Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 redenen waarom je de open huizen van Kaliber echt niet wilt missen

Aangeboden door Kaliber Kunstenschool 3 september 2020

Ieder jaar is september een drukke maand voor Kaliber Kunstenschool. Want in die maand worden de open huizen georganiseerd en melden zich veel nieuwe cursisten aan. Maar hoe ziet zo’n open huis er binnen de huidige richtlijnen uit? 

Kaliber Kunstenschool is dé school voor amateurs op het gebied van muziek, zang, dans, theater, beeldende kunst en nieuwe kunstvormen in Twente. De lessen zijn voor iedereen, dus voor volwassenen maar bijvoorbeeld ook voor basisschoolleerlingen. Heb jij altijd al eens musicallessen willen volgen of de kneepjes van het dj’en willen leren? Dan kun je tijdens het open huis de nodige informatie opvragen.

Twee gratis proeflessen

Voorheen kon je tijdens het open huis van Kaliber zelf van alles uitproberen, maar helaas is dat dit jaar onder de huidige omstandigheden niet meer mogelijk. Gelukkig heeft Kaliber een passend alternatief: het is mogelijk om twee gratis proeflessen aan te vragen. Zo kun je zelf ervaren of bijvoorbeeld gitaarles of ballet echt iets voor jou is.

Tekst gaat verder onder foto

PEUTERDANS1
Peuterdans is een les vol dans, plezier en nieuwe vriendjes en vriendinnetjes

Geniet van demonstraties en ontmoet docenten

Tijdens het open huis zijn alle lokalen van Kaliber toegankelijk. Maak kennis met de verschillende docenten en neem rustig de tijd om naar een dans- muziek- of theaterdemonstraties te kijken. Veel demonstraties worden verzorgd door cursisten van Kaliber Kunstenschool, dus zij weten als geen ander hoe leuk het is om hier les te krijgen. Ben je meer op zoek naar een hobby zoals tekenen, beeldhouwen, kleding maken of keramieken? De docenten vertellen je er alles over!

Gratis bluetooth speaker bij inschrijving

Voor alle snelle beslissers heeft Kaliber een leuk extraatje. Want als je je tijdens het open huis inschrijft voor één van de cursussen, dan krijg je een bluetooth speaker cadeau! En dat is nog niet alles. Bij afname van een wekelijkse individuele instrumentale les of zangles is er de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een koor, ensemble, orkest of (big)band. De perfecte plek om wat je hebt geleerd in uitvoering te brengen.

DJ2
Word jij de nieuwe Armin van Buuren?

Alles onder één dak

Waar je interesse ook ligt, bij Kaliber Kunstenschool kun je een passende cursus volgen. Met locaties in Almelo, Enschede, Oldenzaal, Wierden, Tubbergen en Hellendoorn is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Ga voor een korte cursus van tien weken of meld je aan voor een jaar. Wie weet ben jij volgend jaar wel één van de cursisten die een optreden mag verzorgen tijdens het volgende open huis.

Digitaal open huis is ook mogelijk

Om de coronamaatregelen in acht te kunnen nemen, werkt Kaliber met een maximaal aantal bezoekers. Het is daarom gewenst om je vooraf aan te melden via deze link. Spontaan langskomen is ook mogelijk, maar bij drukte kan het zijn dat je even moet wachten voordat je naar binnen mag. Naast het fysieke open huis organiseert deze school ook een digitaal open huis. Hier vind je onder andere informatie over de lessen en kun je verschillende video’s bekijken van het cursusaanbod.

Wiewatwaar:

Almelo, 12 september, 13:00 – 15:00 uur hier aanmelden!

Oldenzaal, 12 september, 13:00 – 15:00 uur hier aanmelden!

Enschede, 19 september, 14:00 – 16:00 uur hier aanmelden!

Wierden, 19 september, 13:00 – 15:00 uur hier aanmelden!

Tubbergen, 26 september, 13:00 – 15:00 uur hier aanmelden!

Leer klarinet spelen. Foto: Ralph de Rozario
Een dansvoorstelling van Kaliber. Foto: Ralph de Rozario
Creatief met speksteen. Foto: Ralph de Rozario

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Kaliber Kunstenschool. Meer over Kaliber Kunstenschool ontdekken?

Kaliber Kunstenschool

Willem Wilminkplein 1, Enschede

adv.