. Romantic!

Samen schaatsen

Dit is een hele leuke date-optie, maar niet voor iedereen weggelegd. Als je niet goed (of zelfs helemaal niet) kunt schaatsen zie je er op de schaatsbaan al snel uit als Bambi in zijn jonge jaren. Toch schept het ook een band als je je in zijn of haar armen kunt laten vallen tijdens een verwoede poging om vooruit te komen. En het is natuurlijk ook wel hilarisch als je date een keer onderuit gaat.

IJsbaan Twente sportcentra

Colosseum 90, Enschede

Bekijk meer:sportcentra
<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen