4 x doen dit weekend in Enschede

Door Jannike Huisman 27 juli 2018

Het weekend staat weer voor de deur en ook deze week is genoeg leuks te doen. We hebben een aantal weekendtips voor je op een rijtje gezet.

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Maansverduistering

Bloedmaan
Foto: ANP

Als jij vrijdagavond af zit te koelen op een terras of in je tuin, moet je even naar boven gluren. Er is dan namelijk iets héél bijzonders te zien: een bloedmaan. Dit bijzondere verschijnsel komt doordat er vrijdag een volledige maansverduistering plaatsvindt. Dat gebeurt als de aarde precies tussen de zon en de maan in staat. De maan straalt dat rode licht zelf niet uit, maar weerkaatst het licht van de zon. Dus zet om 21:30 uur je stoel buiten, want dan komt de maan op. De ellips zelf is te zien om 22:22 uur.

Heb je er een mooie foto van gemaakt? Stuur hem dan naar [email protected]!

Middeleeuws weekend

middeleeuws-weekend-dragonheart

Foto: Facebook DragonheartHaal je zwaard en harnas maar tevoorschijn, want op zaterdag 28 en zondag 29 juli is er bij Dragonheart weer een middeleeuws weekend. Tussen 11:00 en 17:00 uur kun je als publiek kijken hoe het er in de Middeleeuwen aan toe ging. Een kamp met Vikingen en Middeleeuwers, tenten, wapengekletter en oude ambachten. Voor de kinderen is er zwaardvechten met veilige zwaarden en tegen een kleine vergoeding kun je ook klapdoelschieten en Bijlwerpen.

Charmain: “Op naar de ridderwinkel. Of is het de Game of Thrones-set?”

Charmain Zwijnenberg woont pas net in Enschede. Daarom gaat ze op zoek naar dingen die je als nieuwe...

Dragonheart entertainment

Vandaag gesloten

Stroinksweg 90, Enschede

Bekijk meer:entertainment

Wigboldroute

Mysterie wigbold

Op zondag 29 augustus is er een bijzondere wandeling langs de historische grens van Enschede. Je loopt hierbij langs de wigboldpalen, die vroeger de grens aangaven. De wandeling is gratis (vrije gift) en je kunt je opgeven voor de wandeling via: [email protected]

Mysterie wigbold

Mysterie opgelost: Wat doet dit paaltje hier op de stoep?

Tijdens een wandeling in de Klomp kwamen wij dit paaltje tegen. Door het nummer en de letters die er...

Workshop interieurstyling

interieuradvies-concordia_1
Zit er voor jou iets tussen?

Vind je het leuk om bezig te zijn met de inrichting van je huis? Op zaterdag 28 juli kun je een gratis workshop volgen bij Concordia. Daarnaast kun je ook kunstwerken bekijken die je kunt lenen voor je eigen woning.

Concordia (Langestraat) entertainment

Nu open10:00 - 21:00

Langestraat 56, Enschede

Bekijk meer:entertainment
<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.