Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Steriliseren via drie kleine gaatjes: zo werkt laparoscopie

Aangeboden door Mediscent Huisdierenkliniek 13 juli 2020

Ben jij van plan om jouw hond te laten steriliseren en wil je het liefst dat je viervoeter er zo min mogelijk hinder van ondervindt? Dan biedt laparoscopische sterilisatie uitkomst. Er zijn maar een aantal dierenklinieken in Nederland gespecialiseerd in deze operatie en Mediscent Huisdierenkliniek is er één van.

Bij de sterilisatie van een teefje worden de eierstokken in de buikholte afgebonden. Hierdoor wordt het teefje niet meer loops en is de kans op melkkliertumoren en baarmoederontsteking aanzienlijk kleiner. Bij een normale sterilisatie wordt een snede van zo’n 10 cm in de buikwand aangebracht om de operatie uit te kunnen voeren. Daarentegen zijn er slechts drie kleine incisies nodig bij laparoscopische sterilisatie.

Laparoscopische sterilisatie bij Mediscent

Mediscent Huisdierenkliniek in Enschede hecht veel waarde aan betaalbare veterinaire zorg tegen de hoogst haalbare kwaliteit. Daarom investeert het team regelmatig in geavanceerde apparatuur en de nieuwste technologieën. Denk bijvoorbeeld aan een couveuse en een CT-scan voor huisdieren. Ook de apparatuur voor laparoscopische sterilisatie en de opleiding om met deze technologie te kunnen werken behoren tot de meest recente investeringen.

Laparoscopische sterilisatie werkt als volgt. De hond gaat volledig onder narcose en daarna worden er drie kleine incisies aangebracht. Een van de gaatjes wordt gebruikt om een smalle camera in de buikholte te kunnen plaatsen. Via de andere twee gaatjes kunnen de instrumenten ingebracht worden die nodig zijn om de sterilisatie uit te voeren. Doordat de wonden bij laparoscopische sterilisatie veel kleiner zijn dan bij een normale sterilisatie, zal de hond nauwelijks pijn hebben en sneller herstellen. In veel gevallen zijn de honden dezelfde dag alweer helemaal de oude!

Kosten van deze operatie

De kosten van laparoscopische sterilisatie liggen hoger dan bij een normale sterilisatie. Dit komt doordat er gebruik wordt gemaakt van kostbare apparatuur en er een speciale opleiding voor nodig is om met deze technologie te kunnen werken. Afhankelijk van de grootte van jouw hond dien je rekening te houden met zo’n €100 tot €150 aan extra kosten. Via deze link kom je uit bij de tarieven van de behandelingen.

De kosten voor deze vorm van steriliseren zijn dan wel hoger, maar aan de andere kant krijg jouw hond er ook veel voor terug. Want de kans op complicaties – zoals nabloedingen of infecties – is bij laparoscopische sterilisatie veel kleiner. Ook is deze manier van steriliseren vrijwel pijnloos en hoeft je hond naderhand geen kraag of shirt te dragen, want de kleine wondjes veroorzaken nauwelijks irritaties.

Wil je graag meer weten over deze operatie of zit je met andere vragen? Neem dan contact op met de dierenartsassistenten van Mediscent Huisdierenkliniek. Ze zijn bereikbaar op het nummer 053-2068410 of stuur je vraag in via het contactformulier.

Lees ook

teddy trimmen

Zo voorkom je dat jouw Teddy dwergkonijn een Rastafari wordt

Teddy's hebben door hun pluizige vacht een enorm hoog knuffelgehalte. Dit schattige uiterlijk in com...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Mediscent Huisdierenkliniek. Meer over Mediscent Huisdierenkliniek ontdekken?

Mediscent Huisdierenkliniek dierenartsen

Gesloten08:30 - 12:00

Getfertweg 290-7, Enschede

Bekijk meer:dierenartsen

adv.